Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V64-tips

V64-1

Loppet

Idel Breeders’ Crown-semifinaler på V64-­kupongen borgar för hög sportslig klass – och kanske, kanske en eller annan skräll … Dock knappast här i första avdelningen.

Tipsettan

Kriterievinnaren Raja­ Mirchi gör sin första start efter den triumfen. Han är säkert inte i samma fina­ form som då men hans höga kapacitet i kombination med ­konkurrenternas ­förmodade ­respekt för honom gör att ­mycket talar för att han ­tidigt ska få överta ledningen och sedan styra­ och ställa som han vill. Är det inga fel på honom­ fräschörmässigt kan man räkna med ganska lätt seger.

Motbuden

Gitano, Perfekt samt Atlas Boko är de ­givna buden om man ska gardera. Alla tre visar fin form.

Skrällbudet

Zeuxis Hornline kan nog bli bra med tiden. Avslutningen senast indikerar framtida framgångar.

Spetsbudet

Raja Mirchi övertar normalt sett tidigt.

! Statistik­vinnaren

Raja Mirchi.

V64-2

Loppet

Kadett C.D. är den som kan vinna från ”alla” ­positioner.

Tipsettan

Kadett C.D. ­travade 14,4 lång distans i Kriteriet senast och med tanke på löpningsförloppet var det mycket bra även om han var stort slagen av vinnaren. Han har efter sitt tävlingsuppehåll fått två lopp i kroppen och borde vara nära toppformen. Normalt sett är han lite för stark för de övriga, även om några av dem är mycket bra.

Motbuden

Två stycken höjer sig lite, tre till är outsiders.

Skrällbudet

Beau Mec är under stark utveckling.

Spetsbudet

Update försöker hålla ut Lord Mirabelle. Hugget som stucket om det lyckas. Kadett C.D. ska inte avföras ur spetsstriden, han kan öppna.

! Statistik­vinnaren

Lord Mirabelle.

V64-3

Loppet

Ingen av favoriterna, med det menar vi de tre ­första i ranken, känns som något att hålla i handen.

Tipsettan

Jill Tilly får tipset på sin fina form men det kan gå en del tur för att hon ska vinna, ­eftersom hon högst troligt inte körs i ledningen och därmed i stället kan tvingas ­lita till turen.

Motbuden

Simb Ruby är ­också formstark även om hon inte fått visa det eftersom de två ­senaste starterna båda ändat i startgalopp. ­Jullan är nog bästa hästen men inför den här starten är hon, efter nästan fem månaders vila, något av ett oskrivet kort. Vi får för oss att det kan smälla här även om favoriterna förstås gynnas av att de fått så bra utgångslägen.

Skrällbudet

Michelle Perry spurtade vasst efter köresa ­senast.

Spetsbudet

Varken Jill Tilly eller Simb Ruby (dock ­inte i ­lika stor utsträckning) – båda är ju start­snabba – trivs i ledningen, vilket kan bädda för att ­Jullan får överta.

! Statistik­vinnaren

Jullan.

V64-4

Loppet

Inget snack om vem som är favorit men även här är vi lite inne på att det kan smälla –?i alla fall om favoriten inte får för mycket gratis.

Tipsettan

Zimba Boko har gått bra i hårda gäng på slutet, senast i Europaderbyt. Nu är det lättare emot men vi tycker inte att hon är stenklar för den skull. Hon är ganska seg från start och med en del spår på vägen samt lite mothugg av konkurrenterna kan hon mycket väl på gå på pumpen – hoppas vi.

Motbuden

Jolly Broline skulle faktiskt kunna vara ­lösningen på loppet, förutsatt att hon håller ledningen. Även om motståndet var mycket, mycket lättare senast var det ett formbesked att hålla bra från dödens.

Skrällbudet

Action Wind Ås sköt vasst ut sen lucka senast.

Spetsbudet

Jolly Broline gör allt hon kan för att hålla ut startsnabba konkurrenter som Fast Allegro och även Klara, om dessa nu över huvud taget laddas. Pebbly är också rask ut.

! Statistik­vinnaren

Pebbly.

V64-5

Loppet

Tre streck känns starkt.

Tipsettan

Copy Tooma är ­utan tvekan ­draget i loppet. Han bör ha bra chans att ­hålla ledningen och i den positionen säljer han sig dyrt, även om han kanske inte är någon utpräglad vinnartyp.

Motbuden

Never Again tappade luften helt sista ­biten i Derbyt senast och det visade sig att inte allt stod rätt till. Att han ändå kunde bärga en tredje­plats visar vilken undantagshäst han är. Nu är formen minst sagt dunkel för oss och det vore ingen överraskning om han körs snällt för att i första hand försöka spurta till sig en finalplats. På ren grundkapacitet måste han ändå räknas. Juggle Face var dunderfin senast. Han är mycket stark, vilket lär behövas eftersom han från sjundespår bakom bilen får räkna med att göra grovjobbet själv. Är det någon som kan klara av det är det Juggle Face. Sanity är inte avsågad men det känns som om han är snäppet under de tre vi streckar.

Skrällbudet

Tjaa, ingen av de övriga känns speciellt het. Prince Tagg har bästa spåret.

Spetsbudet

Night Lie Star är den som kan utmana vår spetsfavorit Copy Tooma från början.

! Statistik­vinnaren

Never Again.

V64-6

Loppet

Tre hästar höjer sig men återigen är vi på jakt ­efter en överraskning.

Tipsettan

G.H.Nemo ­borde ha varit diskad senast men behöver ­inte be om ursäkt – han gjorde vad han skulle och mer därtill när han ur sen lucka kunde växla ­tempo så pass att han ­kunde avgöra. Nu ­ligger det till för att han körs i ledningen, men skulle det bli rygg ledaren igen är det, med tanke på förra gången, inte fel det heller.

Motbuden

Alvena Pampas har blandat och gett under den senare halva säsongen men visade ­senast bra form. Om den står sig kan han mycket väl visa sig starkast. Red Hot Dynamite är ju den i grunden bästa hästen, men i starterna den här säsongen känns det som om han gått mest på sin otroliga skalle. Gott så men det håller ­inte hur länge som helst och nu är spåret dåligt ­varför vi i honom anar en favorit (?) i fara.

Skrällbudet

Vi dubblar systemet med tre hästar som vi tycker alla är intressanta, utan att egentligen vilja nämna någon av dem före någon annan.

Spetsbudet

De tre innersta spåren kan alla öppna men känslan är att Global Lawbreaker tidigt ger upp kampen om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Red Hot Dynamite.

Senaste nytt