Aftonbladet
Dagens namn: Maurits, Moritz
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Rösta! Vilken stjärna ska få lopp på 'Valla'?

Tamla Celeber eller Dileva Käll? Eller Pixie som i dag? Vad vill du har för namn på stoeliten som körs på V75, på Solvalla, 28 mars? Rösta här!   Tamla Celeber eller Dileva Käll? Eller Pixie som i dag? Vad vill du har för namn på stoeliten som körs på V75, på Solvalla, 28 mars? Rösta här! Foto: Kanal75

Vill du döpa ett större lopp på Solvalla?

Då ska du rösta på vilken häst du vill ska hedras med ett eget lopp på nationalarenan.

I samarbete med Solvalla erbjuder Trav365 dig nu chansen.

Flera stora travstjärnor har lopp namngivna efter sig på travbanor runt om i landet.

Nationalarenan Solvalla är inget undantag.

Men skulle du vilja byt ut namnet på något lopp?

Då har du chansen nu.

– Solvalla vill uppmärksamma ett antal stjärnor från de senaste åren genom att döpa större lopp efter dem. Samtidigt är dessa lopp redan namngivna och här behöver vi hjälp av Trav 365:s läsare för att rösta om ifall loppet ska fortsätta att bära samma namn, eller om det istället ska döpas om efter en yngre häst, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

”Triton Sund får lopp på Solvalla”

Vid den första omröstningen fick Trav365:s läsare chansen att döpa om gulddivisionsfinalen som går av stapeln på Solvalla den 7 februari 2015.

Där visade läsarna bestämt att Bulwarks lopp ska fortsätta köras på banan och inte döpas om till Triton Sunds- eller Gigant Neos lopp.

Nu har Solvalla hittat en gulddivisionsfinal, den 28:e mars, som inte har något namn och väljer att ära Triton Sund, som kom tvåa i Trav365:s omröstning, med ett eget lopp på nationalarenan.

– Vid den första omröstningen som vanns av Bulwark kom Triton Sund på andraplats med en tredjedel av rösterna. Nu när vi hittat en gulddivisionsfinal utan namn, så tycker jag att det är givet det loppet ska få bära hans namn. Det är kul att Trav365:s läsare har namngett ett av våra lopp. Kanske kan det bli något mer? säger Markus Myron.

Dileva Käll eller Tamla Celeber?

Förslagen som Trav365:s läsare får rösta på är om stoeliten, Pixies lopp, som går på V75 28 mars på Solvalla, ska vara kvar, eller om det ska döpas om till Dileva Käll- eller Tamla Celebers lopp.

Vad vill du? Rösta här nedan!

Röstningen kommer att vara öppen till onsdag 21 januari – den häst med flest röster då kommer att ”få” pryda loppet med sitt namn.

Här nedan hittar du fakta om hästarna