Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

MOT NYA REKORD

Lutfi Kolgjinis bästa år nånsin

Foto: KANAL75

Lutfi Kolgjini är Jägersros mest tongivande tränare. En färgstark profil i hela trav-Sverige som har flyttat fram sina positioner rejält de senaste åren. Kolgjini tillhör nu landets ledande tränare, inte bara när det gäller unghästar. Den karismatiske tränaren har visat upp en bred repertoar när det gäller sitt kunnande.

– Nu skördar vi frukterna av ett långt och hårt arbete. Jag och mina hästägare har satsat på ett högklassigt avelsmaterial och det börjar nu att betala tillbaka sig. Jag är mycket nöjd och stolt över min verksamhet i dag, säger Lutfi Kolgjini.

Han har byggt upp ett riktigt hästparadis i Vomb, några mil utanför Malmö. Det är en av Sveriges finaste träningsanläggningar. Där har han cirka 150 hästar i träning och bedriver även avelsverksamhet.

Going Kronos

Kolgjini har tagit fram ett koppel av stjärnhästar de senaste åren. Främst i raden håller han Going Kronos som nu har lagt tävlingsskorna på hyllan och är avelshingst.

I fjol hade Ludde sitt bästa år någonsin då stallets hästar drog in 23,5 miljoner kronor. Han vann bland annat Åby Stora Pris med Garland Kronos där han i skiljeheatet besegrade franske favoriten L’Amiral Mauzun.

Det nya året började också på bästa sätt. Vid Jägersros första V75-omgång tog Ludde fyra V75-segrar – samtliga med egentränade hästar. Det har ingen annan lyckats med tidigare.

– Jag är speciellt nöjd med att jag tränade alla vinnarna. Målsättningen är att köra in så mycket pengar som möjligt till hästägarna och jag hoppas att vi kan matcha fjolårets resultat. Eller kanske till och med bli bättre.

– Vi har många jättefina unghästar i stallet så jag ser med spänning och tillförsikt fram emot det nya året. Jag har några som har potential till att utvecklas till riktiga stjärnor, säger Lutfi Kolgjini.