Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V64-tips

V64-1

Loppet

Ett högintressant lopp.

Tipsettan

Iceland får tipset på ren fruktan från vår sida att de andra inte är beredda att tävla mot honom; att han får överta ledningen och bestämma. Fast konkurrenterna rimligitvis borde ha sett att Iceland inte imponerade senast. Från spets har han alltid bra chans men får han mothugg borde det bli tufft för honom att vinna – han gör det i alla fall inte utan toppform.

Motbuden

I Won’t Dance blev bara bättre och bättre ju längre säsongen led i fjol. Eftersom det handlar om årsdebut lär knappast formen vara på topp men eftersom värste konkurrenten inte heller verkar ha toppform kan det vara värt att testa ett offensivt upplägg ändå. Alvena Pele har sett mycket fin ut i årets två starter. Varför inte prova i ledningen över kort distans? – Alvena Pele är snabb nog att hålla ledningen. Vi tror ändå att han väljer att smyga och hoppas på lucka i tid, få kan flytta på sig som Alvena Pele på kortspeed.

Skrällbudet

Lavec Kronos duger så klart, men form och läge?

Spetsbudet

Alvena Pele är snabb nog att hålla ut de övriga men är bäst med en smygare, eller? I Won’t Dance får överta och även om det handlar om årsdebut borde han vara villig att testa i ledningen, eller är det så enkelt (läs: trist) att Iceland får överta och förvandla loppet till ett sömnpiller.

! Statistik­vinnaren

I Won’t Dance.

V64-2

Loppet

Bästa hästen har fått ett bra läge. Nu är det bara att hoppas att hon har en bra dag också.

Tipsettan

Caddie Elenor har överkapacitet för klassen men är ojämn. I ledningen brukar hon dock alltid göra bra lopp och den positionen är det läge för nu. Vi tror att hon når dit och att hon stannar där.

Motbuden

Tiberina har liksom Caddie Elenor överkapacitet för klassen. Läget borgar dock inte för någon lätt resa. Hon måste vara helt på topp, och förmodligen vara beredd på att göra grovjobbet, för att kunna vinna härifrån. Bakom är det öppet, om Caddie Elenor har en dålig dag och Tiberina kommer bort har alla ner till åtminstone Chanel Håleryd chansen.

Skrällbudet

Chanel Håleryd är hopplöst ojämn men mycket fartfylld.

Spetsbudet

Både Caddie Elenor och Tiberina är snabba ut, med tanke på spåren är det klar fördel Caddie Elenor. Vi förutsätter nämligen att startsnabba Look for Simoni släpper.

! Statistik­vinnaren

Tiberina.

V64-3

Loppet

Fina treåringar i årets bästa unghästlopp hittills?

Tipsettan

Global Noble glänste i fjol och gick till vintervila som klar kulletta med segern i Svensk Uppfödningslöpning som kronan på verket.

Imponerande fyra segrar på sju starter blev det men vi väljer att vända på det; han förlorade alltså tre gånger. Och från åttondespår i årsdebuten borde han kunna göra det igen. Även om han är fruktansvärt startsnabb. Å andra sidan ... han har stannat till sista biten i ledningen tidigare. Den som spikar är nog inte helt fel ute men som ni märker på vårt resonemang har vi bestämt oss för att försöka fälla honom.

Motbuden

På ren känsla rankar vi upp Ghetto Blaster. Han var inte någon av kullens mer framträdande hästar (även om han gjorde flera fina insatser) i fjol men vi tycker att han är en mycket fin typ som, om han gått framåt som vi misstänker av vinterträningen, kommer att få en finfin säsong. David Sisu är också ett ämne. Årsdebuten var positiv även om den inte slutade med seger, men så fick han också en snäll resa – vilket nog var bra med tanke på att fick gå flera hårda lopp i fjol.

Skrällbudet

Donttellmewahttodo får en fin resa.

Spetsbudet

Global Noble är svårstoppad från start från alla framspår bakom bilen, till och med åttonde.

! Statistik­vinnaren

Global Noble.

V64-4

Loppet

Tommy Hanné har inte så många hästar längre men i det här fina loppet spelar hans duo huvudrollerna. Den ena är den naturliga tipsettan, den andra det roliga draget.

Tipsettan

I Me Mine fick, lite oväntat, ge sig sista biten in mot mål senast. Hon såg fortsatt fin ut och är trots spåret den klara spetsfavoriten. Väl i den positionen är hon hästen att slå.

Motbuden

Stallkamraten Elsa Tooma galopperade i årsdebuten men kom tillbaka mycket starkt. Om det inte blir för mycket snack om henne med tanke på det är hon ett kul bud, rentav en rolig chansspik på ett mindre system. Recation är fin, får fin resa.

Skrällbudet

Glöm inte bort Tiffany Value trots spåret.

Spetsbudet

Nummer 7 och 8 är de som är raskast.

! Statistik­vinnaren

I Me Mine har flest segrar på minst antal starter.

V64-5

Loppet

Spetsstriden blir nog väldigt avgörande. Vi tror oss ha svaret på vem som frontar – därav spiken.

Tipsettan

Mockasin hamnade i kön senast och var sedan chanslös, men helt ursäktad. Före­ det var han mycket fin i två raka spetsvinster. Vi tror att han har bra chans att nå ledningen nu också, och det är på de premisserna han spikas.

Motbuden

Mellby Turbo är startsnabb, når kanske inte ledningen – vi tror ju inte det i alla fall – men bör få en fin resa. Calvin Fortune riskerar att bli fast men är farlig om han undviker att bli det.

Skrällbudet

Evison har läget som krävs för att kunna skrälla.

Spetsbudet

Gigant Q. är mycket startsnabb men brukar vilja ha en smygresa. Vi tror att Mockasin kan hålla ut Mellby Turbo i jakten på vem som ska få överta ledningen.

! Statistik­vinnaren

Mellby Turbo.

V64-6

Loppet

Fyra lägesgynnade hästar gör i första hand upp.

Tipsettan

Yukon Boko är spetsfavorit om han står på benen, vilket han inte alltid gör. Däremot kan det kosta en del att hålla ledningen eftersom hästarna utvändigt i flera fall är startsnabba.

Motbuden

Lewis O.M. har gått bra utan att ha något riktigt flyt med positionerna. Nu har han ett spår som borde betyda att han hamnar rätt på det. Le Cannibale är en mycket fin häst som hittills gjort sina flesta och bästa insatser från ledningen. Frågan är hur mycket man är beredd att offra i början när det nu handlar om årsdebut.

Skrällbudet

Manos General är snabb. Vid överpace?

Spetsbudet

Fördel Yukon Boko tror vi, men även Le Cannibale och kanske framförallt I Saw You kan lägga iväg rejält från start.

! Statistik­vinnaren

Yukon Boko