Aftonbladet
Dagens namn: Matteus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Beanie M.M. (bilden) vann sin årsdebut i fjol på ett imponerande vis.

Vi tror på en repris när han på lördag visar upp sig för första gången i år. I det första kvalet till Olympiatravet möter Beanie M.M. ganska lätt motstånd med tanke på att den som kan mäta sig i kapacitet med honom, Marshland, har dragit ett kallt åttondespår.

Några av loppen denna omgång är riktigt streckkrävande – vi väljer att helgardera både V75-4 och V75-7.

Detta gör att vi behöver ytterligare spikar, det räcker inte med Beanie. Dexter Stone är ett bra spikförslag i V75-1. Han övertygade i sin årsdebut och som vi ser det är det största hotet mot honom risken att bli fast på innerspår. Över lång distans bör det dock kunna lösa sig i god tid, om nu Dexter Stone skulle bomma ledningen.

En tredje spik har vi på vår kupong i form av Eliott Hall som felfri är starkast i V75-7.

V75-1

Loppet

Dexter Stone från spets, annars rätt öppet.

Tipsettan

Mycket lättare motstånd för Dexter Stone i årsdebuten än vad han möter nu, men sättet han avgjorde på senast får oss att tro att han tar sig an även dessa motståndare med ett leende på läppen. Han är svårbedömt startsnabb men vår förhoppning, och givetvis tro, är att han håller spets och att dramatiken uteblir.

Motbuden

Dexter Stone kan vinna bakifrån, men skulle konkurrenterna lyckas sy fast honom är det många om budet. Åtta streck för vår del på chanssystemet.

Skrällbudet

Johan Chou kan upprepa sin V75-seger.

Spetsbudet

Dexter Stone eller Faciam?

! Statistik­vinnaren

Maigold.V75-2

Loppet

Tre för klassen jättefina hästar gör upp.

Tipsettan

Scofield är en häst som vi har blivit betuttade i. Senast ­hade han lite tur när luckan uppenbarade sig men han fick också lov att visa prov på sin snabbhet. Speedar ner allt nu också.

Motbuden

Yucay Boko är också väldigt fin, och oerhört uppskruten av sin tränare. Han har allt som krävs för att vinna detta, frågan är bara om han är bra nog att göra det från dödens – för kanske är det bara den positionen som är ledig. Broslätts Rapide är nämligen vår spetsfavorit, och det är knappast aktuellt att släppa.

Skrällbudet

Björnjägarn har blivit mycket bättre.

Spetsbudet

Broslätts Rapide.

! Statistik­vinnaren

Yucay Boko har bara förlorat en gång på sju starter.V75-3

Loppet

Det första kvalet till Olympiatravet.

Tipsettan

Beanie M.M. vann bara ett lopp i fjol – årsdebuten. Vi tror att han gör det i år också. Vinner årsdebuten alltså. Sedan får vi hoppas att vinner några fler lopp också efter det. För även om det blev tolv raka förluster förra säsongen svarade Beanie M.M. för många starka insatser. Mot mycket bättre hästar än de motståndare han nu möter. Hotet mot en seger för Beanie M.M. är, tror vi, ifall Marshland skulle hitta till ledningen utan att det kostar för mycket. Alla faktorer sammantagna tycker vi dock att Beanie M.M. är en bra spik.

Motbuden

Marshland är som sagt det första motbudet. Framförallt från ledningen men även med en vettig ryggresa. Och det är nog främst det senare han får hoppas på, för det finns några invändigt som kan tänkas göra livet surt för honom om han gör ett försök att nå ledningen.

Skrällbudet

Strong Boy D.E. är garanterad en fin resa.

Spetsbudet

Strong Boy D.E. och Classic Grand Cru är snabbast första biten. Marshland kan också öppna raskt. Glen Kronos vill säkert också ge sig in i leken.

! Statistik­vinnaren

Strong Boy D.E.V75-4

Loppet

Ingen överdrift att kalla detta lopp svårlöst.

Tipsettan

Turbos Cherie har övertygat vid raka V75-vinster och för detta förtjänar hon tipsettan. Det svåra läget och det faktum att V75-spelarna borde börja ta henne på allvar nu gör att spelvärdet på henne denna gång lär bli dåligt.

Motbuden

Molly Rocket var sämre senast efter att han sett fin och formstark ut i starterna före. Livi Dream Bisa har formen på topp, blandar och ger inte längre på samma sätt som tidigare och är värd en vinst. Carmen Tooma är verkligen läcker, i grunden är det nog loppets bästa häst.

Skrällbudet

A Bit of Heaven håller knappast ledningen men det kan ju lösa sig bra ändå. Formen är i zenit.

Spetsbudet

Känns som fördel Goldcrest.

! Statistik­vinnaren

Dreamalittledream.V75-5

Loppet

Ytterligare ett öppet stolopp.

Tipsettan

Love You More är bäst men kan få alltför tung resa.

Motbuden

Outstanding Night.

Skrällbudet

Windermere?

Spetsbudet

Wiss Shadow eller Outstanding Night?

! Statistik­vinnaren

Peya de Castella.V75-6

Loppet

Det blir helgardering då många av de bättre ­hästarna fått rätt så dåliga spår.

Tipsettan

Conrads Linsan har inget roligt utgångsläge men med det lite körning i täten kan det bli bra. Linsan ser otroligt fin ut och har mycket pengar att tjäna framöver.

Motbuden

K.K.Logistic gör det bra i sin lite sega stil. Spåret gör att han är tidig på kupongen. Lover Shade har toppform, väldigt rejält intryck i två raka segrar. Mycket hårdare emot nu dock.

Skrällbudet

Hur kan man ha sån otur i spårlottningen som Ultradidact F.? Han hade varit vår vinnare från ett bättre framspår, formen är på topp.

Spetsbudet

Zapdos Håjt är väldigt spetssugen men det är frågan om han kan ta sig förbi K.K.Logistic. Vi håller den senare för att vara spetsfavorit om hans kusk bara är villig att svara.

! Statistik­vinnaren

K.K.Logistic.V75-7

Loppet

Här handlar mycket om huruvida vår tipsetta står på benen eller inte.

Tipsettan

Eliott Hall har ­vilat kort efter senaste starten – då han var bra trots förlust. Det tror vi bara är positivt för den här herren som varit flitigt i elden under vintern. Om han travar hela vägen, brukar ju vara si och så med det, tror vi att han drar det här gänget sönder och samman.

Motbuden

Hardy Ribb såg fin ut i comebacken. Jealous Broline får långt fram men gynnas ifall Eliott Hall kommer till ledningen och ser till att tempot hålls uppe.

Skrällbudet

Michael America är bra i grunden, och snabb.

Spetsbudet

En felfri Eliott Hall körs nog till front tidigt.

! Statistik­vinnaren

Jealous Broline.

Per Nicklasson
Senaste nytt