Aftonbladet
Dagens namn: Enar, Einar
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Extra V75 med högklassiga lopp

Vi var rätt på det i Örebro i lördags men fick tyvärr nöja oss med sex rätt på samtliga system trots att vi hade med skrällen Cleo Nalan på allt.

Sporten i Örebro i lördags var fantastisk och den fortsätter i samma spår på Åby. Att två av loppen skulle bli bra visste vi förstås ­redan eftersom fyraåringarna gör upp om den första tunga ­titeln för året i Drottning- respektive Kungapokalen. Men vi vill även påstå att loppen i övrigt håller ­högre klass än vad de normalt gör under de här extra V75-omgångarna. Lovely Godivas lopp för femåriga ston känns som en fräsch stoelit för att bara nämna ett lopp.

Det finns gott om bra spikförslag i omgången – vilket vi påvisar genom att göra en flerkupong på vårt chanssystem – men bara en häst som vi litar fullt ut på. Den dagen Tamla Celeber börjar göra några fel på travbanan ska vi gardera henne. Men där är vi (hon) inte ännu.

V75-1

Loppet

Tamla Celeber är hästen som alla vill, men ­knappast kan, slå.

Tipsettan

Tamla Celeber är verkligen ­underbar. Mer än så ­behöver egentligen inte ­sägas för att beskriva kullens överlägset (vad säger Aisle Stand om det?) ­bästa sto. Konkurrenterna har så mycket respekt för Tamla att hon lär få överta ledningen ­tidigt. Sedan finns det egentligen bara en enda sak som oroar oss?…

Motbuden

…?nämligen att Fortunes Dream, som ­visade så hög kapacitet och fin snabbhet i försöket, är den som ska få rygg på ledaren. Via open stretch avslutar hon sedan sylvasst i så fall.

Skrällbudet

Popcorn Lavec var finare än någonsin senast.

Spetsbudet

Tamla Celeber kör till och övertar tidigt.

! Statistik­vinnaren

Tamla Celeber.

V75-2

Loppet

Orali har bevisad form och är klar förstahäst.

Tipsettan

Orali vann ett V75-lopp på Axevalla

i mars efter en sylvass avslutning. Vann sedan ett lopp hemma i Danmark innan han var mycket bra som tvåa i nytt V75-lopp senast. Han verkar kunna allt och är svårslagen.

Motbuden

Motbud saknas ­inte. Muskelmann G.T. signerade en mycket bra avslutning i debuten för Gooparna senast och torde inte vara sämre den här gången. Ultradidact F. har lopp i kroppen och kan avsluta lika bra som de tidigare nämnda. Niller är högintressant – han var mäktig senast. Problemet är innerspåret som han knappast förvaltar till hållen ledning.

Skrällbudet

Havbergs Gidde är en kämpe av renaste vatten.

Spetsbudet

Inte omöjligt att Delvin Gold tokladdas.

! Statistik­vinnaren

K.K.Logistic.

V75-3

Loppet

Få hästar men ett högintressant lopp.

Tipsettan

Viola Silas ­värmde imponerande ­inför årsdebuten men gjorde sedan en slät figur i loppet; ­efter att ha dragit upp spurten ­stumnade hon helt sista biten. Hon gick dock med punktering hela loppet och det kan ha haft en avgörande betydelse. Utan den informationen hade vi sagt nej, nej, nej till Viola den här gången men med ­tanke på punkan får hon en chans till. Någon spik ­tycker vi dock inte att hon är.

Motbuden

Pebbly spurtade sig till en smått överlägsen seger i samma lopp som Viola Silas senast. Hon fick en spårsnål löpning då och ser ut att kunna få en perfekt resa igen. Bra chans att spurta ner allt via open stretch. Dileva Käll är alltid bra men vinner sällan. Från det här ­spåret borde det kunna lösa sig rätt så bra även om hon får svårt att hålla ledningen.

Skrällbudet

Det finns två hästar som verkligen är värda att varna för, två stycken som närmar sig de ­bästa stona i kullen med stormsteg. Nämligen Spot Over och Conchita Exclusive.

Spetsbudet

Pebbly frontar nog till att börja med. Utifrån är Jullan och Stepping Space väldigt startsnabba. Viola Silas lär köras offensivt och kan få överta någon gång på första långsidan. ­Skulle Pebbly, mot förmodan, inte laddas har Dileva Käll chans att hålla spets.

! Statistik­vinnaren

Viola Silas.

V75-4

Loppet

Otroligt jämnt, bortsett från de två främsta

– men i viss mån gäller det även dessa – är det helt och hållet spåren som styrt vår rankning.

Tipsettan

Mr Picolit från start till mål är vår tanke.

Motbuden

Hade det inte ­varit för The Man hade vi spikat Mr Picolit ­utan prut. The Man är dock bättre än nästan alla i klassen och kan vara tuff nog att vinna även från ­dödens. Bakom de två nämnda är det hur jämnt som helst. Vi vill inte såga någon helt.

Skrällbudet

Danne Fame blir nog underskattad. Amatör­tränad och okänd som han är. Han är dock bra.

Spetsbudet

Ingen i loppet (någon i Serige?) lurar Mr Pico­lit på ledningen. Vi kan inte se någon anledning till att Björn Goop skulle vara intresserad av att släppa.

! Statistik­vinnaren

Mr Picolit, tack vare bäst siffror på distansen.

V75-5

Loppet

Fint lopp med flera lovande hästar.

Tipsettan

Freeman T.Porter är en ­klassklättrare. Men för att han ska kunna gå riktigt långt måste han lära sig att hålla reda på ­benen – på åtta starter i karriären har han redan hunnit med fem galopper. Felfri tror vi att han vinner, men galopprocenten är för hög.

Motbuden

Inhibited ser ut som en mycket bra häst. Nu får han Örjan Kihlström i sulkyn och det tolkar vi som ett påbud om offensivare upplägg än när tränaren själv kör.

Skrällbudet

Kan det vara så att Mr Simpson åter blir underskattad? Trots toppform och distansförmåga.

Spetsbudet

Global Millionaire kan nog hålla upp innerspåret.

! Statistik­vinnaren

Mr Simpson med minsta möjliga marginal mot Ourselves.

V75-6

Loppet

Våra tänkta sex streck prutade vi ner till blott två. Men vår duo är bra, så det kan gå vägen ändå.

Tipsettan

Chimall T.T. fick ­tuffast tänkbara årsdebut efter sitt långa uppehåll då han tvingades gå i dödens ­senast. Han visade att hjärtat fortsatt är av guld då han kämpade till sista blodsdroppen, Med bara en aning vilsammare resa (spets?) nu blir han svårslagen.

Motbuden

G.H.Nemo flög fram till slut senast. Det såg nog bättre ut än vad det var – motståndet var svagt – men tillräckligt bra för att det ska kännas motiverat att dubbla med honom. Ytterligare fyra streck för den som vill gardera mer?

Skrällbudet

Practical Joke blir farlig om han hittar ut i tid.

Spetsbudet

Nr 2 och 3 vill nog båda släppa. Nr 4 eller 8?

! Statistik­vinnaren

Chimall T.T..

V75-7

Loppet

Kungapokalen är ett underbart lopp.

Tipsettan

Formula One får ­tipset. Varför? Ja, ­någon ska ha det och hur det än är känns han aningen pålitligare än Raja Mirchi. ­Sedan får man hoppas att hans tränare kommit till rätta med det som eventuellt störde Formula One i försöket då han tappade travet en bit genom slutsvängen.

Motbuden

Raja Mirchi blir nog favorit efter sin fina insats senast men man bör tänka på att säsongen inleddes med två raka galopper. Kadett C.D. var den som tog skalpen på Formula One i försöket. Wishing Stone känns svårbedömd trots seger senast.

Skrällbudet

Octopus är utan tvekan vårt drag i loppet. Toppspurt senast.

Spetsbudet

Inte så lätt. Raja Mirchi eller Kadett C.D.?

! Statistik­vinnaren

Formula One.

Per Nicklasson