Aftonbladet
Dagens namn: Matteus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

– Jag måste tro på honom i kväll

Reijo Liljendahl har sju hästar på V86 i kväll – comebackande Monster Drive blir favorit direkt

V86 på Solvalla och Bergsåker i kväll.

Proffstränaren Reijo Liljendahl har hästar på bägge banorna.

– Monster Drive måste jag tro på, som uppgiften ser ut, säger han till Trav365.

Onsdagens V86-omgång saxas mellan Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall.

Reijo Liljendahl har sju hästar i omgången.

Fem på Solvalla och två på Bergsåker.

Hedershästen 5 Monster Drive (V86-7) gör comeback efter sex månaders uppehåll och blir klart favorit direkt.

”Min bästa segerchans”

– Han har varit borta länge inför detta, men känns pigg och fin i träning. Det är klart han borde ha chans direkt, som det här loppet ser ut, berättar Reijo Liljendahl.

Monster Drive tävlar normalt barfota fram eller barfota runt om, i kväll på Bergsåker lär det behövas skor. En balans Monster Drive inte tävlat med sedan augusti 2011, då vann han.

– Alla hästar måste tävla med skor runt om på Bergsåker i kväll. Jag vet inte riktigt hur det påverkar Monster Drive, men det är en bra travare och jag tror inte det ska göra så mycket.

Tror du han vinner direkt?

– Det är den häst i omgången som jag tror mest på från mitt stall, som uppgiften ser ut så måste jag tro på honom. Jag har inte kört så våldsamt fort med honom inför kvällens uppgift, men han är mycket tränad och jag är tillfreds med hur han känns.

”Trivs på Bergsåker”

Den andra hästen från stall Liljendahl som skickas upp till Sundsvall och Bergsåker är nioåriga stoet 9 Deal Or No Deal (V86-1), som gjort tre starter på Bergsåker i sin karriär och vunnit två av dessa.

– Hon känns okej i träning och håller skaplig form, hon gick bra senast i Malmö utan att gå sig tom. Hon har haft problem med bökiga utgångslägen, men jag hoppas det stämmer lite för henne under vägen i kväll för då är hon med långt fram, och hon trivs på Bergsåker.

Läs nedan vad Reijo tror om sina fem V86-hästar på Solvalla