Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Magnus Dahlén: ”Är inget vidare”

Magnus Dahlén   Magnus Dahlén Foto: Kanal75

I dag föll domen mot travtränare Magnus Dahlén efter det oanmälda besöket som Svensk Travsport gjorde på Dahléns gård i april tidigare i år.

30 000 kronor i böter och sex månaders avstängning.

– Det känns inget vidare naturligtvis, säger Magnus Dahlén till Trav365.

Det uppmärksammade fallet ”Magnus Dahlén” går vidare.

I dag föll domen från Svensk Travsport – 30 000 kronor i böter och sex månaders avstängning.

Det var i april tidigare i år som Svensk Travsport gjorde ett oanmält besök på travtränarens gård – bara dagar innan Dahléns häst Calvados In skulle starta på V75.

I domen som kom från Svensk Travsport tidigare under torsdagen gick det att läsa att Dahlén döms för felaktig hantering av mediciner och behandlingsjournaler.

– I stallutrymmena fann vi i strid mot reglementet bland annat italienska läkemedel, DMSO, sprutor och kanyler och även bikarbonat, säger svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström.

Trav365 når en nedstämd Magnus Dahlén under torsdagseftermiddagen.

”Stämmer inte”

– Det är inget vidare naturligtvis. Jag kommer att göra ett skriftligt utlåtande som jag kommer skicka ut under eftermiddagen.

Vad har du att säga om domen?

– ST:s rapport och dom stämmer inte överens med verkligheten. Helt klart så är det olika saker vi tycker. Men, jag kommenterar inte det här ärendet något mer nu, min advokat och jag skickar ut en skriftelse till alla medier senare under onsdagen, säger Magnus Dahlén till Trav365.
Läs nedan för att se Dahléns svar om domen, via advokat Anette Johansson

Trav