Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Ruggig form hos Kari

Hot Shot Knick vann inte ett enda lopp förra året.

Nu finns han i träning hos Kari Lähdekorpi.

Andra starten i nya regin i går och andra segern.

Thomas Uhrberg, som körde, avancerade fram utvändigt ledaren efter ett varv. Pressade upp tempot och efter en runda i underkant av 1.13 och så var omgångens största favorit i mål.

 

Elitloppet? – Nja?

Övertygande, men de som började yra om Elitloppet är väl lite väl tidigt ute? Enligt Thomas Uhrberg har nämligen Lähdekorpi en ännu bättre häst i stallet.

Jewish Banker är namnet och han hade också stor uppvisning i går. Gick en blixtrande sista långsida och var helt ensam på målbilden.

– Två riktigt bra hästar men Jewish Banker är en riktig klippare, menade Uhrberg.

Favoritbetonat i övrigt också. En liten överraskning var sjuoddsaren Estragone i lärlingsloppet. Men det loppet skulle egentligen också gått till Lähdekorpis stall. Shenadoah hade nämligen allt klart då hon helt omotiverat slog på en ordetlig galopp 300 meter kvar.

Nära en olycka

Erik Lindegren avslutade omgången med att sätta dit Tequila Zon. Men det var nära att loppet tagit slut efter 100 meter för det ekipaget när man krokade ihop med galopperande Pulpa och sulkyn ställde sig på högkant.

Lindegren redde dock ut situationen och fick sedan visa vilket bra tränarjobb han gjort med det här stoet.

Leif Holmqvist

Kvällens bästa

Jewish Banker går från klarhet till klarhet. Uppvisningen i går var av bästa sort.

 

Nästa gång?

Itty Bitty hade ett omöjligt utgångsläge men hade ändå blandat sig i striden om hon fått fritt. Nu satt Örjan Kihlström fast med alla krafter i behåll.