Aftonbladet
Dagens namn: Gerhard, Gert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hjälpte läsare att vinna 350 000 kr

Bankmannen Peter Källberg om succétipsen och helgens jackpott-omgång på hemmabanan Gävle

Peter Källberg   Peter Källberg Foto: Privat

Han vann en miljon kronor på trav efter att han fått sparken från sitt jobb.

Senast bankmannen, Peter Källberg, 50, bjöd på tips på Trav365 hjälpte han tre läsare att vinna runt 350 000 kronor var.

– Det var en jävla rolig grej, säger Källberg, som inför lördagens jackpott-omgång på hemmabanan Gävle, har stenkoll.

Så här såg Peter Källbergs system ut när han hjälpte tre läsare att vinna runt 350 000 kronor i höstas. Här nedan hittar du bankmannens tips till helgens omgång på Gävletravet.   Så här såg Peter Källbergs system ut när han hjälpte tre läsare att vinna runt 350 000 kronor i höstas. Här nedan hittar du bankmannens tips till helgens omgång på Gävletravet.

Efter 28 års trogen tjänst på banken fick Peter Källberg lämna efter omstruktureringar.

Han hann vara deppig i knappt 24 timmar.

Dagen efter att han tvingats lämna drog han in en halv miljon kronor på V75.

Och flytet fortsatte för den arbetslöse Gävlebon.

På bara några månader spelade han in nästan en miljon kronor på hästarna.

”Det kan hända mycket”

Nu har 50-åringen ett nytt jobb, på en annan bank. Han har inte tid att lägga tolv timmar på travet om dagen, men har knappast släppt sin stora hobby.

– Det är fullt fokus mot V75 nu och de stora streckspelen. När jag fick mitt nya jobb blev travet lite lidande, men jag har ju en inkomst från banken också...

Hur har spelet gått?

– Det har rullat på rätt bra. Inga jättevinster, men det har gått ganska bra. Som sagt är mitt huvudfokus på V75, det är där man kan vinna de stora pengarna, och sitter man med ett par hästar kan det hända mycket.

”Kan ge hyfsade pengar”

Källberg har varit travintresserad länge och spelat sedan 80-talet och även hunnit med att äga någon travare. På lördag är det jackpott på favoritspelet V75 och tävlingarna avgörs på Peters hemmabana Gävle, som han kan utan och innan.

För Trav365:s läsare har succéspelaren gjort ett V75-system.

Senast bankmannen bjöd Aftonbladets läsare på hästtips hjälpte han tre personer att vinna 350 000 kronor var.

– Jag lämnade en rad till er på torsdagen. På det hade jag spikat Ivar Såna, men den hästen blev förkyld och ströks. Jag hade skrivit i reserver på det systemet jag bjöd er på, och lämnade in själv, och sprack där. Jag fick sex rätt och drygt 10 000 kronor. Jag grämde mig mycket.

– Men efter omgången ringde en person och sa att han hade lämnat in mitt systemförslag rakt av och vunnit runt 350 000 kronor. Han hade inte fyllt i några reserver, och då fått med Västerbo Fantast, som vann loppet där Ivar Såna blev struken. En annan hörde av sig till mig på sms och berättade hur glad han var, och hur vinsten förändrade allt och så vidare. Det var en jävla rolig grej.

Hur ser lördagens omgång ut, tycker du?

– Omgången som jag läser den ser ut att kunna ge hyfsade pengar.

– Gävles bana är ju extremt snabb och trötta hästar i ledningen brukar kunna springa ett tag till, då man säger att banan nästan är självspringande, säger Peter Källberg.

HÄR NEDAN HITTAR DU PETERS TIPS TILL LÖRDAGENS V75-OMGÅNG

Trav