Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Här är hästarna som gör upp i Svenskt Travderby

Carabinieri, Flex Lane, Buddha, Sorbet och Al Dente är några av de hästarna som slåss i uttagningsloppen till Svenskt Travderby   Carabinieri, Flex Lane, Buddha, Sorbet och Al Dente är några av de hästarna som slåss i uttagningsloppen till Svenskt Travderby Foto: ALN

Enligt många det finaste travlopp man kan vinna i Sverige.

Under tisdagen släpptes startlistorna till Svenskt Travderby där två miljoner kronor väntar vinnaren.

I startlistorna hittar vi bland annat stjärnhästar som Cash Gamble, Al Dente, Carabinieri och Emmet Brown.

– Det var väldigt bra anmält och vi är väldigt nöjda, det här ser vi fram emot, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Enligt många i trav-Sverige är det de finaste travlopp man kan vinna. Svenskt Travderby.

Storloppet för de fyraåriga travhästarna på Jägersro i Malmö där två miljoner kronor väntar vinnaren – och den gula kavajen.

Under tisdagen släpptes startlistorna till uttagningsloppen tisdag 25 augusti.

Det blev sex försök till Svenskt Travderby där ettan och tvåan i varje försök är klara för den stora finalen som körs söndagen den sjätte september.

Samtidigt släpptes också startlistorna till Derbystoet, de fyraåriga stonas storlopp. Där blev det fem försök där ettan, tvåan och de två bäst seedade treorna går till final söndag sjätte september. I Derbystoet är det en miljon kronor i förstapris.

Kan få dubbla förstapris

– I Derbyt var det 79 anmälda hästar och därför blev det sex hästar som inte fick plats, alla sex uttagningsloppen till Derbyt går på V75. I Derbystoet fick vi 57 anmälda hästar och där fick alla plats, där kör vi tre försök med elva hästar och två försök med tolv hästar. Det blev väldigt bra anmält och det var vi väldigt nöjda med, och det här ser vi fram emot, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Eftersom Svenskt Travderby och Derbystoet ingår i Premiechansningen får de hästar som är anmälda dit dubbla förstapris vid seger, det vill säga fyra miljoner kronor i Derbyt och två miljoner kronor i Derbystoet

Se nedan för startlista till uttagningsloppen i Svenskt Travderby och Derbystoet 2015

Trav
Senaste nytt