Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Konkurrens – en sporre

Mantorpsreceptet: Bra lagsammanhållning

Foto: ALN

Mantorpstränarna öppnade fjolåret i raketfart. Under första kvartalet hade flera tränare stora framgångar på V75. En av dem var Mikael Selin som är en av Mantorps stora profiler. Tillsammans med sambon Christel Berntsson (en duktig kusk och montéryttare) driver han en rörelse med 50 hästar i träning.

– Det gick riktigt bra förra vintern och våren. Inte bara för mitt stall utan även för mina kollegor. Det var kul för vi sporrar varandra och har en bra sammanhållning. Det blir lite av en lagkänsla trots att vi är konkurrenter, säger Mikael Selin.

Lossnade

Mantorpstravet har fått fram flera fyrbenta stjärnor de senaste åren. De mest framgångsrika är Dumle Loss, Lovebite och Livi Barcelona. När det gäller Mikael Selin har han en bra bredd på sitt stall. Där heter V75-vinnarna Prestige, Fast Marke, Baron Flax, Hamras Kavat, Lea med flera.

– Efter en stark inledning av fjolåret gick det sämre ett tag. Hästarna fick infektioner och det tog tid innan det släppte. Men framåt hösten och vintern lossnade det igen och som helhet blev det ett godkänt år.

Mikael Selin är A3-tränare vilket innebär att han inte kör några lopp. Som kuskar anlitas främst Stefan

Söderkvist och Christel Berntsson. Han har sin gård belägen fem mil norr om Mantorp och sju mil söder om Örebro.

– Mantorp ligger centralt och bra till med närhet till flera banor. Det gör också att det är hård konkurrens. Vi har hästar och tränare från Solvalla här varje tävlingsdag. Dessutom är Åke Svanstedt, Kari Lähdekorpi och stall Goop ofta här. Men jag tycker att vi Mantorpstränare står oss väl i konkurrensen. Speciellt eftersom vi inte har det bästa hästmaterialet att jobba med, säger Mikael Selin.