Aftonbladet
Dagens namn: Maurits, Moritz
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Extra V75 med högklassiga lopp

Spelet i fokus när V75 avgörs på Solänget på lördag.

Inte för att det år dålig klass på något sätt, det är bara det att vi blivit så väldigt bortskämda med att sporten hålligt absolut toppkvalitet de senaste veckorna och riktigt så är det inte den här veckan. Omgången håller mer ”normal” klass om vi får säga så.

Och vem har förresten påstått att det skulle vara något negativt att spelet står i fokus?…

Staro Dixieland är en häst med kapacitet att bli en stjärna men det är inte alltid han fungerar. Senast var han dock mycket fin och med den insatsen på näthinnan är vi ­inte speciellt oroliga när vi väljer att inleda V75-omgången med ett singelstreck.

Vår andra spik finner vi i kallblodsloppet, V75-5. Mel Odin ser ut att på sikt kunna ta upp kampen med de allra, allra bästa. Motståndet är tufft på lördag men vi tror att Mel är huvudet högre.

V75-1

Loppet

Om favoriten fungerar är det ingen som rör honom.

Tipsettan

Staro Dixieland har kapacitet för att klättra upp i gulddivisionen men det är ­inte alltid han har ­agerat på topp. Senast såg han dock riktigt fin ut efter ett kortare uppe­håll. Han behöver inte vara ett dugg bättre än då för att vinna detta, det viktigaste är att han är ­lika fräsch igen.

Motbuden

Growup avslutar starkt och har i Staro Dixieland den bästa startrygg han kan få.

Skrällbudet

Underskattas Vendi på V75 igen?

Spetsbudet

Staro Dixieland är inte beroende av ­ledningen men det är inte omöjligt, snarare tvärtom, att han är så pass bra med från start att han tidigt sitter i den positionen.

! Statistik­vinnaren

Staro Dixieland.

V75-2

Loppet

Finns flera skrällbud i loppet.

Tipsettan

Elles W.Phedo har toppform. Bra spurt senast, en liknande kan ge resultat i enklare gäng.

Motbuden

Omelette är bästa hästen men hon har sina sämre dagar.

Skrällbudet

Lyckans di Centa.

Spetsbudet

Omelette laddas?

! Statistik­vinnaren

Soliders Memory.

V75-3

Loppet

Två hästar höjer sig, endast om dessa ­duellerar mot varandra (händer tyvärr sällan när catch­drivers är inblandade) kommer någon av de ­övriga in i matchen.

Tipsettan

Vi var tvungna att fundera länge innan vi valde Marshland som tipsetta. Det som fällde avgörandet är att vi vet att Marshland är i bra form. Beträffande E.L.Mikko vet inte vi, och kanske inte ens tränaren heller, vilken standard han är i. Marshland kommer från en andraplats i Olympia­travet och med en sådan merit innanför västen borde han kunna vara ensam på plan i det här gänget. Man ska dock vara ­medveten om att han, trots sin startsnabbhet, inte når ledningen såvida inte E.L.Mikko väljer att släppa. Från dödens är Marshland sårbar.

Motbuden

E.L.Mikko är en mycket bra häst men han är svår att sätta in i svensk konkurrens. Dessutom är det debut i ny regi och ett tag sedan han startade. Real de Rabut avslutade snyggt senast. Yellow Eden har sett ruskigt formstark ut en tid.

Skrällbudet

Infatti November från bra spår?

Spetsbudet

E.L.Mikko. Marshland kan få överta – inte säkert.

! Statistik­vinnaren

Real de Rabut.

V75-4

Loppet

Ingen hög klass men väldigt spelvänligt.

Tipsettan

Romeo Karsk var godkänd senast. Från ledningen lär han bli svårtuggad.

Motbuden

Belgrado började säsongen med två raka segrar i fin stil men har sedan gjort bort sig med galopp. Kapacitet för seger har han utan tvekan. Ferrari in Red har visat bra kunnande men också ojämna takter. Oleander svarade för en bra insats senast men har annars varit lite överskattad.

Skrällbudet

Shanaya var bra senast. Hon är en av många

i ett öppet lopp som rensar bra vid seger.

Spetsbudet

Light Dale kan öppna men vi tror att det är ­Romeo Karsk som är den tidiga ledaren av loppet – antingen av egen kraft eller släppt till den positionen.

! Statistik­vinnaren

Benny the Cop.

V75-5

Loppet

Gardera om vår spik blir alltför stor favorit.

Tipsettan

Mel Odin är fin och under utveckling. Vi tror mycket på honom men risken finns att han blir ­något av ”allas drag” i omgången.

Motbuden

I första hand två till men alla ner till Bongs­bofax har chansen.

Skrällbudet

Karelli.

Spetsbudet

Hibogubben?

! Statistik­vinnaren

Bongsbofax.

V75-6

Loppet

Kul spellopp men vi går kort.

Tipsettan

Veloz har formen på topp. Han kan både öppna bra och av­sluta snabbt.

Motbuden

Nantucket är den häst i loppet som det verkligen strålar klass om. Även om han inte är riktigt lika bra som han ser ut att vara står han sig mycket gott i den här alltjämt låga klassen. Celeber Sund är given på det fina spåret och sin startsnabbhet.

Skrällbudet

Spirit of Life har varit ute i hårda gäng på slutet men har visat fortsatt form. Han har på grund av spåret rankats ner en bit men är inte ofarlig.

Spetsbudet

Tapfer lär släppa. Celeber Sund är snabb ut. Kan räcka om han får bestämma men är förmodligen bättre med en smygare, vilket gör att vi hoppas att Veloz kan få överta ledningen.

! Statistik­vinnaren

Nantucket.

V75-7

Loppet

Lång distans är inget som bekommer någon av dem vi streckar, snarare tvärtom.

Tipsettan

Bachelores ­Dream svarade för en tiostjärnig insats när hon efter tung resa fick ge sig med minsta marginal senast. Kommer hon till ledningen och är i samma förtfattning som senast är hon mycket svårslagen.

Motbuden

Gills Abbe kan också öppna – kan kanske hinna förbi Bachelores Dream i den inledande rusningen. Trotteur sköt vasst ur sen lucka senast, är distansgynnad.

Skrällbudet

Flera tänkbara, Hell of a Kemp är en av dem.

Spetsbudet

My Samba är snabbast första biten om hon laddas, men är i så fall bara ute efter någon bra häst att släppa till. Vi är ju ganska inne på att det är Bachelores Dream som är den hästen. Även om risken finns att Gills Abbe är ännu snabbare.

! Statistik­vinnaren

Trotteur.

Per Nicklasson