Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Statistik: Så ser
omgångarna ut

Lite drygt 1/3 av V86-loppen från Solvalla och Åby vinns av en favorit.

Knappt 1/4 av V86-loppen från Solvalla och Åby vinns av en skräll spelad till under tio procent.

Trav365 har tittat på statistiken över V86-omgångarna inför onsdagens superjackpott på V86 med 27 miljoner kronor till en ensam vinnare.

På onsdag är det superjackpott på V86 från Solvalla i Stockholm och Åby i Mölndal utanför Göteborg.

27 miljoner kronor väntar en ensam vinnare – i så fall den i särklass högsta utdelningen på V86 i spelformens historia.

Hur brukar omgångarna se ut när det ”saxas” mellan Solvalla och Åby?

Trav365 har tittat i statistiken och gått igenom de tio senaste V86-omgångarna från banorna.

Hur många favoriter vinner? Hur många hästar spelade till under tio procent vinner? Och hur blir utdelningen för 8 rätt?

Vi har svaret.

 

Omgångarna som ingår i statistikkollen sträcker sig från 25 maj i fjol till 18 januari i år, totalt handlar det om tio V86-omgångar och 80 stycken V86-lopp. Av de 80 V86-loppen så har 31 lopp vunnits av favoriter, alltså lite drygt 1/3 av loppen. I 17 av de totalt 80 V86-loppen så har en häst spelad till under tio procent vunnit, det är knappt 1/4 av loppen. Av de tio V86-omgångarna som vi kollat på så har utdelningen för 8 rätt gett jackpott en gång, betalat över 100 000 kronor vid tre tillfällen, och under 100 000 kronor vid sex tillfällen.

Tre favoriter per omgång

Av de tio omgångarna så har en häst spelad till under tio procent vunnit minst en gång per omgång vid åtta av omgångarna, endast vid två omgångar har en häst spelad till under tio procent uteblivit. I snitt vinner lite drygt tre favoriter per V86-omgång, och endast vid ett tillfälle av de tio senaste V86-omgångarna på Åby och Solvalla har endast en favorit vunnit. Ingen av de tio V86-omgångarna har gått ”rena” från favoriter.

Se nedan för statistik, för de tio senaste V86-omgångarna på Solvalla och Åby