Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

– Hon kan vara ett spikförslag

Robert Bergh har nio hästar till start på V75 – fyra av dom har travspelarna gjort till favorit

Robert Bergh hade stora framgångar på V75.   Robert Bergh hade stora framgångar på V75. Foto: Kanal75

Nio hästar till start och fyra favoriter i de sju V75-loppen.

Hemmatränaren Robert Bergh är minst sagt het den här lördagen på Bergsåker.

– Någon av hästarna vinner säkert, men jag vet inte vilken, sa Robert Bergh i V65-Direkt i TV12.

Robert Bergh körde in drygt 30 miljoner kronor till stallet i fjol och blev med de siffrorna Sveriges vinstrikaste travtränare.

Snart lämnar han Sundsvall och Bergsåker för Göteborg och Åby – men innan det hinner han med ännu en V75-dag på hemmabanan.

Robert Bergh har hela nio hästar till start på V75 – och i fyra av de sju V75-loppen tränar och kör Robert hästen som travspelarna gjort till favorit.

”Hon kan vara ett spikförslag”

Robert Bergh tränar och kör inte bara fyra favoriter, han har också V75-omgångens tre största favoriter. Först ut är 2 She Loves You F.I. (V75-3) som gjort två starter i Berghs regi, och vunnit bägge.

– Man har förväntningar, hon har löst det bra hittills och det ser bättre och bättre ut. Det är tacksamma förutsättningar den här gången, vi kör framåt och hoppas få överta ledningen. Hon kan vara ett spikförslag, sa Bergh i V65-Direkt.

I loppet efter, V75-4, blir 6 Digital Collection jättefavorit. Bergh varnar dock för stallkamraten i samma lopp, 4 Mockingbird Face som körs av Torbjörn Jansson.

– Digital Collection har den här veckan sprungit med öronen i vädret och orkat bra i träningen. Det blir brodd bak, då han får fäste, och jag tror han köper det bra. Det kan vara en V75-vinnare, men man får passa sig för Mockingbird Face.

– Mockingbird Face har gjort det bra och sett fin ut. Han har kämpat med lösa banor på slutet. Distansen är toppbra, och på aktuell bana och över den här distansen ska man tänka på honom, varnade Bergh i TV12.

”Får ta det lugnt i starten”

I den avslutande V75-avdelningen lutar sig många av landets travspelare åt Bergh igen, den här gången handlar det om 3 Cash’em som hunnit med tre starter i Berghs regi, det har resulterat i två segrar och en andraplats.

– Jag måste ta det lugnt från start, han har varit bättre och bättre men är väldigt spänd när bilen släpper fältet. Skulle han vara lite bättre och lite lugn i starten så ser det bra ut.

När programledaren Per Skoglund och tipsexperten Anders Malmrot frågade om bästa V75-chansen var inte Bergh säker.

– Det är svårt att säga vem som är bästa chansen. Någon vinner säkert, men jag vet inte vilket.

Läs nedan vad Bergh tror om övriga V75-chanser