Aftonbladet
Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

På förhand förväntade vi oss en ganska lättlöst historia när Jägersro på lördag arrangerar den första av två V75-omgångar denna helg. Vi hade fel, omgången blev allt annat än lättlöst. Den inleds förvisso med en bra spik i form av Mellby Sambuca men sedan börjar svårigheterna.

I V75-2, ett högklassigt treåringslopp har vi ett bra drag eftersom vi tror att Kash’s Cantab kan leda runt om. Men hur säkra är vi på att så blir fallet? Inte tillräckligt för att våga spika, och halvmesyren med två streck till känns inte heller helt rätt. Nej, här hade vi gärna haft råd att helgardera.

Ytterligare ett lurigt fall att ta ställning till finns i V75-7. Står Nahar på benen och hittar han ut från sitt åttondespår i starten? Om svaret är ja på båda frågorna lär Nahar krossa allt. Vi har dock dåliga erfarenheter av att spika honom och väljer att gardera med tre hästa

V75-1

Loppet

Staro Divine sätter upp tempot, vilka hakar på?

Tipsettan

Två månader sedan Staro Divine rusade runt på 10,4 i Kalmar. Om formen är densamma som då blir hon förstås mycket svårfångad. Vi misstänker dock att den tuffa matchningen under sommaren kan ha satt sina spår och finner det bäst att gardera, med reservation för att konkurrenterna släpper iväg henne för långt.

Motbuden

Åke Svanstedt brukar inte göra så många misstag i loppen och ser nog till att inte släppa iväg Staro Divine till ett ointagligt försprång. Lizas Irja vann mot mer meriterat motstånd senast och kan mycket väl hemföra även detta om formen fortsatt sitter. Somekindacatch och Roxa ­Sisu är två bra hästar som inte fått till det riktigt i år men som båda har kunnandet som krävs.

Skrällbudet

En varning är på plats för spurtstarka, form­starka Calypso Sund.

Spetsbudet

Staro Divine.

! Statistik­vinnaren

Dreamalittledream.

V75-2

Loppet

Kul spellopp med en osäker (?) favorit.

Tipsettan

Lutfi Kolgjini har kört galopp med normalt sett inte alltför osäkre Atlas Boko två gånger av två möjliga. Lyckas han lotsa Atlas Boko felfritt nu bör det abslolut kunna sluta med seger, även den tunga vägen.

Motbuden

Sacha du ­Varlet har varit mycket fin i tre raka segrar. Han drar troligen till ledningen, sedan blir det ­spännande att se om han kan stå emot press från ­Atlas ­Boko. Obelix smyger med och hoppas på hårdkörning mellan de två tidigare nämnda. Perfect Toll är mycket bättre än raden, senast satt han fast med krafter kvar i ett Derbykval.

Skrällbudet

Gigant Slugger kan bli farlig om formen finns.

Spetsbudet

Sacha du Varlet övertar nog tidigt.

! Statistik­vinnaren

Atlas Boko.

V75-3

Loppet

En segermaskin från bra spår – går han verkigen att rubba. Vi får se men vi gör i alla fall ett försök.

Tipsettan

Truculent har sex segrar på åtta starter i år och verkar kunna det mesta. Given tipsetta. Ledningen känns som en mycket trolig position för hans del.

Motbuden

New Shadows är stark nog att bli en obehaglig överraskning för favoriten, vi håller det inte för otroligt att han kan trycka sönder denne om han fungerar fullt ut. Credits by Myself avslutade starkt senast. Global Miracle gjorde det bra som löpte dött lopp från dödens i årsdebuten.

Skrällbudet

Milles Tempo gynnas vid överpace.

Spetsbudet

Truculent

! Statistik­vinnaren

Truculent

V75-4

Loppet

Hög klass på årets upplaga av KBG:s minne.

Tipsettan

Boman imponerade vid segern näst senast. Senast galopperade han i slutsvängen men såg fortsatt fin ut. Det här loppet kan han nog vinna från de flesta positioner, fast alltför tufft får det förstås inte bli.

Motbuden

Mr Wade är en mycket bra häst för klassen. Han avslutade starkt bakom Boman vid deras möte nyligen och med hårt tempo är han närmare eller kanske till och med före den här gången. Jackal Face är en av de hästarna som höjer sig kapacitetsmässigt över majoriteten i loppet.

Skrällbudet

Elstar Pride körs av sin ordinarie kusk och det torde vara en klar fördel i det här loppet. Formen är på topp.

Spetsbudet

Alwodd bör fronta, och testas nog där.

! Statistik­vinnaren

Mr Wade.

V75-5

Loppet

En klar favorit och två roliga utmanare.

Tipsettan

Nettan Palema vann en lätt spetsseger i sitt försök men imonerade ändå på flera olika sätt. Precis allt talar för att hon tidigt tar ledningen, får bestämma och sedan blir mycket svår att slå. Speciellt som de två värsta motbuden har dåliga lägen.

Motbuden

Med sin avslutande 1.11-runda i spåren imponerade Que Linda, trots förlusten, kanske mest av alla hästar under Derbytisdagen på Jägersro för en och en halv vecka sedan. Tyvärr får hon troligen långt fram igen.

Skrällbudet

Alfa Stella svarade som vanligt för en rykande avslutning senast. Hon är värd en framgång.

Spetsbudet

Nettan Palema.

! Statistik­vinnaren

Nettan Palema.

V75-6

Loppet

Derbyt!

Tipsettan

Vi fick fundera hårt och länge innan vi valde Aga Khan Boko. Se under rubriken ”spetsbudet” så förstår ni varför vi till slut valde honom.

Motbuden

Det är inget lätt beslut att tippa emot Tamla Celeber, men från inner­spåret känns det som om hon kommer att behöva en del tur, för spets ­håller hon väl inte?

Skrällbudet

Jackpot Brodde var snabbast av alla i försöken.

Spetsbudet

Amaru Boko bör vara snabbast den första biten men det är ingen jätteskräll om han ­släpper till stallkamraten Aga Khan Boko (för övrigt delägd av tränaren Timo Nurmos). Kan ­Tamla Celeber överraska och hålla ut de två nämnda? Vi tror inte det men osvuret är nog bäst.

! Statistik­vinnaren

Tamla Celeber.

V75-7

Loppet

Derbysöndagen avslutas med ett fint lopp av silver­divisionsklass.

Tipsettan

G.H.Nemo har avslutat finfint två gånger i rad och kunde mycket väl ha vunnit Jubileumspokalen med ­lite bättre flyt senast. Bakspåret är ett minus nu men känslan är att det kan bli ett rätt så hårt utgångstempo som i så fall gynnar honom kraftigt.

Motbuden

Youpie avslutade rykande senast. Han är aningen ojämn men om han har en bra dag har han fin chans från bra spår. Sanity hade varit den givna tipsettan från ett bättre läge men från åttonde kan de trots hans fina startsnabbhet ”häxa”.

Skrällbudet

Victory Hill har läget för att slå till.

Spetsbudet

Många som öppnar hårt. Totti T.Dream?

! Statistik­vinnaren

Sanity.

Per Nicklasson