Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Axevalla bjöd som väntat, som så ofta förr, på en svår och händelserik omgång i lördags – fler omgångar till banan på Skaraslätten.

Att V75 är ett svårt spel bevisades alltså ånyo och av just den anledningen känner vi ett visst motstånd inför det här med Unionstravet som det ju åter är dags för på lördag.

Vi tycker helt enkelt att det (ofta) är svårt nog utan att vi ska behöva ta ställning till en massa norska hästar som vi sett alldeles för lite av för att ha en riktigt bra chans att kunna bedöma.

Å andra sidan … loppen körs på Momarken, och det är Norges motsvarighet till Axevalla – det långa upploppet på Momarken bäddar för händelserika lopp.

Så när krutröken har lagt sig på lördag kommer nog känslan att vara som tidigare år: det är trots allt inte så dumt det här med Unionstravet. Fast till nästa år har vi glömt det igen, såvida vi inte hittar sjuan på lördag.

V75-1

Loppet

Ett fint lopp inleder en omgång som ser ut att överlag hålla bra klass.

Tipsettan

Gigant Slugger har gjort två fina insatser utan att få vinna på V75. Han är spurtstark och gynnas av Momarkens långa upplopp. Om det körs undan i början kommer han till slut.

Motbuden

Vi streckar fyra till, det kanske är snålt att rata Burmas Yankee.

Skrällbudet

Tiberina är bra men har inte läget på sin sida.

Spetsbudet

Det vi sett gör att vi tror att spetsstriden står mellan Burmas Yankee och Jacques i första hand. Vi säger förrdel Jacques.

! Statistik­vinnaren

Jacques. Men tänk på att det är lite speciellt med statistiken den här veckan eftersom den bygger på starter gjorda på svensk mark. Många norska hästar ”faller” därför ifrån och just den här veckan kan det vara läge att ta statistiken med en nypa salt.

V75-2

Loppet

Vår tipsetta imponerade kolossalt senast. Bara spåret emot?

Tipsettan

Beatasine gick barfota runt om senast och var sjukt fin. Vi lovade oss själva att spika henne vad än hennes nästa uppgift blev. Åttondespår över kort distans gör att vi efter lång betänketid bryter det löftet. Men är hon lika fin igen och bara får en vettig resa, ja då får de andra svårt.

Motbuden

Hitchcock har höjt sig mycket och måste tas på allvar. Space Hoss är liksom Beatasine mycket snabb.

Skrällbudet

Ekets Patrik har kunnandet. Formen – spåret?

Spetsbudet

Fördel Royal Flush.

! Statistik­vinnaren

Beatasine.

V75-3

Loppet

Inte så hög klass, bra läge för vår spik.

Tipsettan

Essien har fin form. Bra chans oavsett resa.

Motbuden

Vi streckar åtta hästar på chanssystemet.

Skrällbudet

Only the Lonely?

Spetsbudet

Essien får överta?

! Statistik­vinnaren

Absolutfin.

V75-4

Loppet

Egentligen spikläge, men visst finns det frågetecken kring vår tipsetta?

Tipsettan

Åsajerven vinner det här loppet … säg … 87 gånger av 100. Om han är i ordning vill säga. Vi trodde mycket på honom på svenska V75 senast men då galopperade han kort efter start – ett olycksfall i arbetet. Vad värre är var att han inte såg helt fräsch ut efter galoppen. Av den enkla anledningen väljer vi att gardera. Men som sagt är han fräsch, förhoppningsvis hinner vi avvakta hans värmning innan det är dags att lämna in‚ ja då vinner han.

Motbuden

Mörtvedt Jerkeld är en hedershäst som ännu inte vunnit i år men som ändå gjort det bra. Han borde gå framåt för varje start han gör och skulle Åsajerven ha en sämre dag är Mörtvedt Jerkeld den trolige vinnaren. Garderar man vidare går det att också strecka många, men vi vill särskilt varna för en …

Skrällbudet

… och det är Särpefanten som höll starkt senast.

Spetsbudet

Vi får erkänna på att vi inte har järnkoll på exakt hur startsnabb Åsajerven är, men känslan är att han kan öppna bra. En som vi sett mycket av, och som vi vet kan öppna är Mörtvedt Jerkeld.

! Statistik­vinnaren

Särpefanten.

V75-5

Loppet

Vi vill se en uppvisning som senast av Acolyte.

Tipsettan

Acolyte Hanover såg ut att ha mycket spring kvar i benen senast.

Motbuden

Många om ovan sviker.

Skrällbudet

Mighty Kronos.

Spetsbudet

Acolyte Hanover?

! Statistik­vinnaren

Bronx Sisu.

V75-6

Loppet

Spåret för vår tipsetta gör det hela spännande, men visst är Global Investment svårslagen ändå? Den som funderar på att spika behöver inte vara fel ute.

Tipsettan

Global Investment brukar inte vara rädd för att gå fram och göra grovjobbet själv om det behövs. Mot detta motstånd tål han det alla dagar i veckan. Eller så kan han avvakta och se vad det blir för körning i början. Om tempot blir bra är det ändå fördel för Global Investment som alltid håller farten fördeömligt till slut och gynnas av Momarkens långa upplopp.

Motbuden

Frisk’em blandar och ger men är en otroligt fin travare som få kan matcha när det gäller snabbhet. Om han har en bra dag och får en fin resa får de andra hålla i hatten. Colombian Necktie har med åldern tappat segeraptiten en aning men altjämt är han en mycket duglig häst. I det här gänget ska han tas på största allvar..

Skrällbudet

Sir Remington får fin resa och spurtar bra.

Spetsbudet

Det finns några som är snabbare än Colombian Necktie den första biten men känslan är att han tidigt kan köra sig till spets om kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Global Investment.

V75-7

Loppet

Öppet eller inte, vi helgarderar V75-avslutningen.

Tipsettan

Navy Seal U.S. är i grund och botten en kanon. Han har däremot lite svårt att hålla sig fräsch och det brukar inte bli så många starter per säsong. I fjol hade han dessutom oturen att vara inblandad i en olycka. Inför den här starten har han varit ifrån tävlingsbanan i fem månader, något som förstås gör honom svårbedömd. På ren grundkapacitet förtjänar han ändå tipsettan.

Motbuden

Vi helgarderar för att vi har råd men den som väljer att lägga sina streck i andra avdelningar kan mycket väl klara sig med tre streck.

Skrällbudet

Inte lätt att välja. Tiffany Brodda trots läget?

Spetsbudet

Rydens Cindy håller ut de övriga?

! Statistik­vinnaren

Rydens Cindy.

Per Nicklasson