Aftonbladet
Dagens namn: Gerhard, Gert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V64-tips

V64-1

Loppet

En kul omgång där man lagt ett av flera öppna lopp som inledande avdelning.

Tipsettan

Celebration X.L. är en klasshäst som såg fin ut i comebacken då han satt fast med krafter kvar. Han är startsnabb men spåret kan inne­bära en alltför tuff ­inledning mot startsnabba konkurrenter.

Motbuden

Powee E. har vi rankat upp men lite frågar vi oss varför. För även om formen är god har han bäst chans om han når ledningen, och det ­undrar vi om han gör. Finoro kan fronta men får annars en fin smygare.

Skrällbudet

Nero Capar står med bakspår och kan av den anledningen bli lite bortglömd.

Spetsbudet

Idel startsnabba hästar på framspår. Finoro har bästa spåret, får därför rösten, men är långtifrån en självklar ledare.

! Statistik­vinnaren

Nero Capar.

V64-2

Loppet

Klar fördel för vår tipsetta, som haft turen att dra ett perfekt spår samtidigt som de värsta ­konkurrenterna får starta från bakspår.

Tipsettan

Angelo har gått 1.14-tider i de två ­senaste ­starterna och slog senast aningen vassare motstånd än det han nu stöter på. Vi har svårt att se att han ska ­förlora detta förutsatt att han håller formen.

Motbuden

Sergeant Pepper började med tre raka ­segrar innan han senast var godkänd, inte mer, som trea efter en fin resa. Om favoriten gör bort sig är han ett hett bud, annars får han nog göra upp om andraplatsen. Kanske främst i kamp med fine Fredrik Laday som inlett karriären på ett snyggt sätt. Obama Gel räknas på sitt fina läge som skulle kunna innebära rygg ledaren

Skrällbudet

Rex Amok är en fin häst som sviktade i slutet av fjolårssäsongen och som inte alls var till sin fördel i årsdebuten. Måste visas upp i bättre skick nu.

Spetsbudet

Angelo sitter nog i ledningen kort efter start.

! Statistik­vinnaren

Sergeant Pepper.

V64-3

Loppet

Vi tror att vår tipsetta utnyttjar sin styrka till att knäcka de övriga.

Tipsettan

Det lutar åt att ­Ghetto Blaster tidigt får söka sig fram till dödens och därifrån försöka reglera konkurrenterna. Vi tror att hästen är bra nog att knäcka ledaren, sedan gäller det att han inte kör för hårt och bjuder in de andra.

Motbuden

David Sisu är med stor sannolikhet loppets ­ledare men vi tror att han måste få bestämma – vilket han inte bör få göra – om han ska ­hålla undan. Fritiof Piraten har vi respekt för. Om Roger Malmqvist kör för hårt för tidigt kan det bädda för Fritiof.

Skrällbudet

Laurentius Romeo kommer att avsluta bra.

Spetsbudet

David Sisu tar ledningen. Släpper nog inte ­gärna, och i så fall bara till Ghetto Blaster.

! Statistik­vinnaren

Fritiof Piraten.

V64-4

Loppet

Omgångens mest öppna lopp.

Tipsettan

Någon ska tippas i detta lopp. Jimi el ­Bombo blir vårt fräcka (?) förslag. Han har gått bra mot hårda hästar som snudd på ospelad i de ­senaste starterna.

Motbuden

Vi drar strecket efter sju hästar.

Skrällbudet

Straight Cane.

Spetsbudet

Jimi el Bombo?

! Statistik­vinnaren

Unique Reve.

V64-5

Loppet

Vi vet inte om någon av spetsfavoriterna är ­sådär jättesugen på att köra i ledningen, vilket gör loppet rätt svårlöst.

Tipsettan

Global Limousine har börjat säsongen bra. Det är aningen lättare motstånd nu och vi tror att han kan vinna från de ­flesta positioner. Vid den här tiden i?fjol var han i toppform. Det bör vara nära med ­loppen innanför västen.

Motbuden

Maxwell Mayday har fin form. Från ledningen – viss chans – blir han svårslagen. Annars kan han speeda också, fast risken finns att han blir fast på innerspåret.

Skrällbudet

Rehn Sisu blixtrar till ibland. Har fin form.

Spetsbudet

Maxwell Mayday är snabbare än de flesta tror. Att han ska kunna svara ut samtliga startraketer på spåren 2–4 har vi svårt att tro. Det är inte ­omöjligt att Global Limousine kör till och får överta.

! Statistik­vinnaren

Bamse Gema.

V64-6

Loppet

Kapacitetsmässigt finns det två hästar som är mycket bra för klassen. Ingen av de fungerade dock i sin senaste start.

Tipsettan

Mugger M.M. vann på imponerande vis på lång distans i årsdebuten. Senast fick han dock inte ­aktionen att fungera. Om han är i ordning kan han ta ledningen och stanna där.

Motbuden

Inte heller Monte Major fick travet att ­stämma senast. Bör vara uppfräschad nu. Retract är en häst som vi fattade tycke för när hon ­började starta i?fjol. I årsdebuten kördes hon snällt och såg fin ut.

Skrällbudet

Landers Power är en av flera rysare.

Spetsbudet

Mugger M.M. är nog rask ut om han ­trampar i?väg från det aningen luriga ­andraspåret. Retract bör också öppna bra i kraft av ­springspår.

! Statistik­vinnaren

Ourselves