Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Lottat och klart – till Åby Stora Pris

Här är startspåren till storloppet

Nahar, Repay Merci, Västerbo Highflyer, Mosaique Face, Royal Fighter, Rue du Bac, B.B.S.Sugarlight och Support Justice är de åtta hästar som startar i Åby Stora Pris   Nahar, Repay Merci, Västerbo Highflyer, Mosaique Face, Royal Fighter, Rue du Bac, B.B.S.Sugarlight och Support Justice är de åtta hästar som startar i Åby Stora Pris Foto: Kanal75

Under söndagen kom lottningen till storloppet Åby Stora Pris.

Loppet, där vinnaren kammar hem två miljoner kronor, avgörs lördagen 15 augusti på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg.

Den norske stjärnhästen B.B.S.Sugarlight lottades till spår fyra i det första heatet, och spår fem i det andra heatet. Något som tränaren Fredrik Solberg var mycket belåten med.

Åby Stora Pris avgörs i två olika heat.

Vinner en och samma häst bägge heaten är storloppsvinnaren korad, blir det två olika vinnare i de bägge heaten blir det ett skiljeheat.

Vinnaren av Åby Stora Pris kammar hem två miljoner kronor.

Ändringar

Under den gångna helgen skedde det en del ändringar i startlistan till storloppet. Jimmy Takters stjärnsto Maven tvingades tacka nej, likaså bröderna Takters Creatine som hade fått en inbjudan. In kom istället Daniel Redéns Västerbo Highflyer som imponerade så sent som i onsdags på Solvalla genom att vinna på 1.09,8 över distansen 1 640 meter. Även den forne Elitloppsvinnaren Nahar som vann Gulddivisionen på V75 i lördags fick en inbjudan och tackade ja. Support Justice, den norske stjärnan, fick också en inbjudan till Åby Stora Pris och Norge har därmed två starka kort i storloppet.

Se nedan för startlista

Trav