Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Solvalla dukar
upp för travfest

Solvallas sportchef Markus Myron ser fram emot lördag – då huvudstadsbanan dukar upp för travfest med V75-finaler och jackpott   Solvallas sportchef Markus Myron ser fram emot lördag – då huvudstadsbanan dukar upp för travfest med V75-finaler och jackpott Foto: Kanal 75

Huvudstadsbanan Solvalla dukar upp för travfest.

V75-finaler, Solvalla Grand Prix och Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst.

Dessutom kryddas V75-omgången av jackpott.

– Jag tycker det blev jättefina lopp, säger Solvallas sportchef Markus Myron till Trav365.

På lördag blir det travfest på Solvalla i Stockholm.

Diamantstoets final, Klass II-final, Solvalla Grand Prix, Silverdivisionsfinal, Klass I-final, Gulddivisionsfinalen, tillika Silverhästen, och Bronsdivisionsfinalen innefattar sju högklassiga V75-lopp.

Vi får se stjärnhästar som bland annat Uncle Lasse och On Track Piraten – samt hästar som Target Kronos, Wild Honey, Nancy America, Nadal Broline, Explosive de Vie, Volstead – ja, listan kan göras lång.

Omgången kryddas dessutom av jackpott på V75 där 43 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

”Gillar något så otroligt”

– Jag tycker det blev jättefina lopp, Solvalla Grand Prix samlade väl så bra hästar som man kan tänka sig, de som är igång nu. Silverhästen ser jättespännande ut och jag gillar On Track Piraten något så otroligt, säger Solvallas sportchef Markus Myron till Trav365 och fortsätter:

– Det är en hård och tuff häst och han får väl egentligen aldrig den uppmärksamhet han förtjänar, men han har sprungit in nästan 13 miljoner kronor, vunnit 28 av karriärens 96 starter och han har varit inbjuden till Elitloppet och VM-loppet på Yonkers två år i rad. Han bara tuggar på och startar oavsett årstid, och att starta i VM-loppet i USA och två veckor senare vinner han på Jägersro, det är rätt häftigt alltså.

Att det är jackpott på V75 höjer väl tempen på omgången en del?

– Det hänger ju ihop sporten och spelet och när det är extra att spela om blir det lite extra uppmärksamhet, det är ingenting vi kan styra över men det är tacksamt när det uppstår, säger Markus Myron.

Se nedan för startlistor till lördagens V75-omgång på Solvalla