Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Solvalla och Bergsåker.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 8–6–2–1–5–7–3–4.

Kommentar: Rent kapacitetsmässigt är Rebellion bästa hästen i fältet och har varit ute i tuffa V75-sällskap i de fyra senaste starterna. Trassligt startspår kan tyckas men samtidigt kan det vara bra för att trava in sig från start. För att sedan sätta in attacken. Han är inte helt att lita på och därför garderar vi. Kapacitetsmässigt och formmässigt står han sig mer än väl i sammanhanget. Det gör även Chip Dealer som har stark form och alltid gör bra insatser. Att det nu är så pass få hästar i loppet är en stor fördel. Hans styrka är att han alltid går bra till slut och med få konkurrenter finns det färre som kan vara i vägen och ställa till trafikstrul på vägen framåt. Med raden 0–3–0 är känns kanske inte Utility Bus superhet i segerdiskussionen men han har faktiskt fått fina förutsättningar här och får en intressant kusk bakom sig nu. Bergh ska nog kunna få lite extra fart på honom. Formkurvan

pekar uppåt och hästen känns piggare och finare i jobben. Jag skulle inte bli förvånad om han blandar sig i den här gången. Spelarna har stor tro på honom. Kanske för stor?

 

DD-2:

Rankning: 3–5–4–9–10–11–1–7–2–8–12–6.

Kommentar: Eftersom det på pappret är två öppna lopp som utgör Dagens Dubbel får vi lov att gå på våra idéer. Det slutade med två hästar i det här loppet. Jag ger tipset till Arby’s Amalia. Kanske lite överraskande. Men jag gillade vad jag fick höra när jag pratade med Sören Eriksson. Hästen är bra (elva vinster på 21 starter) och har fått perfekta premisser här. Ledningen är målet och sedan blir det ingen enkel historia att ta sig förbi henne. Hon vill vara först. Förvånansvärt underskattad av spelarna. Mitt komplement blir Rigatoni som står bra inne i loppet. Örjan kan ge sin häst ett bra lopp från ett anständigt utgångsläge och då duger hon gott i sammanhanget. Står på tur för en välförtjänt seger.

Spel
Martin Berg
Senaste nytt