Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V75

Sportbladets V75-tips

EXTRA V75 på Jägersro

Det är mycket fint trav på många håll just nu. En underbar period för oss som är intresserade av sporten. På tur står Jägersros kanondag med Hugo Åbergs Memorial som kvällens höjdpunkt.

Tanken är att Elitloppsvinnaren Brioni ska ta hem en stor seger framför hemmapubliken. Han har varit enorm i de två storlopp han vunnit i år.

Det enda som kan hota är en annan stor profil på Jägersro.

Räkna med att Lutfi Kolgjini har siktat länge på den här uppgiften med Joke Face. Stor chans till hemmaseger, men vem vinner?

De flesta tror på Brioni, men jag vill varna för Joke Face. Ludde kan ha en del i bakfickan inför årets höjdpunkt på hemmaplan.

Drömmen är att vi bjuds på en rafflande upploppsstrid mellan hemmaprofilerna.

V75-1

Loppet

Är tänkbart att chansa med ett ensamt streck men jag hatar att åka ut i första. Så det blev fem.

Tipsettan

Att Ågårds Lars kan och vill springa vet vi. Han gillar dessutom att vara först i mål. Just nu är det dock svårt att veta hur det står till med formen. Han blir favorit men kanske inte lika stor som vissa andra.

Motbuden

Även om spåret är katastrofalt över kort distans kan jag inte övertyga mig själv om att plocka bort Staro Divine. Blev fel senast men det var en rejäl genomkörare och formen ska vara fortsatt på topp. Går det snabbt kommer hon till slut och kör de för sakta i täten kliver hon på. Tack vare startsnabbhet kan License Plate komma bra på det. Hade massor kvar senast. Fullträffsdags?

Skrällbudet

Kari Lähdekorpis duo Simb Mark (form) och Growup (kapacitet) kan inte räknas bort.

Spetsbudet

Ågårds Lars försöker försvara. Hur tufft kommer det att laddas med License Plate?

! Statistik­vinnaren

Onion F.H, har vunnit fyra av nio starter i år.

 

V75-2

Loppet

Helt klart det på förhand mest öppna loppet.

Tipsettan

Blir Dollar Access som är van vid ­tuffa uppgifter och ­hårda gäng. Hästen kan mycket och nu kan det vara dags att få till en välförtjänt fullträff. Om det inte strular allt för mycket från bakspåret kan segerchecken vara hans.

Motbuden

Många. Let the Music Play är given. Kan tillräckligt för att blanda sig i, i stort sett oavsett löpningsförlopp. Visst blir det laddning för spets med Cuba Libre. Inte bara hästen gillar den positionen, även kusken stormtrivs där. Leder länge.

Skrällbudet

Keegan får garanterat en fin resa och med tanke på resultatraden bör han bli bortglömd.

Spetsbudet

Cuba Libre ska vara mer sugen än Keegan.

! Statistik­vinnaren

Your Love Lois har vunnit hälften av sina starter i år.

 

V75-3

Loppet

Här har vi en häst som vunnit fem av sex starter i år (var tvåa senast). 

Tipsettan

Årets fem segrar har tagits på förtroendeingivande sätt av Truculent och kanske, kanske ­borde han även ha ­vunnit i senaste ­starten. Mot­ståndet var dock bra och andraplatsen är inget att skämmas över. ­Hästen har hur som helst hittat stilen och trivs med att vara först över linjen. Jag räknar med ett offensivt upplägg då det inte finns mycket utrymme för annat över den korta distansen. Singelstrecket känns tryggt.

Motbuden

Sjukdom förstörde dagen för Titan Patrik senast men nu tränar han storartat. När det gäller Nonstop Sas visar han uppåtform och fick ett bra utgångsläge för att vara med långt fram.

Skrällbudet

Storm Forever kan få till det om tempot stämmer. Form finns och han har en vass avslutning.

Spetsbudet

Räknar med att Takter kör framåt med Truculent.

! Statistik­vinnaren

Truculent har vunnit fem av nio (56 procent) i Sverige. Sex av tio totalt.

 

V75-4

Loppet

Ett intressant fyraåringslopp utan de allra bästa i kullen. Det kan ändå finnas en och annan som vi får se mer av framåt. Som jag ser det höjer sig tre över de övriga.

Tipsettan

Många föredrar säkert Deuxieme Picsous framför mitt val. Jag tror att Nadir Kronos har ett tillräckligt försprång i och med ett bättre startspår. Hans kapacitet duger bra och nu är han på väg att hitta kalasform igen. På kunnande, snar toppform och på ett bättre startspår får han tipset.

Motbuden

Visst har Deuxieme Picsous varit med och slagits i många tuffa sammanhang, ända sedan barnsben. Här saknas de allra bästa i kullen och det borde passa honom utmärkt. Dessutom räds han inte bakspåret. Han har gjort många starka insatser med ­liknande spår. Är stark till slut. Det troliga spetsbudet Blacktuxwhitesocks ska också tas på allvar. Om ledningen nås ger han sig knappast frivilligt i det första taget.

Skrällbudet

Tycker att Classic Son är värd en varning nu när han debuterar i Åke Svanstedts regi. Vi har alla sett vad en dos av Svanens träning kan ­göra. Inte sällan Åke ställer i ordning och visar upp en i stort sett helt annan häst. Just den här ­hästen vann fyra av åtta starter i USA förra året.

Spetsbudet

Blacktuxwhitesocks vill till tätpositionen.

! Statistik­vinnaren

Blacktuxwhitesocks har vunnit elva av sina 24 starter, vilket ger en fin segerprocent på 46.

V75-5

Loppet

Diamantstoets final. Även om det är bättre ston än vanligt kan i stort sett allt hända. Stolopp …

Tipsettan

Att Jasmine Broline trivs i de här stoloppen har hon redan hunnit visa. Sex starter i år har slutat med två vinster, två andraplatser och en tredjeplacering. Är i hysterisk form.

Motbuden

Om The Editor kan försvara täten (tveksamt) kan det gå vägen. Annars får det lösa sig. Conrads Linsan är kapabel nog och i fin form.

Skrällbudet

Karma om maxklaff.

Spetsbudet

Blir en match mellan The Editor och Lizas Irja.

! Statistik­vinnaren

Jasmine Broline har åtta vinster på 21 starter.

 

V75-6

Loppet

Dagens sportsliga höjdpunkt med en miljon i förstapris och Jägersro har fått i hop ett trevligt startfält trots att storloppen duggar tätt. Att Elitloppsvinnaren ställer upp på hemmaplan är ­lika givet som populärt. Det kittlar också att det värsta motbudet kommer från just Jägersro.

Tipsettan

Joakim Lövgren har verkligen ­hittat rätt när det ­gäller att ställa ­Brioni i ­ordning. Upplägg (preparé) och smash (seger). Det har ­visat sig i både Olympiatravet och Elitloppet. Nu har hästen fått sin genomblåsare (Årjäng) som han behöver. ­Lita på att det blir en kanoninsats igen nu när det är årets höjdpunkt på hemma­plan.

Motbuden

Jag hoppas att Joke Face är så bra som ”Ludde” säger, så att det blir en kamp om segern. Gissa om Lutfi Kolgjini vill vinna i år igen. Vann det här loppet med Lavec Kronos i fjol.

Skrällbudet

Börjar man gardera går det snabbt. Visst kan Russel November skrälla om full form.

Spetsbudet

Beanie M.M., Brioni och Joke Face kan öppna.

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe har fortfarande fin segerprocent (73) i Sverige, 32 vinster på 44 lopp.

 

V75-7

Loppet

Stayerlopp är ofta roliga att se och det här bör inte bli något undantag. Om inte tipsettan håller sig på benen, för då blir det spel mot ett mål.

Tipsettan

Nash As mötte självaste Yarrah Boko senast i Norge och om han skött sig hade han gett den norske stjärnan en match.

Motbuden

Stig H Johansson låter mycket nöjd med Trade East. Hästen gjorde det bra senast och tränar fortsatt bra efteråt. Även om det är comeback måste Yason Boko räknas. Garanterat väl förberedd.

Skrällbudet

Ett möjligt distansplus gör Västerbocheckpoint extra intressant.

Spetsbudet

Felfri laddas Nash As. Annars New Line.

! Statistik­vinnaren

Yardley Rich stormtrivs över aktuell distans.

Martin Berg
Senaste nytt