Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V64-tips

V64-1

Loppet

Inte ett jättetråkigt lopp även om favoriten har drömläge.

Tipsettan

Våra spekulationer angående spetsstriden (se nedan) gör att vi spikar Vincent du Ling. Fast med tanke på hans klena facit efter två starter på lång distans var vi sugna på att gardera, även om Vincents senaste insats var en styrkedemonstration.

Motbuden

Bisquito är en mycket fin häst som senast fick segerraden bruten då han satt fast med mycket krafter kvar.

Skrällbudet

Winning Love gör topplopp emellanåt.

Spetsbudet

Otto Streamline är snabb ut men med tanke på att han har stallkamraten Vincent du Ling invändigt kanske han bara laddas ”lite lagom”, nog för att vara i vägen för Winning Love som annars skulle kunna utmana om ledningen. Slutsatsen blir att Vincent du Ling med hjälp av stallkamrat och kanske även av ”solfjäderseffekten” håller ledningen.

! Statistik­vinnaren

Vincent du Ling.

V64-2

Loppet

Vi gillar Elora Hanover skarpt men garderar ändå.

Tipsettan

Elora Hanover visar en uppfattning som få; hon har allt det där som gör en häst njutbar att köra: travsäker, lättplacerad, flyfotad med mera. Senast flög hon fram utanför bandoseringen till knapp seger. Nu är läget bättre och mycket talar för att hon spurtar ner allt igen.

Motbuden

Global Mix var tränaren nöjd med inför senaste starten men då galopperade hon. Hon är en av flera som kan öppna snabbt. Skulle hon hålla spets utan att det kostar för mycket kan hon hålla undan.

Skrällbudet

Aloe Vera har ett fint läge. Med en sparsam ­resa – en smygare alltstå – kan hon duga.

Spetsbudet

Global Mix, Aloe Vera och Shakira Tuna är de som i första hand gör upp om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Windfall Hoss.

V64-3

Loppet

Vi tror att Formula One vinner men kan ju inte hålla på och spika storfavoriter hela dagen. Någonstans när vi en vag, kanske naiv, förhoppning om att Lutfi Kolgjini skickar upp Classic Man med en för Solvalla så ovanlig order som: ”­Tävla om’et!”.

Tipsettan

Formula One var en riktig attraktion i fjol. Han sägs träna kraftigt förbättrat inför den här säsongen och det råder ingen tvekan om att segermaskinen (åtta vinster på tio starter i fjol) har toppchans i årsdebuten.

Motbuden

Aisle Stand var i absoluta kulltoppen i fjol, och på många sätt lika imponerande som Formula One – Aisle Stands två sista insatser 2010 var bland de mest imponerande vi såg av en unghäst under det året. Nu är det dock så att Stefan Melanders hästar, vilket han själv brukar vara noga med att påpeka, brukar behöva minst ett lopp innanför västen för att hitta toppformen. Finske Aaron de Weluwe matchade de flesta i kullen i fjol och hans tränare skulle knappast åka från Finland för årsdebut om han inte trodde att Aaron räcker även i år.

Skrällbudet

Haraldinho ska normalt sett inte räcka mot dessa. Hans insatser i enkla gäng den här säsongen är dock mycket mersmakande, så kanske kanske att han trots allt kan hota.

Spetsbudet

Classic Man kanske kan hålla spets.

! Statistik­vinnaren

Formula One.

V64-4

Loppet

Vi hoppas att det avgörs i starten.

Tipsettan

Zeuxis Hornline bör inte förlora det här från ledningen.

Motbuden

Oleander kan utmana från start. Tar han spets ska han slås.

Skrällbudet

Jeppas Hampus.

Spetsbudet

Nr 1 på spåret?

! Statistik­vinnaren

Oleander.

V64-5

Loppet

Trevligt lopp, vår tipsetta glänste senast.

Tipsettan

Prins Isidor ­sattes visserligen ­inte på några prov senast men han såg bländande ut när han dansade undan till lätt seger från ledningen. Han sägs vara bäst bak­ifrån, vilket känns tryggt att veta eftersom det finns start­snabba motbud den här gången. Är Prins Isidor lika fin senast har han bra chans oavsett upplägg.

Motbuden

Hårdkörning från början kan bädda för bak­spåren, därför rankar vi upp två stycken med dåliga utgångslägen.

Skrällbudet

Kan Teegon slå till igen med en smygare?

Spetsbudet

Prins Isidor, Brio och Robbie Williams. Den sistnämnde är mest spetssugen.

! Statistik­vinnaren

Goober.

V64-6

Loppet

Två hästar höjer sig men vi har råd att gardera och försöka jobba in en överraskning.

Tipsettan

Fine Alvena Pampas har utvecklats under hela sin karriär och känslan är att han kommer att få en toppsäsong. Läget är inte kul men en startsnabb stallkamrat invändigt kan underlätta.

Motbuden

Hade inte Per Lennartsson haft två hästar med i loppet hade Traveling Man fått tipset. Risken nu är dock att Traveling Man får sträcka vapen i spetsstriden.

Skrällbudet

Lewis O.M. är aktuell vid hårt tempo.

Spetsbudet

Traveling Man är startsnabb men det är även Target Player och Catch the Flax. De två sistnämnda ska visserligen smyga. Troligt är ­ändå att Target Player laddas mot ledningen för att kunna släppa till stallkamraten Alvena Pampas.

! Statistik­vinnaren

Katjing.