Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V86-tips

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Visby.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Inget höjdarlopp.

Tipsettan

O.U.Glide har mycket fin form. Hon är snabb ut, men är nog som allra bäst bakifrån. I ett så här litet fält får alla fina positioner, vilket i sin tur ofta leder till att det tempot blir lågt då alla är nöjda. Och det ger ju att det som är en fin position normalt sett inte på samma sätt är det när tempot bli så lågt som de plägar att bli i dessa lopp. En delikat bit för O.U.Glides kusk att lösa – hur han ska göra taktiskt.

Motbuden

Kanske är det fördel Elora Hanover som från fint läge kanske får gälla som spetsfavorit. Hon är mycket nyttig men saknar för tillfället, även om hon nästan alltid får fina resultat med sig, det där lilla extra som gör att man vill höja henne till skyarna. Men det är klart får hon bestämma i ledningen ska det normalt sett en del till för att hon ska förlora. Vendi är en häst som vi gillar skarpt, och alltid har gjort. Hon är en av få i det här loppet som tål att göra jobbet själv.

Skrällbudet

Vi ratar Order by Mackie men är lite rädda för att hon trots läget kan nå ledingen. Om de andra skulle vara så ovakna att de är beredda att ge upp ledningen till henne, ja då har Order by Mackie genast toppchans.

Spetsbudet

Order by Mackie är snabb ut men har spåret längst ut och är därmed inte heller sparrad av någon på utsidan, vilket gör att de inte brukar öppnar riktigt lika fort. Därför tror vi att de andra, med Elora Hanover i spetsen, håller ut henne.

! Statistik­vinnaren

Elora Hanover.

V86-2

Loppet

Flera riktigt fina hästar.

Tipsettan

Fina Robis Sara räckte inte mot Nato Dream senast. Motståndarna den här gången når inte alls upp till dennes höjder. Däremot finns risken att Robis Sara inte kan hålla ledningen och att hon därmed bli fast.

Motbuden

Geting Sånna vann från ledningen på snyggt sätt senast. Hårdare emot nu men om han når till ledningen igen blir han inte lätt att tas med. Alfas da Vinci höll starkt med tanke på resan senast och lär säkert även denna gång söka sig framåt mot dödens så fort det går. Balzac Boko är en bra häst för klassen. Han hade stått över lite inför senast och kommer säkert att vara vassare den här gången.

Skrällbudet

Chase Dreamcatcher är den givne rysaren.

Spetsbudet

Fördel Geting Sånna.

! Statistik­vinnaren

Robis Sara.

V86-3

Loppet

Fyra streck känns starkt under förutsättningarna.

Tipsettan

Carlito Brigante glänste inte i sin comeback men det var helt klart bara ringrost, för redan i sin andra start efter vila var han mycket förbättrad. Med dessa lopp i kroppen, ett bra läge och ett lättare motstånd tror vi att han kan bärga årets första seger.

Motbuden

Oberon F.H. är det givna motbudet från antingen spets eller rygg ledaren. M.T.Fortune Winner platsar på kupongen trots det trosta läget. Han har fin form och är van hårdare motstånd.

Skrällbudet

Den ständigt underskattade Woody Bisa gör som vanligt ett bra lopp. Kan räcka vid överpace.

Spetsbudet

Ingen tar en längd på Oberon F.H. Full distans gör att det kan bli aktuell att släppa, kanske. Och i så fall är Carlito Brigante den hetaste kandidaten att få överta.

! Statistik­vinnaren

Woody Bisa.

V86-4

Loppet

Otroligt låg klass.

Tipsettan

Starlight Brizard är verkligen ingen stjärna, men en bättre chans att vinna ett V86-lopp får hon aldrig. Det är inte säkert att hon kan hålla ledningen men vi litar på att det löser sig när konkurrenterna håller så ojämn klass.

Motbuden

Magic Rex såg fin ut senast men orkade inte hela vägen. Kan gå nu istället, ifall vår tipsetta skulle bli fastlåst eller drabbas av andra problem.

Skrällbudet

Avena Goldinia duger normalt bra i ett sånt här lopp.

Spetsbudet

Ser ut som Magic Rex.

! Statistik­vinnaren

Starlight Brizard.

V86-5

Loppet

Vi tror på ledaren, alltså den vi tror tar spets.

Tipsettan

Pine Rolls öppnade snabbt senast, fick en fin smygresa och avslutade bra när luckan kom. Nu tror vi att han laddas för ledningen, körs där och håller hela vägen.

Motbuden

Eminent Sund, Donttellmewhattodo och troligen också

Guiness Trot är alla hästar som kan mäta sig med

Pine Rolls. Men när de ser ut att få tyngre resor än denne tror vi att de får svårt att rå på honom.

Skrällbudet

Det finns några utöver de nämnda som inte är så tokiga, vi tänker då främst på Simb Thea och April Margera. Men de är riktiga långskott i det här loppet.

Spetsbudet

Pine Rolls bör kunna köra sig till ledningen tidigt, om inte omgående. Vi tror i alla fall inte att någon av hans värsta konkurrenter kan ta sig förbi från start.

! Statistik­vinnaren

April Margera.

V86-6

Loppet

Bara ett lopp kvar till kvällens höjdpunkt.

Tipsettan

Aponia Boko svarade för en stark insats senast, även om det inte var så betungande att gå i dödens i det taktiklopp som blev.

Motbuden

Vi streckar sex stycken.

Skrällbudet

Catchee Town, för den som har råd.

Spetsbudet

Nummer 1, annars 3?

! Statistik­vinnaren

Catchee Town.

V86-7

Loppet

Gotlandslöpningen är kvällens clou, och första benet i en högklassig DD-omgång.

Tipsettan

Deuxieme Picsous är så jämn och säker, och går från alla positioner, att det alltid går att motivera honom som tipsetta i de flesta gäng. Speciellt nu när han slipper de allra bästa hästarna i landet.

Motbuden

Alvena Pele fortsätter att vara en besvikelse. Han ser fin ut men nu får man ju nästan börja kalla honom osäker. Om han sköter sig kliver han iväg till ledningen, sedan får hans kusk bestämma taktiken – kanske att Alvena Pele över full distans är som allra bäst med en smygare. Det är förstås en chansning men kan bli bra eftersom ett troligt scenario är att Nahar tidigt kommer fram och trycker upp tempot. Det är i alla fall som vi ser det Nahars chans att vinna loppet. Om Alvena Pele bestämmer sig för att släppa ledningen är det Kash’s Cantab som får överta. Denne trivs ypperligt i ledningen och är knappast intresserad av att släppa ens till Nahar om den skulle komma farande tidigt.

Skrällbudet

I Saw You är en av dem som inte vi streckar som har kapaciteten att blanda sig i det hela. Han var dock inte som bäst senast och det kan vara så att hans form är i dalande efter att han varit bra väldigt länge.

Spetsbudet

Alvena Pele, eller Kash’s Cantab.

! Statistik­vinnaren

Nahar.

V86-8

Loppet

Ett jätteroligt långlopp.

Tipsettan

Precis som stallkamraten I Saw You har Winning Love haft toppform hela säsongen. Men även på den här punkten kan formen vara lite i dalande. Kan vara. Han förtjänar ändå tipset.

Motbuden

Vi har råd med två men fyra, fem till känns heta.

Skrällbudet

Lindy Later.

Spetsbudet

Feroso.

! Statistik­vinnaren

Winning Love.

Senaste nytt