Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Trav 365 / V86

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Vår tipsetta tar dem den tunga vägen?

Tipsettan

Jackal Face brukar ­inte galoppera, så det faktum att han gjorde det två gånger i samma lopp senast är ­lite oroväckande. Å ­andra sidan har han fått tid på sig att ladda om efter det miss­lyckandet och att han ska galoppera igen är inget som vi är speciellt ­oroliga för. Där­emot kan han ju behöva loppet efter drygt sex veckors vila, fast (många motsägelser här) han brukar gå bra även efter kortare uppehåll. Slutsats: ­Jackal Face är en bra tipsetta men det känns säkrast att gardera honom.

Motbuden

Latitud har fin form. Han brukar fronta från bra framspår bakom bilen men när det är full distans är det ­inte säkert att han körs i den positionen. Andra tänk­bara spetsbud, och det är några, är Haraldinho, ­Aaron de Veluwe, Rano och Francais du Gull, och då har vi exkluderat startraketen som vi förutsätter vill smyga. Francais du Gull har flera raka andra­platser men vi vill inte avfärda honom som en ickevinnare, det är nog bara så att han har mött någon som varit för bra varje gång.

Skrällbudet

Rano brukar inte bli bortglömd men heller inte betrodd.

Spetsbudet

Öppet, läs under rubriken ”Motbuden”.

! Statistik­vinnaren

Jackal Face.

V86-2

Loppet

Många bra hästar, men bara en kanon.

Tipsettan

Charlite Trotter är en stjärna. Vi tycker att man absolut kan ha synpunkter på att han redan i sin femte start

i livet senast fick gå ut i ett stenhårt Derbykval, men han fick en snäll resa och visade, även om det blev galopp till slut, att han redan nu duger mot de allra bästa. Tillbaka i sin ordinarie klass ser vi inga andra hot än galopp och sjukdom emot Charlie Trotter.

Motbuden

Fem stycken räknas bakom Charlite Trotter och alla är för klassen riktigt bra hästar.

Skrällbudet

Jones är både stark och snabb.

Spetsbudet

Charlie Trotter öppnar rejält och ingen lär kriga ­speciellt hårt för att hålla honom utvändigt, tvärtom vill nog alla ha rygg på honom.

! Statistik­vinnaren

Charlie Trotter.

V86-3

Loppet

Luktar mer uppvisning än tävling när Brad de Veluwe gästar Solvalla.

Tipsettan

Först måste vi ­nämna att vi håller Ghetto Blaster väldigt högt, insatsen senast var mäktig och segern han tog, äntligen fick ta, var välförtjänt. Men‚ att han ska ta skalpen på Brad de Veluwe och detta troligen utvändigt om honom, nej, det finns inte. Brad de Veluwe är nämligen Europas bästa fyraåring (för vem av övriga kan göra anspråk på den titeln?) och den här säsongen har, bortsett från en sämre insats i Kungapokalen, ­varit ett enda långt triumftåg innehålande seger ­både i Sprintermästaren och senast det finska Derbyt. Mycket talar för att han får kröna säsongen med en seger i Europaderbyt, efter att först ha vunnit försöket till det loppet, nämligen detta, mycket lätt.

Motbuden

Om Brad de Veluwe faller ifrån vinner förmodligen Ghetto Blaster. Om han fungerar vill säga, det har ju varit lite si och så med det. Askens Valencia ­lyser av toppform. I övrigt känns det jämnt och ingen av ­övriga kan helt avfärdas, förutsatt att Brad de Veluwe ­faller ifrån.

Skrällbudet

Kan Bret Boko trots relativ orutin räcka? Inte omöjligt.

Spetsbudet

Brad de Veluwe kommer att få överta oavsett vem som frontat den första biten.

! Statistik­vinnaren

Brad de Veluwe.

V86-4

Loppet

Lite lägre klass än föregående avdelning, kul spellopp.

Tipsettan

Star Cross kan fronta trots det på pappret luriga ­spåret. Bra kusk dessutom.

Motbuden

Cool Dream och United Face är givna på kupongen.

Skrällbudet

Robis Sara – på gång igen? Vi tror det.

Spetsbudet

Star Cross?

! Statistik­vinnaren

Robis Sara.

V86-5

Loppet

Senast blev det mesta fel, nu borde det klaffa bättre för Perfectly Enough.

Tipsettan

Perfectly Enough hamnade punschigt på det i Derbyt senast, men gjorde ­lite i skymundan bakom ettan ­Pato och ­tvåan ­Panne de Moteur ett ­jättelopp och hade ­utan ­tvekan varit ­mycket ­nära dessa två med en ­bättre resa. Läge för revansch direkt för den form­toppade hingsten som knappast hamnar på vingel två gånger i rad, speciellt inte när det som nu bara är sex hästar att slåss mot.

Motbuden

Mellby Viking visar en fruktansvärd fysik. Loppet han gjorde efter galopp i Derbykvalet var enormt, och i själva Derbyt var han också grym, fram till galoppen mitt på upploppet som kostade en tätplats. Han var dock inte körbar i Derbyt och det var när kusken ­släppte av honom som galoppen kom. Ärligt talat är vi ­lite för­vånat att Mellby Viking startar redan nu, bara tio ­dagar efter det loppet – speciellt som redan försöket till ­Derbyt borde ha slitit på honom. Men när Nurmos gör bedömningen att Mellby Viking kan starta ­måste ­hästen tas på allvar. Brasil Boko räckte helt enkelt ­inte riktigt i Derbyt men gjorde det ändå helt okej och skulle han få bestämma en bit i ledningen är det inte omöjligt att det kan hålla hela vägen.

Skrällbudet

Rocky Winner hade kunnat vara med i Derbyt om han haft lite bättre flyt i sitt försök. I och med att han är norsktränad och inte syns till så ofta i Sverige är han rätt okänd för den breda massan men det här är en fyra­åring som inte står de bästa i Sverige långt efter.

Spetsbudet

Brasil Boko tar normalt ledningen, det är långtifrån säkert att kusken vill släpa trots att det finns några hästar som på pappret är bättre.

! Statistik­vinnaren

Mellby Viking.

V86-6

Loppet

Rätt så kul stolopp där favoriten väl inte är helt att ­lita på?

Tipsettan

Digital Beautiful kom tillbaka strålande ­efter galopp senast. Hon har gjort ett par, tre ­ruggiga insatser i ­karriären men också rätt så många plattmatcher. Det samt det faktum att hon ännu i år inte vunnit på nio starter gör att vi garderar henne trots att uppgiften på pappret ser perfekt ut.

Motbuden

Southwind Tequila har avslutat strålande två veckor i rad. Frågan är hur många veckor i rad hon pallar att starta, men så länge hon visar toppform ska hon räknas. Princess Beat är en mycket kapabel häst, som dock kanske trivs bäst i spets, dit det blir svårt att nå.

Skrällbudet

Tattoo Window är en klart duglig häst med bra spår.

Spetsbudet

Digital Beautiful är jättesvår att ta en längd på.

! Statistik­vinnaren

Princess Beat.

V86-7

Loppet

Jämnt och fint lopp för fyraåriga ston.

Tipsettan

Believe Me gör det mesta rätt men som vi skrev inför den ­senaste starten har hon inte satts på några jätteprov – även i den senaste starten blev det ganska billigt. Nu är det hårt emot och hon är orutinerad och det här borde bli ett verkligt test på hennes kunnande.

Motbuden

Nice and Easy startar inte så ofta men gör det ­alltid bra. En tuff dam som inte räds att göra jobbet själv om det krävs. Twigs U.Canfly svarade för en mycket stark insats senast – inte så många som mäktar med att vinna från dödens på Solvalla.

Skrällbudet

Pascala Frontline borde inte vara någon skräll men de som tittar på statistiken och ser att hon inte vunnit på 22 starter kanske struntar i att strecka.

Spetsbudet

Öppet. Zefiras Kavat är nog snabbast vid laddning.

! Statistik­vinnaren

Believe Me.

V86-8

Loppet

Det kan gå, men det känns onekligen som de som står längst bak har en tuff uppgift.

Tipsettan

Vi tippar Global Mazerine för att vi tycker att han är stadigt på rätt väg och ännu inte visat sin fulla ­kapacitet och styrka.

Motbuden

Vidöppet, för vår del blev det nio streck.

Skrällbudet

High Bypass?

Spetsbudet

Ultralum?

! Statistik­vinnaren

Ultralum.

Senaste nytt