Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V86-tips

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Bra fart att räkna med i detta sprinterlopp där den förmodade täthästen gärna drar på.

Tipsettan

Calvados ­Crane kommer från en spetsseger och ­siktar på en ny. Det är i ledningen han gör sina bästa lopp och kommer han dit, vilket vi tror att han gör, är han mycket svårslagen. Ett spikförslag.

Motbuden

Somekindacatch är en synnerligen läcker travare som har hittat tillbaka till formen efter en räcka av sämre insatser. Hon brukar ta hand om ledningen men har inget emot att smyga och vi tror att hon ger upp ledningen till Calvados Crane för att hoppas på en lucka i tid nog för att kanske hinna spurta till seger. Övriga får hoppas på hårt tempo för att komma in i matchen. Ekets Patrik var dunderfin näst senast, låt vara i enkelt gäng, men helt under isen senast. Eftersom han startar så tätt inpå den insatsen måste vi tro att den insatsen var en tillfällighet, att det var banunderlaget eller något som spelade honom ett spratt. För några fel på hästen kan det inte vara rent fysiskt, för den tränare finns ju inte som anmäler utan att vara säker på att allt står rätt till med hästen, eller? Därmed, med insatsen senast på näthinnan, måste Ekets Patrik tas på allvar.

Skrällbudet

Global Limousine har vilat länge och har under tiden bytt tränare. Han är svårbedömd men har utan tvekan kunnandet för att matcha den här konkurrensen.

Spetsbudet

Somekindcatch tar alltid ledningen, från ­alla framspår i alla gäng. Calvados Crane trivs ­bara i ledningen och kommer att köra tills han kommer dit. Vilket inte lär dröja alltför länge.

! Statistik­vinnaren

Quassia Lascaux.

V86-2

Loppet

Jämnt lopp där det går att gardera mer än de ­fyra streck vi har råd med.

Tipsettan

Atomic Rapida vann från front senast. Hårdare emot nu men visst kan det bli tal om en repris.

Motbuden

Astrid Wibb har gjort det bra i två starter efter vila men kan ännu bättre. Vi tror att de två loppen fört henne så pass mycket framåt att toppformen borde vara nära nu. Dante Sund är nog bästa hästen men formen är svårbedömd. Var inte bra sista starterna före uppehållet.

Skrällbudet

No Way Laday fullföljde starkt senast.

Spetsbudet

Atomic Rapida är spetsfavorit. Körs nog där om inte Astrid Wibb eller Dante Sund skulle anmäla tidigt intresse. Utgångstipset är Atomic Rapdia i front.

! Statistik­vinnaren

Dante Sund.

V86-3

Loppet

Låg klass, men jämnt och kul spellopp.

Tipsettan

Staro Ewing fick inte till det senast. Har vilat kort och är aningen svår­bedömd men ­både ­läge och motstånd passar bra. Vi tror att det är vettig chans att han leder runt om förutsatt att han inte tappat för mycket av formen.

Motbuden

Streetwise är nog bästa hästen men efter två plumpar i protokollet är han svårbedömd. Har han en bra dag kan han mycket väl krossa allt. Diplomat Sund är en bra häst för klassen. I comebacken spurtade han bra. Att distansen är ett varv längre nu känns som en klar fördel. Gin Rummy räknas från ett bra spår, formen är fin.

Skrällbudet

Wired Chip förtjänar plats vid stor gardering.

Spetsbudet

Vi tror mest på Staro Ewing.

! Statistik­vinnaren

Staro Ewing i hård kamp med Gin Rummy

V86-4

Loppet

Känns mycket starkt med fyra streck.

Tipsettan

Uranium har galopperat i båda sina starter men har visat stor fart för klassen. Vi lämnar inga garantier men hon borde gå iväg från det här läget, hon ­gjorde det ju senast men felade då mitt i loppet i stället. Sköter hon sig är det bra chans att hon trampar runt allt.

Motbuden

O.F.V.Princess är på rätt väg. Lovely Tilly var jättefin i kvalet, rätt så bra i debuten, men har sedan blivit sämre. Svårbedömd efter den ursvaga insatsen senast men som vanligt förutsätter vi att hästarna är i ordning när de startar, och då är Lovely Tilly bra nog.

Skrällbudet

M.T.Good Loooking var klart uppåt senast.

Spetsbudet

Ecco Lane är snabb. Lovely Tilly kan få överta.

! Statistik­vinnaren

Uranium.

V86-5

Loppet

Det här är en av baksidorna med V86 – att lopp som detta kommer med på streckspelet, för det håller helt enkelt inte den klass man kan begära.

Tipsettan

Aponia Boko har varit fin i två raka och kan nog vara på väg mot lite större uppgifter, men då ska hon vinna det här loppet från de flesta positioner. Under förutsättning, förstås, att hon är frisk.

Motbuden

Vilja Brick och ­Citrin är de två ­hetaste utmanarna, sedan kan även Del­monica Sund komma på tal om tempot blir bra och hon får en snäll resa.

Skrällbudet

Wide Body har dunkel form efter att ha ­varit sjuk efter senaste starten. Är normalt sett ­ganska rejäl.

Spetsbudet

Trots att Aponia Boko har spåret längst ut lutar det starkt åt att hon tidigt sitter i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Aponia Boko.

V86-6

Loppet

Ledaren, vem det nu blir, samt en för klassen kapabel häst. Totalt tre streck. Kan räcka.

Tipsettan

Ulm Karsk är svårslagen från ledningen men …

Motbuden

… utmanas av Sith Lord i den kampen.

Skrällbudet

Tyson November?

Spetsbudet

Det står normalt mellan Ulm Karsk och Sith Lord.

! Statistik­vinnaren

Sith Lord.

V86-7

Loppet

De två finaste loppen avslutar omgången.

Tipsettan

Dicey Spicey har, med sina mått mätt – hon är ingen sköntravare, varit riktigt läcker i de ­senaste starterna. Åttondespåret är ett jätte­hinder och något spikförslag är hon absolut inte, men tips­ettan får hon på sin fina form.

Motbuden

Belgrado går från alla positioner. Beckman hoppas på hårt tempo, formen sitter fortsatt. Nero Capar är förmodligen snabb nog att försvara ledningen om kusken vill. Look la Marc får en fin resa, har visat att han kan låga 1.14-tider.

Skrällbudet

Om vi hade haft råd hade vi plockat med Flip a Coin på vår kupong.

Spetsbudet

Nero Capar vill nog helst släppa till stallkamraten Dicey Spicey. Frågan är om det går.

! Statistik­vinnaren

Look la Marc.

V86-8

Loppet

Känns inte bra att spika från åttondespår, men vad göra?

Tipsettan

Att Operett Ribb är ett mycket, mycket bra sto är det inget snack om. Med sig har hon dock att hon med jämna mellanrum inte fungerar. Är hon som senast tror vi att hon krossar det här gänget, då spelar inte läget så stor roll, det är bara att gasa från början och söka sig framåt, dödens är inget hon räds.

Motbuden

Tur för Operett Ribb att Dance Photo fått ett lika dåligt läge. Order by Mackie rankas upp på att hon har spetsläge, stort frågetecken dock för formen.

Skrällbudet

Formmässigt kan Inchmurrin duga.

Spetsbudet

Order by Mackie? För Essien brukar släppa.

! Statistik­vinnaren

Operett Ribb.

Senaste nytt