Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Det räcker egentligen med att skriva Quarcio du Chene mot ­Maharajah för att gemene man ska förstå att det är en högklassig V75-omgång som väntar på oss på Jägersro på lördag.

Krydda den duellen med senast fantastiske Local Conch och lägg sedan till en kamp mellan hästar som Lavec Kronos, Yield Boko och Noras Bean i ett annat V75-lopp och det bör vattnas i munnen på de flesta travälskare.

Men ni undrar förstås även hur V75-omgången ser ut ur spel­synpunkt?

Rolig, får vi lov att säga. De två loppen vi redan nämnt känns småluriga och vi har exempelvis valt att chansa bort Maharajah för att få råd med streck i andra öppna avdelningar, framförallt V75-2 och V75-7.

Bästa spiken hittar vi i V75-5. Frillan Filiokus kan ni läsa mer om härintill. Vidare spikar vi också Chimall T.T. i V75-inledningen.V75-1

Loppet

Chimall T.T. sitter på nyckeln till loppet. Är han fräsch, håller han ledningen?

Tipsettan

Vi har inte svaren på frågorna ovan men väljer ändå att ­spika Chimall T.T. eftersom vi anar (­hoppas) att svaren på båda frågorna är ja. Men det viktigaste är förstås att han är fräsch – senast var han det, gången före icke – för spets är inget måste, Chimall T.T. kan vinna från andra positioner också.

Motbuden

Det kan bli dyrt för den som vill gardera – och vara säker på att överleva. Vi streckar tio stycken på vårt chanssystem.

Skrällbudet

Avanto bör få fin resa, för andra kan det bli strul.

Spetsbudet

Chimall T.T. kommer att utmanas av flera.

! Statistik­vinnaren

Chimall T.T. har vunnit hälften av sina starter.

V75-2

Loppet

Hur ska man egentligen skatta vår tipsetta?

Tipsettan

Ypsilon Boko är än så länge nästan bara stark. Frågan är om han klarar sig på det nu när det är tal om ett jämnt V75-lopp? Vi är inte så säkra på det. Samtidigt som vi anar att han kan dra sönder motståndet anar vi också att någon kan smyga med och slå av honom.

Motbuden

Face Facts kan få loppet, precis som vid segrarna. Lanzelot Eson är en bra häst för klassen.

Skrällbudet

Zeb Clamber är inte så tokig, plus startsnabb.

Spetsbudet

Nummer 1, 3 och 6 är alla rätt så snabba ut. Vi misstänker att Ypsilon Boko kan köra sig till ledningen på första långsidan redan.

! Statistik­vinnaren

Ypsilon Boko har fem segrar på nio starter, ­varav fyra stycken på lång distans.

V75-3

Loppet

Högintressant kamp där vi chansar bort ­bästa hästen.

Tipsettan

Tre mycket ­starka hästar ser ut att ­göra upp om segern. ­Efter moget över­vägande valde vi att ge tipset till ­Quarcio du Chene, baserat på att vi tror att han kan köra sig till ledningen. Från den positionen är det inte många hästar i världen som slår honom.

Motbuden

Det är inte många som såg Local Conch senast som kommer att vara beredda att plocka bort honom från kupongen – han var helt enkelt grym. Maharajah har vi aldrig plockat bort från en kupong – förrän nu. Varför, han är ju bästa hästen? Jo, helt enkelt för att han har ett dåligt spår och dunkel form. Det här kan mycket väl bli något av ett preparélopp för honom. Men visst, hade vi haft råd hade vi gärna haft med honom.

Skrällbudet

Det är bara Yarrah Boko av övriga.

Spetsbudet

Quarcio du Chene?

! Statistik­vinnaren

Maharajah.

V75-4

Loppet

Kul lopp, där det ska bli extra spännande att se vår tipsetta. Han är en hårding.

Tipsettan

Det var visser­ligen mot klent motstånd, men sättet som King Bonnson ­lekte sig till seger på 15,0 full väg i ­senaste starten får oss att tro att han kan vinna detta den tunga vägen om så krävs.

Motbuden

Felix Vingboons gjorde det bra som kunde vinna från dödens i rätt så hårt gäng ­senast. Mitt Popcorn är en häst vi gillar.

Skrällbudet

Carlos Lightning får en fin smygare på nytt.

Spetsbudet

Mitt Popcorn, Carlos Lightning, eller ­Felix Vingboons? Vill någon svara King Bonnson om han kommer i ett tidigt avancemang? Vi anar att de trots allt vill det (utom Carlos Lightning?), så pass rejäla hästar är även dessa.

! Statistik­vinnaren

Rocky Silvio.

V75-5

Loppet

Nu är det äntligen dags för Frillan Filiokus.

Tipsettan

Dubbla tillägg förvisso, men över lång distans är det toppchans att Frillan Filiokus spurtar ner allt.

Motbuden

Poppy, om formen återfunnits. Nellie V. på distansen.

Skrällbudet

Shakira Trot.

Spetsbudet

Nagajka.

! Statistik­vinnaren

Zenith Rapida.

V75-6

Loppet

En halv miljon kronor väntar på vinnaren i ett högklassigt lopp.

Tipsettan

Lavec Kronos har inte fått mycket med i de senaste starterna men det kan förklaras med att han näst senast inte var på topp och senast fick en jobbig ­resa. Nu talar mycket för att han tar hand om ledningen. Han är allra bäst på kort distans men klarar även full distans och får han bara vara ifred en bit bör han bli svårpasserad – förutsatt att formen sitter där, vilket är svår­bedömt för oss.

Motbuden

Noras Bean utmanade Yield Boko i ett storlopp i Norge senast, detta trots att han drogs med en sjukdom för dagen. Här har han vettig chans att ta ledningen för att sedan släppa till Lavec Kronos, Noras Bean trivs inte i ledningen, kommer sedan luckan i tid är han en allvarlig utmanare. Marshland känns högintressant. Bakspåret är det ”rätta”, om man nu ska ha bakspår, och det bör bjudas en fin resa. Yield ­Boko och Select Yankee hade varit högre rankade från bättre spår.

Skrällbudet

Boulder Classico är det givna skrällbudet.

Spetsbudet

Lavec Kronos övertar nog tidigt.

! Statistik­vinnaren

Yield Boko.

V75-7

Loppet

Om vi är kvar känns det tryggt med ett antal streck – för det här är ingen lättlöst historia.

Tipsettan

Det tog lång tid att bestämma sig för vem som för­tjänade tipsettan. Det blev till slut klassige ­City Hall från perfekt spår. Han har fått tillbaka spänsten i steget på slutet. ­Kanske fattas det alltjämt ­lite ork i honom men nu är distansen den rätta.

Motbuden

Unix Brodde kan, precis som i lördags, få en resa i rygg ledaren. Space Hoss lyser av form, travar bättre än tidigare. Givet segerbud.

Skrällbudet

Precious Value var betrodd senast, fick tryck i ledningen och var bra. Ändå bortglömd nu?

Spetsbudet

Alwood är ruskigt startsnabb om han laddas. Frågan är om han kan ta sig förbi startsnabba hästar, framförallt kanske City Hall, invändigt?

! Statistik­vinnaren

City Hall – om man ser endast till den totala seger­procenten.

Per Nicklasson