Aftonbladet
Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

Extra V75 med högklassiga lopp

Vad krävs för att försörja sig som kusk? Fingrarna i behåll och förmågan att inte ramla ur en stol? ­Frågan känns berättigad efter att ha sett Eric Raffins ”uppvisning” bakom Rapide Lebel på Bjerke i söndags. Har vi sett en sämre styrning ­någon gång? Nu ska man tydligen hem och analysera för att se om Rapide Lebel ska starta i Elitloppet. Vi har analysen klar: ­Rapide Lebel enorm, Eric Raffin no!

Men det var hursomhelst fantastiska tävlingar som bjöds på ­Bjerke. Har vi någonsin sett sånt tryck i loppen under en Elitloppshelg som det var på Bjerke? Och det får man ju ge Eric Raffin i alla fall; att han bidrog till det trycket.

Får vi se samma tryck i guld­finalen på lördag? 500?000 kronor i förstapris och en toppinsats kan innebära en Elitloppsbiljett.

Vi har feeling för vem som ­kniper den där biljetten. Om det och mycket mer kan ni läsa om i våra analyser nedan.

V75-1

Loppet

Vi tycker att vårt lås ser starkt ut.

Tipsettan

Master Danchip har inga resultat att skryta med från de starter han gjort ­efter sin vila. Han har dock sett fin ut och nu, med spetsläge, kan det mycket väl vara dags för en stor framgång. ­Senaste loppet är bara att glömma: köresa i ett taktiklopp.

Motbuden

Staro Allentown är förstås bästa hästen. ­Läget sätter dock lätt käppar i hjulen även om Allentown är hård nog och bra nog att kunna ­lösa den här uppgiften även med en del spår

på vägen.

Skrällbudet

Mr New Dawn var förkrossande överlägsen ­senast. Helt annat (tuffare) motstånd nu men en insats liknande den senast duger nog långt. Synd dock på spåret som gör att Mr New Dawn inte kan utnyttja sin startsnabbhet.

Spetsbudet

Master Danchip har bra chans att tidigt sitta

i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Staro Allentown.

V75-2

Loppet

Framförallt kul att se vilken nytta Carlito Brigante haft av sina möten med den yppersta eliten.

Tipsettan

Ingvar Viking har fin form, får tipset på att de två värsta konkurrenterna har bakspår.

Motbuden

Muscles ­Spirit är en bra sprinter. ­Carlito Brigante var ute i ­Kungapokalen senast och gjorde det bra i skymundan. Steget därifrån till hit är motsvarande som att gå från Champions League till division 5 ­södra Blekinge. Och ändå är det inte givet att ­Carlito Brigante vinner. Så konstigt kan nämligen ­travet vara.

Skrällbudet

Sanna Sherona är inte så tokig.

Spetsbudet

Lady Line är snabb ut, den ende det borde ­vara intressant att släppa till är Ingvar Viking. Det finns en liten chans att Muscles Spirit kan slinka fram från sitt bakspår och i så fall är han också en bra rygg att ha.

! Statistik­vinnaren

Muscles Spirit.

V75-3

Loppet

En halv miljon till vinnaren och dessutom en Elitloppsbiljett på spel borgar för en rivig historia.

Tipsettan

Oracle har haft det svårt att få det att lossna men senast såg han ut som om han kunde springa hela dagen. Från ­andraspår bakom ­bilen ser han ut att kunna nå ledningen även denna gång och sedan kan han väl en 1.10-tid om han är som senast, och då är det inte lätt för de övriga.

Motbuden

Sebastian K.:s senaste insats är ett bra bevis på hur svårt det är att vinna från kön på kort distans den här årstiden – trots ruggiga 09,5 sista rundan var han chanslös. Nu har han ­dessutom dåligt spår. Vi har ändå lite känsla för honom. Han kan trots allt hamna bra till. Brioni då? Tja, det är nästa vecka han ska vara på topp. Med Elitlopps­biljetten redan klar kan Joakim Lövgren ­kosta på sig att köra snällt. Eller har andra planer? Om Oracle är sämre och Sebastian K. och ­Brioni ­hamnar på sniskan kan andra hästar komma ­ifråga. Extra intressant att se hur Wellino Boko klarar den korta distansen. Starka Viola Silas. Ja, hon är obesegrad på kort distans i tre starter.

Skrällbudet

Minos Vang fick stryk av Maharjah senast.

Spetsbudet

Vi säger Oracle.

! Statistik­vinnaren

Viola Silas.

V75-4

Loppet

Ganska låg klass på detta lopp, i en annars sportsligt fin omgång.

Tipsettan

Ester Zonett är van att möta ­mycket ­hårdare motstånd. Sedan är det det här med att plocka in ­tillägg. Ester har dock styrkan att ­göra jobbet själv.

Motbuden

Fina Frenchise har, efter ett sämre ­fjolår, börjat löpa upp till sitt utseende igen.

Skrällbudet

Speedway Action har både form och kapacitet.

Spetsbudet

Lady on Line kan nog fronta men borde i så fall släppa. Till Frenchise eller Aloe Vera helst? Fiesta Way är också mycket startsnabb.

! Statistik­vinnaren

Fiesta Way.

V75-5

Loppet

Dagsformen avgör, så är det bara.

Tipsettan

Stamping har visat den bästa formen på ­slutet och framförallt styrkan. Men skulle de ­främsta på startfållan, främs Rino Dox, vara lite ­förbättrade kan det bli tufft.

Motbuden

Faksen J:r har matchat Hallsta Lotus i ­sina ­ljusaste stunder. Rino Dox kan bättre än på ­slutet, men har han funnit formen? ­Vildvitter är snabb.

Skrällbudet

Rapp Elden på läget.

Spetsbudet

Rino Dox?

! Statistik­vinnaren

Stamping med minsta marginal.

V75-6

Loppet

Vi tycker att två hästar höjer sig, och att en av dessa höjer sig ytterligare en aning.

Tipsettan

Flera talanger men bäst av dem är ­Atlas Boko som ­rentav kan vara något för ­Derbyt, och de ­främre ­placeringarna där, framåt hösten. Från spets går han ­knappast att slå. Bakifrån eller i dödens är han dock ­aningen sårbar. Ändå omgångens bästa spik.

Motbuden

För kampens skull skulle det vara roligt att se Caliber T.T. i ledningen. För i så fall biter han, borde i alla fall göra det, ifrån sig länge.

Skrällbudet

Head Line från perfekt läge för en smygare.

Spetsbudet

De bästa hästarna kan öppna rätt bra. ­Caliber T.T. eller Atlas Boko, med fördel den ­senare, är våra främsta spetsbud. Även om också ­Francais du Gull kan blanda sig i det hela.

! Statistik­vinnaren

Atlas Boko.

V75-7

Loppet

El Sueco är det givna tipset men bakspåret ger oss anledning att gardera i en omgång som innehåller flera tänkbara förslag till singelstreck.

Tipsettan

Med framspår ­hade El Sueco känts stenklar. Från bakspår kan det ­ändå ”häxa” lite och bli för långt fram om ­tempot blir lågt

i ­täten och kusken väljer att sitta kvar ­lite längre bak.

Motbuden

Två ­lägesgynnade, båda med spets­chans, plus Niller och?…

Skrällbudet

…?Lucky Moment som blivit 100 meter ­bättre sedan han fick börja andas Norrlandsluft. Kan han matcha dessa också?

Spetsbudet

Brio är normalt sett snabbast men man ska ­inte glömma Big River Supreme helt och hållet. Fast främst om Brio inte skulle laddas för fullt. Royal Neo ifall Brio frontar och vill släppa?

! Statistik­vinnaren

El Sueco.

Per Nicklasson