Aftonbladet
Dagens namn: Tekla, Tea
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Häver bojkott: ”Har gjort fel...”

Johnny Takter häver sin bojkott: ”Är bara att inse”

Johnny Takter kör åt Michael Lönborg igen   Johnny Takter kör åt Michael Lönborg igen Foto: Kanal75

Efter en incident på Charlottenlund i oktober valde stjärnkusken Johnny Takter att avbryta sitt samarbete med kollegan Michael Lönborg.

Under onsdagens V86-tävlingar, som saxas mellan Solvalla och Jägersro, kör Takter åt Lönborg igen – tre månader efter uppbrottet.

– Jag har gjort fel, så är det bara, säger Johnny Takter till Trav365.

Det var i Dansk Uppfödningslöpning på Charlottenlund i oktober som Johnny Takter diskvalificerades som tvåa i mål med hästen Anton Tinghöj.

Efterspelet blev att Takter i ett brev till Charlottenlund valde att bojkotta banan, samtidigt som han avbröt samarbetet med Michael Lönborg.

Takter ansåg att Lönborg gått ner snävt mot honom och då Lönborg inte tyckte att han hade gjort något fel såg Takter rött.

– Han ställer sig i en situation som jag inte kan acceptera eller arbeta under, så Takter då.

– Han har sagt att han inte vill köra häst åt mig något mer, sa Lönborg.

Tre månader efter händelsen häver nu Takter sin bojkott mot kollegan.

”Jag agerade fel helt enkelt”

– Det är väl bara att inse att man gör fel ibland. Jag har gjort ett fel, och så är det bara. Michael och jag har haft vissa framgångar tillsammans, och det finns ingen anledning att spela större än vad man är. Jag agerade fel, och det är bara att inse. Jag agerade i affekt, och det blir oftast fel när man gör det. Det fanns också stolthet med i bilden, man jag får helt enkelt backa filmen och erkänna att jag agerade fel helt enkelt, säger Johnny Takter till Trav365.

Hästen som Johnny Takter ska köra åt Michael Lönborg är 8 Sensei (V86-5).

– Jag har kört hästen tidigare och det handlar om en trevlig häst. Nu handlar det om långlopp och jag kommer kolla upp närmare start hur han agerar i långlopp, men det handlar om en fin häst att köra.

Läs nedan vad Takter tror om sina övriga hästar på V86