Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

FOTBOLLSHÄSTEN

Sören Åkeby: Across the Lines är en matchvinnare

Malmö FF är Sören Åkebys nya lag.

Jägersro är hans nya hemmabana.

Across the Lines är fotbollstränarens nya stjärna.

I dag gör Across the Lines debut på V75 hemma på Jägersro.

STORFAVORIT Hemmahästen Across the Lines med kusken Erik Adielsson är mest spelad på V75-1 på Jägersro i dag.   STORFAVORIT Hemmahästen Across the Lines med kusken Erik Adielsson är mest spelad på V75-1 på Jägersro i dag. Foto: KANAL75

I höstas tog Hans och Erik Adielsson över de fyraåriga hingsten i sin träning. Efter det har hästen sex raka segrar – ja, efter andraplatsen i tävlingsdebuten har det varit sju segrar på de totalt åtta starterna.

Adielssons köpte hästen åt en kvartett fotbollsprofiler. Ägare till stjärnskottet är Sören Åkeby, Hans Backe, Marcus Allbäck och Tobias Linderoth.

– Hästen har otrolig potential. Han har bara blivit bättre och bättre, säger Sören Åkeby.

Visste ni att Across the Lines var så här bra när ni köpte honom?

– Jag kan inte påstå att vi trodde att det skulle bli sex raka segrar. På pappret har jag ägt hästar med mycket finare stam, men det är inte alltid det som avgör för de har inte varit så här lovande.

Sören Åkeby och Hans Backe har varit traventusiaster hela livet. De har ägt flera hästar tillsammans.

Sören är uppvuxen i en travfamilj. Farbror Lasse och pappa Nisse har varit ägare och kusk- och tränaramatörer inom sporten. Största stjärnan hette Mustard på 70-talet.

– Hasse Backe fick med sig Mackan och Tobias på Across the Lines när de var tillsammans i FC Köpenhamn. De tyckte det var en rolig grej, det är otroligt socialt att vara hästägare, säger Sören Åkeby.

 

Derbychans

Det stora klassiska loppet för fyraåringar är Derbyt på Jägersro den första helgen i september.

– Han är anmäld dit. Men så långt tänker vi inte än.

Hur skulle Across the Lines vara som fotbollsspelare?

– Ung och lovande med bra teknik, snabbhet, hjärta och lungor. Han skulle veta var målet ligger.

Låter som en mycket bra fotbollsspelare.

– Det är en mycket bra häst.

Mattias Karlsson

Idrottsprofiler som äger travhästar

  Hardy Nilsson hör till ishockeyprofilerna som suttit i tävlingssulkyn själv. En annan är Mats Näslund. Hardy har också varit en flitig hästägare. Bland annat till Elitlopphästen Rotation tillsammans med Mats Sundin.

 NHL-forwarden Kristian Huselius är kompis med stjärnkusken och -tränaren Björn Goop. Tillsammans äger de hästar. Huselius mest kända häst är Technician som han hade ihop med Frölundakompisen Per-Johan Axelsson.

  ”Foppa” i den klassiska gula Derbykavajen efter segern med Tsar d’Inverne som han ägde tillsammans med bland andra Alexander Bard. Har också ägt flera travhästar gemensamt med pappa Kent Forsberg. Senaste stjärnan heter Cromwell.

 Ishockeytvillingarna Henrik och Daniel Sedin har ägt flera travkusar. Hästen Roland är för närvarande en av landets bästa kallblod.

 Fotbollslegenden Tomas Brolin mest kända häst är T.B.Winner.

 Djurgårdsmittfältaren Johan Arneng är amatörtränare -och kusk. Han tränar flera unghästar där fotbollspolarna Kim Källström och Andreas Isaksson är med som delägare.

 Tennisesset Kent Carlsson gick över till en travkarriär. Baloo Skift delägs av Mats Wilander, Mikael Pernfors och Anders Järryd. Björn Borg hoppade dock av...

Senaste nytt