Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V86-tips

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Ingen har ännu lyckats med att få åtta rätt på V86. Den som lyckas med det den här gången kommer att få bra betalt. För om det såg svårt ut förra gången (gjorde de det?) ser det snudd på olösligt ut den här gången. Till och med här i V86-1, med bara åtta deltagare, är det lurigt, vi får gå på budget från start med bara tre streck.

Tipsettan

Adena Boko ha gjort starka insatser under en längre tid utan att få vinna men nu har hon en extra intressant uppgift. Dels har hon bra spetschans – men det är långtifrån något måste för henne – men framförallt är det sprinterdistans. Även om hon gått jättebra på medeldistans känns det som om det är hennes bästa gren.

Motbuden

Varför har Opal Hall galopperat till synes omotiverat två gånger i rad? Vi tycker att han har sett fin ut och med tanke på att han startar kan det ju inte gärna vara några fel på honom. Startsnabbheten förbättras hela tiden men han är minst lika effektiv med en ryggresa. All In F.I. verkar tuff. Bra senast men ändå inte lika fin som gången före då han imponerade. Duger nog även om han ”bara” är lika bra som senast.

Skrällbudet

Det skulle inte ha känts fel med en helgardering. Sistarankade Pronto Ribb är inte alls oäven, fast vi hade väntat oss mer av honom senast.

Spetsbudet

Opal Hall har blivit allt snabbare från start och det är inte omöjligt att han kan svara ut samtliga. Normalt sett ser vi ändå Adena Boko som spetsfavorit. Sedan kan man ju undra vad som händer om Inhibited går med helstängt huvudlag och laddas… han brukar ju kunna bli rätt peppad då.

! Statistik­vinnaren

Opal Hall.

V86-2

Loppet

Ovisst lopp med frågetecken för de tre vi hade råd med.

Tipsettan

Synd att Panne de Moteur inte funkade senast, för hade­ hans näst senaste­ start varit hans

senaste hade han känts stenklar – han var nämligen sanslöst läcker då.

Motbuden

V.I.P.Kemp visar fin löpskalle men behöver nog en del hjälp på vägen från detta svåra läge. Fel läge är det även för Abborren eftersom det vore mycket förvånande om hon skulle kunna hålla spets.

Skrällbudet

Astrid Wibb har mycket bra grundkunnande.

Spetsbudet

Brush Launcher och Kaizen är de snabbaste hästarna första biten. Åtminstone den förste lär släppa utan strid om någon bra kommer. Kaizen släpper nog kanske bara till Panne de Moteur som kan öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Abborren.

V86-3

Loppet

Samma stuk på det här loppet som de två föregående, framförallt V86-1, det vill säga att det skiljer mycket lite mellan hästarna.

Tipsettan

Ourselves brukar inte ta ledningen med bilstart men är hyfsat startsnabb. Konkurrenterna är inte så startsnabba den här gången och kanske kan han lyckas att hålla ut dem. I så fall är segerchans bra.

Motbuden

Belgrado är stark, har toppform. Jacques har också toppform, klarar distansen med smygare han ser ut att kunna få. Admiral Newport… bästa hästen? Troligen.

Skrällbudet

Mix Lex Pepper. Svag insats senast tilllfällighet?

Spetsbudet

En oviss spetsstrid där vi inte vill konfundera er genom att bara gissa. Den som tror sig sitta inne med lösningen på spetsstriden är att gratulera, för det kan lösa upp många knutar.

! Statistik­vinnaren

Mix Lex Pepper.

V86-4

Loppet

Kul lopp över lång distans. Voltstart gör att det blir ännu öppnare än det annars hade varit.

Tipsettan

King Tilly visar en härlig styrka. Femtespåret är lurigt men han verkar inte vara­ osäker och öppnar dessutom, med tanke på hans lite aviga stil, bättre än vad man kan tro.

Motbuden

Handler är en mycket bra häst för klassen. Senaste insatsen kan man stryka ett streck över, det blev mest fel för honom då. Star Support har hittat stilen på allvar på ny balans. Blue Star Cosmic är en mycket fin häst som tycks vara som bäst med smygresor när det handlar om lite längre distanser. Nettles blir stadigt allt bättre.

Skrällbudet

Montana Vox har formen helt på topp.

Spetsbudet

Montana Vox? Star Support och King Tilly söker sig framåt för att slåss om att få överta?

! Statistik­vinnaren

Handler.

V86-5

Loppet

Kul och öppet lärlingslopp, inte vad vi behöver i en redan svårt V86-omgång…

Tipsettan

Chainier är ett chans-­tips, normalt sett finns det ett antal hästar som är huvudet högre än honom. Läget är dock till hans fördel och

formen är på topp, så varför inte?

Motbuden

Lönshults Lilly är nära toppformen. Läget är helt okej och hon är van vid hårt motstånd. Naughty la Marc hade fått tipset från ett bättre läge, har överygat i de senaste starterna. Aeronaut är spurtstark, liksom Sandalett. Stefan Hultmans två hästar Origami och By Air blir betrodda men är bara två av många med vinstchans.

Skrällbudet

Binni Dreamcatcher. Dunkel form men bra läge.

Spetsbudet

Nummer 1,3 och 4 är alla snabba ut.

! Statistik­vinnaren

By Air.

V86-6

Loppet

Märklig den här trenden med tvååringslopp på de stora streckspelen. Loppen håller ofta ojämn klass och många tränare visar mest bristande omdöme när de plockar ut sina ofärdiga hästar.

Tipsettan

Johanna Roc gav ett bra intryck när hon spårade runt om senast. Känns helt fel att spika en orutinerad tvååring men vi hittar inte så många bättre spikförslag i omgången.

Motbuden

Stallkamraten Sparkling Dreams är värst emot, troligen från positionen rygg ledaren. Finska duon B.W.T.Juggler och Arctic Luxury är också heta utmanare.

Skrällbudet

Blue Star Titania är hygglig, smyger med.

Spetsbudet

Johanna Roc.

! Statistik­vinnaren

Johanna Roc

V86-7

Loppet

Några av de bästa stona i kullen gör upp.

Tipsettan

Pomona Wibb såg ut att gå mot segern senast men stumnade sista biten och var till slut chanslös att stå emot Miss Shape. 500 meter kortare nu och om möjligt ännu sämre läge för Miss Shape talar till Pomonas fördel.

Motbuden

Miss Shape har sett bländande ut på slutet. Distansen talar emot henne nu på grund av att läget är så dåligt, men det är ändå inte speciellt förvånande om hon spurtar förbi allt igen. Pay Attention är högkapabel men inte alls att lita på, galopprisken är överhängande.

Skrällbudet

Loulou Bob brukar vara med där framme och med en maxresa kanske hon kan överraska.

Spetsbudet

Vi tror att Pomona Wibb håller ledningen.

! Statistik­vinnaren

Miss Shape.

V86-8

Loppet

20 meters fördel för treåringarna gentemot ­fyraåringarna brukar vara en stor fördel.

Tipsettan

Vi har bara råd med två stycken, det är tunt. Tipset till genomrejäle Angelo.

Motbuden

Mr Vida måste räknas fast senaste insatsen var tveksam.

Skrällbudet

Leader of the G?

Spetsbudet

Mellby Vagabond.

! Statistik­vinnaren

One too Many.