Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Statistiken du bör ha koll på

Statistiken i V75-1, Gulddivisionen, som du bör ha koll på som V75-spelare   Statistiken i V75-1, Gulddivisionen, som du bör ha koll på som V75-spelare Foto: Kanal 75

Under lördagens V75-tävlingar i Mantorp avgörs den högsta klassen, Gulddivisionen, som V75-1.

Det, och att loppet avgörs över distansen 2 640 meter, är ovanligt.

Här är statistiken du bör ha koll på – som V75-spelare.

När Gulddivisionen på V75 har avgjorts över distansen 2 640 meter bilstart så har favoriten i loppet vunnit i 44 procent av loppen.

Det kan jämföras med de 34 procent, som gäller för den genomsnittlige V75-favoriten.

Drygt 90 procent av loppen har också vunnits av de sex mest spelade hästarna i loppet.

De sex mest spelade hästarna i loppet under fredagseftermiddagen är: 3 Bear Dancer, 4 Aristocat Boko, 5 Spring Erom, 6 Tomorowland och 9 Narold Vox – där Narold Vox är den som spelarna har gjort till favorit.

Bäst segerprocent

Sammanfattningsvis blir det färre skrällar över den utslagsgivande distansen 2 640 meter, än i travlopp över kortare distanser. Av de tolv ekipagen i V75-1 så har 5 Aristocat Boko bäst segerprocent över aktuell distans, Reijo Liljendahls häst har vunnit fyra av sju försök över 2 640 meter.

– Jag tycker formen är rätt bra av träningen att bedöma, men han har inte gjort ett felfritt lopp på länge vilket bekymrar mig lite grann. Han är lite komplicerad och trång i gången, men kusken Örjan Kihlström har haft bra hand med hästen förut, säger Reijo Liljendahl om Aristocat Boko och fortsätter:

– Det är ett öppet lopp och Gulddivisionen håller inte den normala klassen, så förhoppningarna är att han ska vara med där framme.

Aristocat Boko är den som har bäst statistik i loppet över den aktuella distansen, och 11 Prince Tagg och 12 Örbäckens Cruella är den duo som har sämst statistik över 2 640 meter i loppet – duon har aldrig vunnit över distansen.

Enligt statistiken är det bästa startspåret under rörande förutsättningar spår fem, och det sämsta spåret spår åtta.

Se nedan för startlista

Senaste nytt