Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets tips – till Extra V75

Så tippar experten till V75

”Det har tagit sin tid, men som D’One såg ut senast verkar hon vara tillbaka på fjolårets höga nivå”, säger Sportbladets expert Per Nicklasson   ”Det har tagit sin tid, men som D’One såg ut senast verkar hon vara tillbaka på fjolårets höga nivå”, säger Sportbladets expert Per Nicklasson Foto: ALN

Här är Sportbladets tips till söndagens lopp på Jägersro med Extra V75.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

 

V75-1

Loppet

Inga startraketer men det kan bli bra tryck på loppet  ändå, då det finns flera som vill ha hårt tempo.

Tipsettan

Spark Rick var så bra senast att man inte kan förvänta sig en sådan insats igen. Men är han bara 80 procent av vad han var då har han bra chans.

Motbuden

Rosso Pomodoro har gjort det strålande i år men inför den här starten har han varit ifrån ett par månader och det gör honom svårbedömd för oss. Nissan Broline kan hålla ledningen, men vi bedömer risken att hon blir av med den som större. Dewey Luvs Britt är en spetskandidat om han trycks av eftersom det inte finns så många andra som kan öppna.

Skrällbudet

Spåret talar emot, annars är Drogba Bob bra nog.

Spetsbudet

Om de andra kuskarna trycker av sina hästar bör Nissan Broline få svårt att hålla ledningen, men om de inte gör det har hon bra spetschans. Lurigt.

! Statistik­vinnaren

Rosso Pomodoro.

 

V75-2

Loppet

Fem streck är starkt i detta stolopp.

Tipsettan

Vincere Scis Win vinner inte så ofta men den senaste insatsen talar för att hon ska kunna få kliva överst på pallen nu, när förutsättningarna är bättre än vad de var senast. Då var hon ute i ett Stoderbykval och höll med tanke på den tuffa inledningen mycket bra. 500 meter kortare och lite lugnare tempo i täten den här gången och det kan räcka.

Motbuden

Moonshine Muscles höll farten bra i spåren senast. Hon kan öppna bra och ledningen är inte helt otänkbar, men troligaste scenariot i våra ögon är att hon får en smygare på innerspår. Med fritt i tid blir hon mycket farlig. Serena har samlat ihop till en seger efter flera fina insatser i år.

Skrällbudet

Peter Unterseiners hästar fortsätter att gå som tåget. Rybo Fiona bör inte nonchaleras då hon gör godkända insatser mest hela tiden.

Spetsbudet

Vincere Scis Win tar sig förbi M.T.Illustrious trots att de startar sida vid sida? Wish Me Luck Ås är främsta utmanaren utifrån.

! Statistik­vinnaren

Wish Me Luck Ås.

 

V75-3

Loppet

Låst på två?

Tipsettan

Alfas da Vinci fick lite smolk i bägaren i en övrigt fantastisk säsong då han senast diskades och fråntogs segern. Det viktigaste var ändå att han visade fortsatt form. Här ska han främst undvika att bli fast på innerspåret men det borde inte vara några problem.

Motbuden

Alfas da Vinci är ett spikbud men då Örjan Kihlström hoppar upp bakom Art on Line som var fin senast känns det lockande.

Skrällbudet

En offensiv Radieux kan tidigt skaffa sig längder.

Spetsbudet

Radieux laddar mot tidig ledning?

! Statistik­vinnaren

Tor Mento.

 

V75-4

Loppet

K G Bertmarks minne är väl det finaste man kan vinna som amatörkusk i Sverige?

Tipsettan

Remember My Name har gjort en dålig insats på tolv starter i år. Senast var han mycket fin. Han har bra chans från de flesta positioner men toppchans om det blir som vi tror – att han når ledningen.

Motbuden

Det största hotet mot Remember My Name är om Saxo Holmsminde kan ta emot första biten. För skulle Saxo Holmsminde hitta till ledningen lever vårt singelstreck farligt. Ocean Kronos är främst ett platsbud men rankas upp på att han ser ut att få en fin resa. Quality Questioned är en härlig travare.

Skrällbudet

Västerbo Mission är formstark och kan vara en luring med turen på sin sida.

Spetsbudet

Om Ocean Kronos är snabbast första biten kan nog Remember My Name överta kort senare.

! Statistik­vinnaren

Remember My Name.

 

V75-5

Loppet

Stoderbyt.

Tipsettan

Det har tagit sin tid, men som D’One såg ut senast verkar hon vara

tillbaka på fjolårets höga nivå. När hon är som bäst är hon svårslagen för sina kullsystrar som brukar ha stor respekt för D’One. Övertar spets och sedan slut?

Motbuden

Neona Princess är den allvarligaste utmanaren i kraft av läget, oavsett om hon väljer att svara ledningen eller chansar i rygg. Darling Boko gick undan på rejält sätt i sin uttagning. En riktig tuffing till märr. Backfire är en hedersdam som alltid är med där framme.

Skrällbudet

Bakom Darling Boko avslutade Wingait Ida toppfint senast. Vid stenhårt tempo i täten?

Spetsbudet

Neona Princess är svår att ta en längd på. Den enda hon kan tänka sig att släppa till är D’One?

! Statistik­vinnaren

Neona Princess.

 

V75-6

Loppet

Att försöka lösa gåtan som är årets Derby är ingen lätt uppgift. Det kan ju inte annat än bli ett underhållande lopp.

Tipsettan

Ivar Sånna får tipset. Intrycket på honom i försöket var synnerligen mäktigt. Spåret garanterar en fin resa. Ivar tål grovjobb men den rollen kanske en sådan som Archangel Am tar på sig istället?

Motbuden

Västerbo Fantast såg finfin ut i sitt försök. Det känns som om han håller ledningen. Får han sedan bestämma en bit blir han mycket, mycket svårfångad. Arahangel Am är kanske bästa hästen, men det ser inte ut som han kommer att få något gratis.

Skrällbudet

Det känns som om alla har chansen, för vissa krävs bara mer tur än för andra. Västerbo Loveboat såg smällfin ut som fastlåst i försöket.

Spetsbudet

Västerbo Fantast. Om inte Nimbus C.D. laddas hårt.

! Statistik­vinnaren

Sauveur.

 

V75-7

Loppet

Vi streckar sju stycken för att få med några skrällar.

Tipsettan

Lingbo Helen får tipset på läget som kan omstättas till positionen ledningen.

Motbuden

Två givna, plus vårt drag Keeping Julia.

Skrällbudet

Wiss Shadow kan få en fin resa trots tillägg.

Spetsbudet

Nr 1 utmanas av nr 7?

! Statistik­vinnaren

Roxie Lavec.

Per Nicklasson