Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V75-tips

Så tippar experten till V75

Jackpott-tipsen till Solvalla ”Är Occhione Jet en miniskräll med tanke på spåret? Borde inte bli streckad på mer än 15 procent”, skriver Per Nicklasson.   Jackpott-tipsen till Solvalla ”Är Occhione Jet en miniskräll med tanke på spåret? Borde inte bli streckad på mer än 15 procent”, skriver Per Nicklasson. Foto: ALN

Här är Sportbladets tips till lördagens V75 på Solvalla.

Jackpott och extra miljoner i potten!

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

 

V75-1

Loppet

Stoeliten är den här gången, trots i stort sett samma hästar, ett lite roligare lopp än de brukar vara.

Tipsettan

Canaka B.F. mötte Europaeliten senast, och visade via en vass slutstöt att hon hävdar sig där också. Canaka är ingen sprinter men hon har ett helt okej facit över distansen. Vi vill dock inte spika den här gången. Dels kan det bli svårt att plocka längder om hon får en ryggresa lite längre bak i det lilla fältet, dels kan det bli svårt att hinna pressa ledaren mör och dessutom

hinna undan för de smygkörda om hon får gå i död­ens. Det krävs i så fall en väldigt väl avvägd kuskinsats. Och så bra är det i våra ögon få kuskar som är, ens bland de allra främsta.

Motbuden

Kan man se bättre ut än Fleetfoot Hanover gör? Inte mycket i så fall. Senast vann hon från dödens. Det känns som om hon bör undvika den positionen om hon ska vinna nu, men helt omöjligt är det inte att hon visar sig starkast även därifrån. Dileva Käll vann från ledningen senast. Hon kan göra det igen, även om det blir svårare i det här sällskapet.

Skrällbudet

Sandra Volo tog på Dileva Käll trots sen lucka senast, och trots 09-tempo sista 700 meterna. Starkt!

Spetsbudet

Dileva Käll.

! Statistik­vinnaren

Fleetfoot Hanover.

 

V75-2

Loppet

Det är klass I, men det är bättre än guld. Ändå är det inte lördagens bästa lopp.

Tipsettan

Spark Rick har sparkat tröttheten genom fönstret. Han är en av alla dessa hästar som ser ut som om de har slutat producera mjölksyra. Det ska tydligen tillskrivas banarbetarna och jänkarvagnarna. Efter uppvisningarna i de två senaste starterna kan vi inte tippa emot honom, bakspåret till trots.

Motbuden

Raz Mackenzie blir nog lite av underdog i det här gänget, men som han såg ut senast … vi säger bara: wow. Coldtown måste alltid tas på allvar, han är en klasshäst.

Skrällbudet

Vi ser två till som kan vinna. Order to Fly?

Spetsbudet

Rydens Indigoblue snabbast? Sedan?

! Statistik­vinnaren

Coldtown.

 

V75-3

Loppet

Superfina hästar, men när man ser de andra loppen blir Guldfinalen något av en axelryckning – sportsligt sett. Spelmässigt är det jättespännande, speciellt för oss som har tagit ställning och spikat.

Tipsettan

Standout har två raka segrar från ledningen och när han senast, för två månader sedan i Bollnäs, hade innerspår höll han spets. Spetsstriden är nyckeln till loppet och som vi har läst den har Standout bra chans att hålla ut de övriga. Vi hade gärna garderat ändå om vi hade haft råd, men sett över hela omgången är Standout den bästa spiken.

Motbuden

Det känns förstås tufft att plocka bort Ed You, och skulle han, kanske med hjälp av någon annan, kunna lura Standout på ledningen lär den känslan växa. Den som har råd ska förstås plocka med Ed You som väl är en av Sveriges tre till fem bästa hästar för dagen? Bon Frecia är snabb ut men sida vid sida är det väl ändå svårt att ta sig förbi Standout? Bon Frecia är dock lika bra med en ryggresa, dock måste han då lita till att det blir hårt tryck på ledaren om det ska gå.

Skrällbudet

Är Occhione Jet en miniskräll med tanke på spåret? Borde inte bli streckad på mer än 15 procent.

Spetsbudet

Standout är det korta svaret.

! Statistik­vinnaren

Occhione Jet.

 

V75-4

Loppet

Vi vågar inte riktigt spika Calvin Borel.

Tipsettan

Det sättet Calvin Borel vann på senast ser man inte många gånger på ett år, särskilt inte inom V75. Är han bara hälften så bra som då – förutsatt att han står på benen och inte gör som senast och galopperar – har han förstås toppchans. Vi vågar ändå inte lita på honom fullt ut.

Motbuden

Det kanske är lite tunt att bara strecka två till när man trots allt garderar Calvin Borel. Men de övriga har så dåliga spår… och spetsstriden borde stå mellan M.T.In Cash och Twilight Magic, förutsatt att Calvin Borel inte vill ha ett ord med i laget direkt.

Skrällbudet

Exceed’Em hade varit spännande med ett bra framspår. Nu får han nöja sig med att vara skrällbud.

Spetsbuden

Nummer 1, 4 eller 5.

! Statistik­vinnaren

Global Patriot.

 

V75-5

Loppet

Många fina ston. Kanske en överraskning på gång?

Tipsettan

Roxie Lavec får svårt att hålla ledningen men kan få en fin resa ändå.

Motbuden

Eketorpets Tess har blivit ett elitsto.

Skrällbudet

Maxklaff = Global

Oasis?

Spetsbudet

Quantanamera.

! Statistik­vinnaren

Village Surprise.

 

V75-6

Loppet

Vi garderar det här loppet och sparar lite på strecken i ett par andra avdelningar. Rätt eller inte får visa sig men det kan räcka med ett par streck färre än vi har kostat på oss.

Tipsettan

Peter Untersteiners hästar är en faktor i alla lopp de deltar i. Kanske borde redan någon av de i de föregående avdelningarna ha fått tipset, men här får i alla fall Perfect Power det. Hästen har alltid varit fin men nu ser det ut att ha lossnat på allvar för honom. Vinner från dödens?

Motbuden

Bret Boko är spetsfavorit, och ledningen är ledningen, därifrån är alla (bra) hästar svårpasserade numera. Narold Vox är intressant trots bakspåret.

Skrällbudet

Long Night om det körs stenhårt i täten?

Spetsbudet

Bret Boko.

! Statistik­vinnaren

Bret Boko.

 

V75-7

Loppet

Det här är juvelen i kronan i en sportsligt svåröver­träffad V75-omgång.

Tipsettan

Hur man än vrider och vänder på loppet handlar det här om fyra hästar. Så här har vi tänkt när vi valt att tippa Frozen: Poker Kronos har bästa spåret men kan vara på väg neråt i form. Riff Kronos har ett på papperet bra spår men det riskerar att bli en fälla. Jeppas Maxi har ett på papperet dåligt spår, och det är det i verkligheten också. Frozen då? Ja, han har ju bakspår, inte optimalt, men en snabb startrygg i Pedro Bi. Det kan lösa sig bra och sedan får hans styrka tala.

Motbuden

Vi gör det lätt, streckar ”den fantastiska fyran”.

Skrällbudet

Pedro Bi på att han som senast får en fin resa.

Spetsbudet

Pedro Bi. De fyra främsta slåss om att få överta.

! Statistik­vinnaren

Jeppas Maxi.

Per Nicklasson