Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V75-tips

Så tippar experten till V75

Tror på segermaskinen ”Al Dente vann sitt försök lekande lätt utan att behöva förta sig sedan han serverats en perfekt resa av sin kusk. Allting talar för att Al Dente förlänger sin fantastiska segersvit”, tipsar Per Nicklasson   Tror på segermaskinen ”Al Dente vann sitt försök lekande lätt utan att behöva förta sig sedan han serverats en perfekt resa av sin kusk. Allting talar för att Al Dente förlänger sin fantastiska segersvit”, tipsar Per Nicklasson Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets tips till söndagens Extra V75 på Solvalla.

Med Kriteriet och Oaks.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

 

V75-1

Loppet

Om vår tipsetta faller är det många om budet.

Tipsettan

De dubbla galopperna i Derbyt oroar, men vi behöver en kompletterande spik till Al Dente och av flera tänkbara alternativ är Sauveur det bästa. Om han är som när han är som bäst har han toppchans att betvinga de här konkurrenterna den tunga vägen.

Motbuden

Rebellion har galopperat två gånger i rad men kusken får en chans till att, likt i filmen ”Dum & dummare”, återupprätta sig själv och visa att han kan köra felfritt med Rebellion. Om det lyckas borde ekipaget vara ett allvarligt segerbud från perfekt läge. Venkatesh får nog knappast något gratis från sitt spår men kapacitetsmässigt är han förmodligen näst bäst i loppet.

Skrällbudet

Divas Revansch tycks äntligen vara på gång igen.

Spetsbudet

Linslusen A.U. är snabbast av några snabba?

! Statistik­vinnaren

Sauveur.

 

V75-2

Loppet

Tre stycken höjer sig men ingen är chanslös.

Tipsettan

Sapajou var lite sämre än vänat senast med tanke på de starka insatserna som föregick den starten. Från bra spår får han ändå tipset i detta jämna lopp.

Motbuden

Othello Tilly fick en tung resa senast (borde inte kusken ha kunnat kört sig till ledningen tidigt istället för att som det blev nu, harva i dödens). Att Othello Tilly blev trött var honom förlåtet. Carabinieri gick ett jättelopp efter galopp senast. Man ska inte överskatta sådant, hästar är ju flockdjur. Men man kan inte blunda för att det är en jättefin häst.

Skrällbudet

Det är flera som kommer att kännas intressanta när man ser streckprocenten. Place Your Bet?

Spetsbudet

Furious Francis har bra chans att försvara ledningen om kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Othello Tilly.

 

V75-3

Loppet

Oaks. Ska vår tipsetta äntligen få till det?

Tipsettan

Souchong är en jättefin travare, den i kullen som glänst mest. När hon varit som bäst vill säga. I de två största loppen hittills har hon inte varit det och det här är lite av sista chansen för i år. Försöket vann hon lekande lätt, men utan att behöva visa så mycket. Kan hon hålla ledningen? Fifty-fifty. Allt sammantaget känns det som att en gardering är det rätta.

Motbuden

Det är vidöppet bakom Souchong. Med plus ändå för de fyra följande i ranken. Ingen kan dock helt avfärdas, med minus för de två sistrankade ändock. Borntobesomebody visade senast ett kunnande som vi inte sett i henne tidigare. Secret Service är en hårding som alltid är farlig i årgångsloppen.

Skrällbudet

Välj en… Oklahoma Broline med klaff.

Spetsbudet

Souchong eller Face’Em?

! Statistik­vinnaren

Souchong.

 

V75-4

Loppet

Oaks-consolation efter Oaks… är inte det som om Dr Bombay skulle gå på efter Beatles? Hello Stockholm! Cali-cali-cutta-cuttacutta, eyoo-eyoooo…

Tipsettan

Diamond River är ett av kullens bästa ston men hon verkar inte vara riktigt i balans mentalt – hon har inte velat vara med i startmomentet de två senaste gångerna.  Fysiskt är hon dock i toppslag, senast reparerade hon sin startgalopp på bästa sätt, utan att ha något för det. Står hon på benen nu har hon toppchans, men kan inte bortse från galopprisken.

Motbuden

Bakom Diamond River är det… inte jämngrått, nyansen är ljusare än så, men det skiljer lite mellan hästarna och positionerna blir avgörande.

Skrällbudet

Tråkigt spår, men Gabrella Sisu såg fin ut senast.

Spetsbudet

Helga Palema. Favoriten får överta felfri?

! Statistik­vinnaren

Seduction.

 

V75-5

Loppet

Anrika Walter Lundbergs Memorial.

Tipsettan

Hur bra är Alfas da Vinci på lång distans? En av Sveriges fem bästa hästar? Nja, han kanske får stryk av de riktiga värstingarna och några till, men inte är de många. Ändå kan det bli åtminstone småjobbigt för honom att vinna detta. Han ska ta in tillägg på ett par hästar som övertygar.

Motbuden

Prince di Poggio är fantastisk som tål matchingen och presterar på det sätt han gör.

Skrällbudet

Tricky Track från bra spår med bra kusk i ny regi.

Spetsbudet

Askö Q. kan mycket väl leda runt om.

! Statistik­vinnaren

Remo Gas.

 

V75-6

Loppet

Kriteriet. Om Oaks är öppet finns det en superfavorit i det här loppet.

Tipsettan

Al Dente vann sitt försök lekande lätt utan att behöva förta sig sedan han serverats en perfekt resa av sin kusk. Allting talar för att Al Dente förlänger sin fantastiska segersvit. Det enda som talar emot är att han är av kött och blod, sägs det.

Motbuden

Stall Melander/Lundström hade uppvisning i Kriterie-kvalen. Digital Frame är utan tvekan förste utmanare till Al Dente. Även Gross Weight är ett tidigt bud. Psycho är en av de bästa hästarna i kullen när han fungerar fullt ut. Stay Alert ser fin ut och de två senaste starterna skvallrar om att han utvecklas fint.

Skrällbudet

Han var så pass fin som storskräll i försöket, Conlight Ås. Så varför inte igen, om Al Dente försvinner.

Spetsbudet

Al Dente.

! Statistik­vinnaren

Digital Frame.

 

V75-7

Loppet

Ett högklassigt stolopp avslutar Kriteriesöndagen.

Tipsettan

Det är bara att buga inför det sättet som Radysin America rundade motståndet senast. Och de konkurrenterna var nog snäppet bättre än de hästar hon möter den här gången. Med andra ord är Radysin America mycket svårslagen om hon tävlar på samma nivå igen. Vi väljer ändå att gardera.

Motbuden

Bostonz Credit toppspurtade i hårt gäng senast och ser ut att kunna få en fin resa i draget igen. Rugiada dei Rex har dragits med dåliga spår en tid men nu har hon ett perfekt läge och det betyder så klart jättemycket i ett jämnt lopp.

Skrällbudet

Lärlingskörda Frisky Magic har formen på topp.

Spetsbudet

Bear Glide eller Mellby Briolett. Någon bra får överta?

! Statistik­vinnaren

My Gliding Angel.

Per Nicklasson