Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V75-tips till Jägersro

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Jägersro.

Sportbladets expert Per Nicklasson och Martin Berg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

 

V75-1

Loppet

Ett roligt fyraåringslopp där hästar med ambitioner har chansen att testa sig mot andra lovande individer. Vi går all in och spikar en mycket fin häst. Från norr.

Tipsettan

Årsdebuten lovade mer och Svante Båth skickar ner Conlight Ås söderut för att etablera sig i kulltoppen. Skulle också säga att det blev oväntat snällt motstånd för att vara så fina pengar att köra om. Med ett lopp i kroppen, och en prestation som lovade mer är tipsettan, och singelstrecket, givet. Toppchans.

Motbuden

Hmm... Om alla bitar faller på plats kommer Orion Tilly att visa betydligt mer och få segerdefilera betydligt oftare i år. Det är en bra häst men nu är det årsdebut och vi har svårt att se att han ska kunna utmana vår tipsetta då. Särskilt som han har spår utanför vår vinnare. ”Ludde” har ambitioner med Onceforall Face och planerar att få igång honom rejält. Tyvärr har det inte gått så bra hittills i år. Först och främst måste så klart travet fungera hela vägen in i mål. Felfri hade han varit tvåa senast i Norge. Vi har också From Dust to Dawn som var duktig i fjol. Placerade sig ofta där framme. Mycket tack vare sin startsnabbhet. Den finns kvar. Ett troligt upplägg här i årsdebuten är att sticka till ledningen och släppa till vår tipsetta för att sedan lifta med och få ett bra lopp.

Skrällbudet

Med ett bättre startspår hade så klart Västerbo Eclair varit mer intressant. Nu är det årsdebut men det är en fin häst som ska bli intressant att följa.

Spetsbuden

Även om Onceforall Face och From Dust to Dawn skulle ta hand om ledningen så är det svårt att se dem svara ut Conlight Ås när han kommer fram. Det känns som om det vore ett felaktigt beslut.

! Statistik­vinnaren

Med en segerprocent på 44 tar Conlight Ås enkelt hem titeln som statistikvinnare här. Han har trots allt vunnit fyra av sina nio besök på tävlingsbanan.

V75-2

Loppet

Två riktigt fina hästar, med fina lägen, som har gått från klarhet till klarhet på sistone. Men det spetsas till av en startsnabb herre med hemmaplansambitioner.

Tipsettan

Det behövs knappast någon professor för att ge Napoleon C.D. tipset. Alla har sett hur bra han är. Kan också öppna hyggligt. Men spåret kan bli en fälla? Hur som helst är han given i segerstriden.

Motbuden

Royal Prince travade på i dödens och gjorde en ny stark insats. Bra spår = bra resa. Givet motbud.

Skrällbudet

Lutfi Kolgjini tror på sin häst, har ett bra utgångsläge och kommer inte att backa från start. Räkna med att det blir laddning för spets med New Moon Face.

Spetsbudet

Frågan är om Napoleon C.D. klarar av att försvara sitt innerspår. Öppnar klart hyggligt men att få New Moon Face över sig är inte enkelt. Att ”Ludde” inte skulle köra för ledningen med en bra häst på hemma-plan känns långsökt. Han brukar inte ge sig heller.

! Statistik­vinnaren

Tre vinster på fem starter för Royal Prince. Starkt.

V75-3

Loppet

Vi fick se ett härligt lopp i lördags när den första uttagningen till Olympiatravet avgjordes. Det ser ut som om vi kan få en ny höjdpunkt på lördag. En redan klar Elitloppshäst och åtminstone två högst tänkbara.

Tipsettan

Comebacken på svensk mark av fina Maven var av god kvalité. Visst, bara ston emot då. Men insatsen gav trots allt en eftertraktad biljett och lovar oss fler fina prestationer. Bakspåret hindrar inte. Flyger fram som en vind hur som helst.

Motbuden

Stjärnorna Solvato och Noras Bean kommer givetvis att bjuda upp till kamp. Ingen av dem behöver någon närmare presentation men är givetvis högaktuella här. De har siktet inställt på Olympiatravet. Först och främst. Sedan finns det fler stora trevliga lopp.

Skrällbudet

Man ska kanske inte räkna bort Harry Haythrow helt och hållet. Trots ett visset utgångsläge och en kortare frånvaro inför det här. Han gör det alltid bra.

Spetsbudet

El Mago Pellini och Arazi Boko är snabba men när Dreams Take Time snabbt kommer fram bör de släppa initiativet. Som i sin tur släpper till Solvato.

! Statistik­vinnaren

Med seger i betydligt mer än var tredje start (44 procent) är Dreams Take Time vår statistikvinnare här.

V75-4

Loppet

Toppklass rakt igenom på sporten. Även på spelet borde det finnas utrymme för en eller annan överraskning i V75-omgången.

Tipsettan

I ett jättefint lopp får Buzz Mearas tipset trots att han gav sig från ledningen i årsdebuten. 500 meter kortare nu och spetsläge samt lopp i kroppen kan betyda att det går vägen trots att motståndet är hårdare.

Motbuden

Mellby Collector är genomrejäl. Star Keeper är snabb och kapabel, dras med lite aktionsproblem från och till men har bra chans om han får det att stämma fullt ut. Eder Bob är kanske bästa hästen men åttondespår mot sånt här motstånd är ju på förhand lika med trubbel.

Skrällbudet

Breidabliks G.T. är tuff nog att komma in i matchen.

Spetsbudet

Buzz Mearas.

! Statistik­vinnaren

Eder Bob.

V75-5

Loppet

Spikläge på Roxie Lavec som kan komma till spets.

Tipsettan

Roxie Lavec brukar inte galoppera numera men gjorde det senast. Gången före var hon läcker då hon vann på elva blankt från ledningen. Kan nog göra en låg 1.12-tid från de flesta positioner på den här distansen.

Motbudet

Geisha Sund var sämre senast. Det skulle inte vara så konstigt om hon är på väg ner i form efter att ha varit duktig länge. Nu har hon fått tre vckor på sig att ladda om batterierna efter en tid av tufft tävlande. Dernier Viking söker väl dödens så fort det går.

Skrällbudet

Felicia V.E. kan slå till igen med fritt i tid.

Spetsbuden

Geisha Sund har bättre spår än Roxie Lavec och är snabbare ut, men kan bli hindrad av startsnabba hästar som sköljer över henne utifrån. Därför tror vi att Roxie Lavec har bättre chans att hinna till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Kimono Pearl.

V75-6

Loppet

Revanschmöte mellan Oliver Kronos och Lover Face kryddat med ett par, tre bra hästar till bäddar för ett mycket intressant lopp.

Tipsettan

Oliver Kronos kördes till ledningen mitt i loppet senast och var därefter helt överlägsen. Han får inte nödvändigtvis någon lätt väg fram till en eventuell seger den här gången men är det någon som kan

vinna den tunga vägen är det Oliver Kronos.

Motbuden

Har det gått över för Lover Face? Förhoppningsvis och troligen inte, men de två senaste insatserna har varit sämre – utifrån de förväntningar Lover Face skapat på sig själv via alla toppinsatser han gjort det senaste året. Falcon Håleryd och Archangel Am räknas trots de tråkiga spåren.

Skrällbudet

Go Green Pellini från spets eller rygg ledaren?

Spetsbudet

Go Green Pellini är nog snabbast första biten.

! Statistik­vinnaren

Oliver Kronos.

V75-7

Loppet

Tre hästar höjer sig med Mellby Brunello som den givna outsidern.

Tipsettan

Daryl Boko var sannerligen väl förberedd till årsebuten för tre veckor sedan. Via andraspår i hårt tempo tog han sig till ledningen mitt i loppet, sedan bombade han undan på en topptid. Hårdare emot nu men han

behöver inte ha gått framåt för att räcka.

Motbuden

Quick Fix är spetsfavorit. Slipper han få Daryl Boko över sig för tidigt samtidigt som det strular lite för Mc Steamy kan Quick Fix absolut hålla undan. Mc Steamy var strålande fin senast – ännu bättre än vid de

föregående starterna. Spår ett var nog ändå bland de sista spår tränaren ville ha. Mc Steamy kan bli över.

Skrällbudet

Lucky Sec är spurtstark. Bör få en fin resa.

Spetsbudet

Quick Fix.

! Statistik­vinnaren

Mc Sreamy.

Spel V75 V75-tips
Per Nicklasson & Martin Berg