Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V86-tips

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solänget.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Ny uppvisning av Hallsta Lotus.

Tipsettan

Alla som hänger med i travet vet att Hallsta Lotus är överlägsen bland kallbloden. Han har vunnit tio av tio i år och det är troligare att han går igenom säsongen obesegrad än att han faktiskt förlorar. Konkurrenterna den här gången är duktiga, några av platsar på topp-tio i Sverige, men ingen av dem är ens nära att kunna mäta sig med Hallsta Lotus som måste vara sjuk eller galoppera, eller kanske till och med både och, om han ska förlora detta lopp.

Motbuden

Stamping har galopperat i de senaste starterna men är normalt den som främst kan ge Hallsta Lotus något som åtminstone liknar en match. Rino Dox har ­varit ute på sprinterdistans en del på slutet men det här är en bättre distans för honom. Voje Nido har fin form och får i och med sin startsnabbhet en bra resa.

Skrällbudet

Hallsta Lotus stallkamrat Fakse slipper göra grov­jobbet från sitt innerspår och kan spurta ner de flesta om luckan uppenbarar sig – vilket den borde göra.

Spetsbudet

Vi tror att Voje Nido frontar och sedan släpper till Hallsta Lotus.

! Statistik­vinnaren

Hallsta Lotus.

V86-2

Loppet

Favoriten är en berättigad sådan från perfekt läge.

Tipsettan

Vi spikar Rite Passion i tron att han försvarar sitt ­innerspår hela vägen.

Motbuden

Många formstarka. Vi streckar åtta stycken på vårt chanssystem.

Skrällbudet

Alfas Diamond.

Spetsbudet

Rite Passion.

! Statistik­vinnaren

Finding Nemo G.L.

V86-3

Loppet

Trevligt kallblodslopp.

Tipsettan

Krusen har gjort bort sig några gånger i rad och det är troligen därför som tränaren väljer att peta sig själv som kusk för att den här gången prova med en proffskusk i sulkyn. Krusen är van vid lite hårdare motstånd och går han felfritt bör det vara en bra chans. Det är inte omöjligt att han till och med kan överta ledningen tidigt om den taktiken, att köra offensivt från start, väljs.

Motbuden

Jan-Olov Persson har två bra hästar som känns jämngoda med varanda, även om Lärkan var den som drog längsta strået när hon och Faksblixten möttes för bara tre veckor sedan. Granli Nicolai har glänst vid segrarna men sätts på prov när han möter hårdare motstånd den här gången.

Skrällbudet

Grei Sol är inte så tokig men blir nog bortglömd.

Spetsbudet

Lienpilen tar ledningen men han lär vara sugen på att släppa så fort någon av de bästa från tillägg ­visar sig.

! Statistik­vinnaren

Lärkan.

V86-4

Loppet

Många formstarka bäddar för ett bra lopp.

Tipsettan

Mr Right är en av de startsnabbare i ­loppet men har visat att han är precis lika bra bakifrån. En bra tips­etta med tanke på detta samt det faktum att han ­nästan aldrig gör ett ­dåligt lopp.

Motbuden

Pearl Nightmare har tre raka segrar och ett perfekt läge som gör att hon mycket väl kan spurta till en ny seger. ­Manuels ­Filur har visat att han kan 1.13-tider och det borde räcka rätt så långt i det här loppet. One Way Street är en av de bättre i loppet men innerspåret över kort distans är chansartat när han högst troligt inte kan försvara ledningen. Fast Pay är en av de absolut bästa hästarna i loppet. Kan dock få en tung inledning.

Skrällbudet

Sunday Morning bör få en fin smygresa.

Spetsbudet

Vi är lite inne på att Mr Right kan få överta tidigt.

! Statistik­vinnaren

One Way Street.

V86-5

Loppet

Jämnt lopp av hygglig klass.

Tipsettan

Dead Wood tycks ha hittat tillbaka till den form han hade för ett par år sedan. Han är orutinerad på distansen men vi tror inte att den ska vålla honom några bekymmer. Kommer han till ledningen är han svårpasserad om han bara slipper tryck på vägen.

Motbuden

Skogans Victor har varit i bra form länge och det här är nog det lättaste motstånd han mött på ett tag. Clouds Above galopperar en del men när han sköter sig duger han i de flesta gäng i klassen.

Skrällbudet

Hazard Brodde bör klara spåret och är rätt startsnabb.

Spetsbudet

Med tanke på att Dead Wood har ett tajt spår kan springspåren dra längsta strået i spetsstriden. Kan ­säger vi, för vi tror ändå mest på Dead Wood i jakten på ledningen.

! Statistik­vinnaren

Hazard Brodde.

V86-6

Loppet

Tre hästar höjer sig klart.

Tipsettan

Exotic Launcher är spetsfavorit och därmed också favorit att vinna loppet.

Motbuden

Robert Bergh har två treåriga ston som trots sin orutin är främsta utmanare.

Skrällbudet

Passion for Gold?

Spetsbudet

Exotic Launcher.

! Statistik­vinnaren

Karma.

V86-7

Loppet

Startrusningen blir spännande eftersom den kommer att avgöra mycket.

Tipsettan

Vår uträkning av loppet är att Zlatan Blou ska ta ledningen och släppa till Timetosaygoodbye som i så fall, mot enklare motstånd än han är van vid, har bra chans att leda hela vägen. Får han inte spets är han bara en av många som kan vinna och det känns rätt att gardera.

Motbuden

Up Date Hoss hoppas att de inte kan komma överens om vem som ska ha ledningen eftersom han gynnas mycket om tempot blir hårt. Zlatan Blou var fin senast men nu är det 500 meter längre.

Skrällbudet

Vi tror att Frillan Filiokus är bästa hästen men åttondespåret kan innebära ett löpscenario där hon aldrig kommer in i matchen.

Spetsbudet

Zlatan Blou eller Timetosaygoodbye.

! Statistik­vinnaren

Zlatan Blou.

V86-8

Loppet

Ett trevligt lopp avslutar omgången.

Tipsettan

Distansen är ingen fördel för Flip a Coin men heller inte så stor nackdel som många kanske tror. Han har visat att han kan öppna snabbt så även om det knappast blir ledningen får han en fin resa. Och skulle han få dödens är han långtifrån ­slagen ändå.

Motbuden

Go Green Pellini är den stora talangen i loppet men efter genomklappningen i Kriteriekvalet i september i fjol har hans karriär gått lite i stå. Nu är han på gång igen och det här kan han mycket väl leda runt om. Chanel Håleryd är startsnabb men också speedig med ett lopp på väntan.

Skrällbudet

Lucky Moment har ett perfekt läge, med lucka i tid?

Spetsbudet

Mycket talar för att Go Green Pellini om han inte frontar direkt får överta redan in i första sväng.

! Statistik­vinnaren

Go Green Pellini.