Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Vi skrev redan i fjol att Orebro Intn’l är på väg att ta över från anrika Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen på Solvalla som Sveriges bästa lopp över lång distans. När man ser startlistan till årets upplaga av Orebro Intn’l  är det bara att åter skriva under på detta.

Men det är inte bara Orebro Intn’l som håller högsta klass i omgången. Några av de mest intressanta hästarna i landet i respektive klass visar upp sig – från Art on Line i lägsta klassen till Nu Pagadi i högsta, och däremellan vår egen lilla älskling Staro Allentown (bilden) i silver. Trots ett och ett halvt års frånvaro visade han i comebacken att han fortfarande har kvar alla de egenskaper som gör honom till en topphäst. Vi har skrivit det förr och gör det igen: Kan hans tränare bara undvika att starta honom de gånger då han inte är helt fräsch kommer Staro Allentown att kunna ta upp kampen med de bästa i landet.

V75-1

Loppet

En trio höjer sig klart över resten.

Tipsettan

Staro Allentown är bra nog och tuff nog att vinna från alla positioner. Det som framförallt talar emot honom är att han är skör. Annars … uppvisning?

Motbuden

Alvena Pampas måste givetvis tas på största allvar – det är ingen häst som låter sig hunsas med i loppen och han är, precis som Staro Allentown, tuff nog att vinna från alla positioner.

Skrällbudet

Hamnar Steel Pepper i skuggan denna gång?

Spetsbudet

Victory Hill frontar men släpper nog trots fin form. Steel Pepper är snabb ut när han laddas men ökar inte galopprisken då? Vi är inne på att Staro Allentown kan ta emot de utvändiga och köra sig till ledningen efter kort bit.

! Statistik­vinnaren

Steel Pepper.

V75-2

Loppet

Synd för alla bra hästar med fin form som råkar på tre (kanske ännu fler) toppfyraåringar.

Tipsettan

Lord Mirabelle är vår lösning på det här loppet i kraft av att vi tror att han tar ledningen och sedan har bra chans att stanna där.

Motbuden

Om Lord Mirabelle inte skulle nå ledningen tycker vi att Haraldinho och Gitano har minst lika bra vinstchans som vår tipsetta. Den senare har säkert gått framåt med senaste loppet.

Skrällbudet

Holy Smoke är liksom tidigare nämnda en häst som har kapacitet att slåss i årgångsloppen i år.

Spetsbudet

Lord Mirabelle har inte testat voltstart så många gånger men visar fin uppfattning och från ett bra spår tror vi att han är snabb nog att svara ut en av de värsta konkurrenterna, Haraldinho.

! Statistik­vinnaren

Lord Mirabelle.

V75-3

Loppet

Bästa hästen får stå tillbaka i tipsen.

Tipsettan

En högintressant gulddivision eftersom Nu Pagadi ska visa om den svaga insatsen senast var en tillfällighet eller inte. Tipset dock till Rakas som aldrig gör en dålig insats nuförtiden, som dessutom har dokumenterad form och därtill är snabb nog att försvara spets.

Motbuden

Allt som allt är det fem hästar som kan vinna.

Skrällbudet

Vi kostar på oss ett lyxstreck (?) i form av Sebastian K. trots att han är lottad till ett läge som brukar innebära att det är omöjligt att vinna. Sebastian K. är dock snabb som få och senast såg han väldigt fin och laddad ut ändå fram till upploppet då (de mentala?) krafterna tröt efter en jobbig resa.

Spetsbudet

Vi tror att Rakas provas i ledningen denna gång.

! Statistik­vinnaren

Nu Pagadi.

V75-4

Loppet

Vi spekulerar i att favoriten blir av med ledningen men är långtifrån säkra på att så blir fallet.

Tipsettan

Art on Line kan gå hela vägen upp i gulddivisionen. Det enda han inte visat att han kan ännu är att öppna snabbt – vilket behövs från det här spåret. Vi har dock lite känsla för att han kan det också. Och skulle han bli av med ledningen får Jorma Kontio se till att hitta ut, för Art on Line är bra nog att vinna den tunga vägen också.

Motbuden

Sven Olof var mycket fin senast. Den som garderar bör strecka…? Kan räcka med fyra streck.

Skrällbudet

Marjons Kiss har hög grundkapacitet.

Spetsbudet

Om inte nr 1 så troligen nr 3, sedan anmäler nog nr 4 och nr 8 intresse att få överta.

! Statistik­vinnaren

Art on Line.

V75-5

Loppet

Kul med stoeliten även om det är samma hästar i stort sett varje gång.

Tipsettan

Det är dags för Calamara Donna att få ha lite tur. Läget borgar för en fin resa med slagläge inför spurten. Sedan gäller att hon har fritt spurtutrymme, för med tanke på att hon ska spara speeden finns alltid risken att hon blir fast.

Motbuden

K.L.M.Prelong hade egentligen förtjänat tipsettan efter sina grymt fina insatser i de två raka segrar hon tagit. Att plocka ner alla med en del spår på vägen – det lär krävas – är dock ingen lätt uppgift. Jodas Julia har kommit tillbaka starkt.

Skrällbudet

Frillan Filiokus är inte sämre än någon annan.

Spetsbudet

Flea Southwind håller ledningen om kusken vill. Annars lutar det åt att Jodas Julia får överta.

! Statistik­vinnaren

Miss Sixty.

V75-6

Loppet

Dagens öppnaste lopp.

Tipsettan

Zippe Chip var som treåring en av de bättre i Sverige. Han har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hemland Danmark och vann senast på en tid som bör räcka en bra bit i det här gänget.

Motbuden

Formstarka hästar har bra spår men vi streckar även några från sämre lägen då det kan bli bra tryck på loppet hela vägen, vilket i så fall ger dessa chansen att komma in i matchen.

Skrällbudet

Lalita Sas fick vi inte råd med på vårt system.

Spetsbudet

Agge the Bomber är snabbast första biten men får nog vara beredd på att verkligen visa att han vill köra i ledningen, för både Cayenne Käbb och kanske också Zippe Chip lär prova en bit. Inte omöjligt att Agge i så fall släpper.

! Statistik­vinnaren

Dreamalittledream.

V75-7

Loppet

Ett helt enkelt underbart lopp.

Tipsettan

Cash is Fun Zaz är otroligt stark, felfri är han svår att plocka.

Motbuden

Intruder Kronos kan nå ledningen och säljer sig i så fall dyrt.

Skrällbudet

Zingaro Transs R.

Spetsbudet

Intruder Kronos?

! Statistik­vinnaren

Zingaro Transs R.

Per Nicklasson