Aftonbladet
Dagens namn: Tekla, Tea
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Lindqvist: ”Det blir en utmaning att slå honom”

Frankrikeexperten Anders Lindqvist om hur snacket går i Frankrike dagen efter Bold Eagles uppvisning i Prix de Belgique   Frankrikeexperten Anders Lindqvist om hur snacket går i Frankrike dagen efter Bold Eagles uppvisning i Prix de Belgique Foto: Kanal 75

Superhästen Bold Eagle krossade allt i Prix de Belgique under söndagen.

Ny hyllas fenomenhästen både i hemlandet Frankrike och på sociala medier.

– De sista frågetecknen kring Bold Eagle rätades ut, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist till Trav365.

Sugen på mer nyheter? Följ Trav365 på Facebook

Om den franske superhästen Bold Eagle var favorit till segern i världens tuffaste travlopp Prix d`Amérique, sista helgen i januari, inför söndagens lopp Prix de Belgique så är han ännu större favorit nu.

Anledningen: han hade fullständig lekstuga i Prix de Belgique.

Hyllningarna till fenomenhästen på sociala medier visste inga gränser efter segern i Prix de Belgique och i hemlandet Frankrike föll alla för honom, även de som inte gjort det innan gårdagen.
Bold Eagle jämförs nu med självaste Varenne.

”En utmaning”

Hur går snacket i Frankrike i dag, Anders?

– Det är upp och ner. Bold Eagle, alla föll ju för honom och de sista frågetecknen kring honom rätades ut nu. Han mötte ju äldre hästar i går och redde ut det, han blir ännu större favorit till PdA nu, säger Anders Lindqvist till Trav365 och fortsätter:

– Up and Quick var den stora besvikelsen.

Tycker dem rent av att det är lite tråkigt inför PdA nu, och att Bold Eagle tog död på spänningen efter uppvisning i går?

– Nej, de tycker de inte, alla tycker att det är en utmaning att slå honom. Det är en fröjd att se en häst som accelererar sådär, men vad händer om det går i 11-tempo? Support Justice med flera, där tror jag det finns mer växlar att ta.

”Satan i gatan”

Något mer snack från Prix de Belgique?

– Bird Parker gick bra i skymundan och han får stora plustecken för sin insats, Voltigeur de Myrt gjorde det bra, även om han var chanslös mot Bold Eagle. Oasis Bi gick också bra, men Bird Parker och Bold Eagle var de som imponerade mest. Lutfi Kolgjini var lite förbryllad över att Mosaique Face pullade så hårt, att han var för het i loppet. Support Justice behövde loppet, och kommer tävla barfota bak i PdA och den tror jag kan förbättra sig med 30 meter, säger Anders Lindqvist.

På det sociala verktyget Twitter strömmade hyllningarna in till Bold Eagle efter dennes överlägsna seger i Prix de Belgique. Travtränarna Marcus Lindgren och Peter G Norman var några av de som hyllade den franske stjärnan.

– Satan i gatan vilken kuse Bold Eagle är. Vem ska kunna stoppa honom i PdA?, skrev Peter G Norman, och fick medhåll av Marcus Lindgren som skrev följande:

– Att kolla på Bold Eagle är som evolution LIVE, som en travmaskin strippad på allt onödigt som ex Muscle Hill åxxå.
Se fler hyllningar från Twitter nedan, samt troligt startfält i PdA 2016

Trav