Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V86-tips

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

En eller många. Men många är ett dyrt alternativ när det är åtta lopp på kupongen. Vi tror att vår tipsetta vinner nio av tio från ledningen och åtminstone fem av tio med en vettig ryggresa.

Tipsettan

Beatasine var ute i stoeliten senast och gjorde som vanligt en bra insats, dock fick hon för långt fram för att kunna blanda sig i striden. Gången före spurtade hon vasst, även det i ett hårt gäng. Nu är det lättare emot, betydligt lättare emot. Det som kan vara ett frågetecken är spåret. Beatasine är visserligen mycket startsnabb men det är också flera av konkurrenterna. Efter att ha funderat länge tror vi ändå att Beatasine har mer än 50 procents chans att fronta, och skulle hon bli av med ledningen är det bra chans att det löser sig ändå i ett litet fält. Blir det bara hyggligt tempo är chanserna goda att hon då spurtar till seger.

Motbuden

Gordonia Dag var femstjärnig senast då han försvarade sig trots en tung resa i dödens. För att kunna vinna det här loppet tror vi att han behöver en ryggresa, gärna i hårt tempo. M.T.Evita ­håller sin fina form. Hon kan mycket väl fronta men är nog allra bäst med en smygresa. Felix Pro borde kanske ha avgjort mot Gordonia Dag senast, men det var ändå en bra långspurt han levererade, dessa två var långt före konkurrenterna.

Skrällbudet

Vi vet inte hur betrodd Ini Lou blir i sin Sverigedebut. Första starten för Björn Goop men efter två års vila borde hästen behöva loppet.

Spetsbudet

Quantum Winner och M.T.Evita är vind­snabba bakom bilen och kan ställa till det för ­favoriten Beatasine. Vi har ändå förtroende för henne i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Beatasine har tio segrar på 19 starter i Sverige.

V86-2

Loppet

Även på V86 måste man ta sig råd att jaga skrällar ibland, det gör vi här där vi helgarderar.

Tipsettan

Somekindacatch såg fin ut som fastlåst senast men man ska nog inte dra alltför stora växlar på det, formen känns fortsatt dunkel. Uppgiften som sådan är dock mycket bra.

Motbuden

Milliondollar Lux var bra i Sverige­debuten och har mycket bättre läge nu. Nice Brozo är i toppslag. Vector du Ling är nog bästa hästen.

Skrällbudet

Tungt att ranka ner Jasmine Broline som ­varit så bra, men trots startsnabbhet är risken för ­positionsstrul stor.

Spetsbudet

Brasse Kebell eller Somekindacatch är våra färmsta bud i spetsstriden. Jasmine Broline är snabb ut men har väl hamnat för långt ut.

! Statistik­vinnaren

Vector du Ling.

V86-3

Loppet

Meriterade ston men få av dem, om någon, har imponerat på slutet.

Tipsettan

Target Hoss har sprungit in ­nästa fem miljoner ­kronor men det är ­sällan som hon har imponerat på svensk mark. Senaste insatsen var ett fall framåt och det är inte omöjligt att hon från ett fint spår kan dirigera detta runt om.

Motbuden

Vanessa du Ling är nog bästa hästen men det är ett tag sedan hon fick det att stämma fullt ut. Vi tycker ändå att hon ser rätt så formstark ut och skulle det lösa sig från innerspåret är hon farlig från alla positioner. Dileva Käll var svag senast men kördes offensivt då, är nog mer ­effektiv när hon slipper grovgörat.

Skrällbudet

Glöm inte Opaline d’Atout.

Spetsbudet

Target Hoss och Pebbly är snabbast.

! Statistik­vinnaren

Vanessa du Ling.

V86-4

Loppet

Svårt för tilläggen att komma in i matchen.

Tipsettan

Xman Kemp är tuff nog att kunna vinna även från dödens.

Motbuden

Kite Face är ett ­allvarligt hot om hon når spets.

Skrällbudet

Daring Daylight.

Spetsbudet

Öppet, långtifrån ­säkert nummer 1.

! Statistik­vinnaren

Dedes Brassie.

V86-5

Loppet

Ett trevligt lopp, ur de flesta aspekter.

Tipsettan

Ecker har gjort en svag insats, i övrigt har han varit bra. Har dock varit struken efter senaste starten, inte säkert att formen är på topp.

Motbuden

Vi håller nog Caddie Gallant för att vara kanske till och med snäppet bättre än Ecker. Risken för dödens är dock stor och från den positionen är det alltid tufft att vinna. Evergreen Vice möter hårdare motstånd men duger nog nu också.

Skrällbudet

Love the Wark är fin. Tolftespår är ett hinder men inte nödvändigtvis oöverstigligt.

Spetsbudet

Ecker har öppnat bra utan att vara någon startraket – det har liksom inte behövts laddas. Från spets säljer han sig dyrt. Evergreen Vice som har två raka från front kan dock komma att utmana.

! Statistik­vinnaren

Ecker.

V86-6

Loppet

Vi har inte råd med fler än två. Det är tunt men å andra sidan brukar det vara svårt att ta 20 meter.

Tipsettan

Happy Poker Face var svag senast. Bör ha varit tillfällighet, hon var bra före.

Motbuden

Elit Sund är rätt fin.

Skrällbudet

Svana Line.

Spetsbudet

Någon av de tippade.

! Statistik­vinnaren

Happy Poker Face.

V86-7

Loppet

Solvallaseriens final – 500 lax till vinnaren.

Tipsettan

Kadett C.D. är nog inte samma ­briljanta slag längre som tidigare i höstas, där­emot tror vi att han kommer att vara bättre än senast.

Motbuden

Global Money tog skalpen på Kadett C.D. senast och verkar fortsatt vara på väg uppåt i form. Canaka B.F. blir nog lite underskattad mot hingstar men vi tror att hon duger bra om hon är på topp.

Skrällbudet

Jackpott Brodde har två raka plumpar i protokollet men någon större fara med formen borde det inte vara och nu lär han få en fin resa.

Spetsbudet

Spetsstriden är intressant. Hard Livin är snabbast men släpper normalt till en sådan som Kadett C.D. Den här gången är det dock, känns det som, ganska troligt att han svarar.

! Statistik­vinnaren

Kadett C.D.

V86-8

Loppet

Vi går emot bästa hästen.

Tipsettan

Det har lyst av form länge kring ­Cruise Speed men hon har inte på allvar fått chansen att visa den. Kanske lös det inte på samma sätt senast men intrycket var fortsatt bra och vi hoppas att hon ­efter alla snälla lopp hon fått på slutet nu ska vara mogen ett offensivt upplägg, det vill säga ledningen.

Motbuden

Nettan Palema är bästa hästen men från bakspår bör hon bli tvungen att göra grovjobbet. Det som oroar lite är att hon har rygg på Cruise Speed, det gör att det kan lösa sig bra.

Skrällbudet

Domino Sund avslutar ofta bra.

Spetsbudet

Cruise Speed.

! Statistik­vinnaren

Nettan Palema.