Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Är det den straffspark det ser ut att vara för Mellby Sambuca?

Tipsettan

Att Mellby Sambuca är svår att svara i en spetsstrid, det vet alla travintresserade. Här finns det några hästar, exempelvis Victory Hill, som skulle kunna svara om de ville. Men det tror vi inte att de vill. Det finns en häst som säkert vill svara – om hon kan, och det är Dont Wear Pjs. Hon är snabb ut men vi tror inte att hon tillräckligt snabb för att hålla ut Mellby Sambuca. Därmed har vi också svaret på vår fråga under den översta rubriken. Svaret är: Ja!

Motbuden

Även om Dont Wear Pjs inte kan hålla ledningen är hon klar första utmanare till Mellby Sambuca. Rygg ledaren eller tredje invändigt är vettiga positioner och skulle luckan, mot förmodan, dyka upp i tid kan hon kanske till och med utmana om segern. Growup är en stark avslutare men för att hans spurt ska ­bita krävs det hårt tempo och det är det inte så troligt att det blir när/om Mellby Sambuca tidigt övertagit ledningen.

Skrällbudet

On Track Piraten är en topphäst som ännu i inte varit på topp. Återknyter bekantskapen med Erik Adielsson.

Spetsbudet

Mellby Sambuca.

! Statistik­vinnaren

Mellby Sambuca.

V86-2

Loppet

Åke Svanstedt är Solvallas nye dominant.

Tipsettan

Vi tror att Åke Svanstedt inleder den omgången med två raka segrar. Golden Boy är långt ifrån lika stenklar som Mellby Sambuca men har trots åttondespår en bra chans att ta hem det här loppet, oavsett position, snudd på. Dödens gör honom nog sårbar.

Motbuden

Nimbus Hackstable hade haft ett kort uppehåll före senaste starten och torde vara ytterligare förbättrad nu. Har visat att han hävdar sig väl i klassen när han är i full form. Velten Ovambo är fin, men svårbedömd.

Skrällbudet

Odd Fellow har haft svårt att gå felfritt på slutet men det sägs att formen är mycket bra.

Spetsbudet

Inte alls omöjligt att Golden Boy tidigt sitter i ledningen trots spåret. Nimbus Hackstable är väl den som troligast är beredd att försöka syna favoriten.

! Statistik­vinnaren

Golden Boy.

V86-3

Loppet

Ett vanligt lopp, finns inte så mycket mer att säga.

Tipsettan

Staro Fifty Fifty fick en ganska snäll resa

i comebacken ­förra onsdagen. Han såg fin ut och kan ha gått framåt, även om det alltid är ett litet fråge­tecken med täta ­starter. Får hursomhelst en bra ­resa (ledningen till och med?) och är på det den klara förstahästen i loppet.

Motbuden

Det är inte ett dugg överraskande om Åke Svanstedt tar tredje raka, hans Listas Rafiki felade senast men är normalt sett säker på benen. Sandalett är snabb ut om hon laddas. I’m Gotthard ska inte glömmas även om vi inte hade råd med honom.

Skrällbudet

Huckleberry Finn, på läge och form.

Spetsbudet

Huckleberry Finn? Vill man släppa är det lurigare att räkna ut vem som får överta.

! Statistik­vinnaren

Listas Rafiki.

V86-4

Loppet

Känns öppet på förhand.

Tipsettan

Nadir Grif borde bita ifrån sig länge om han når spets.

Motbuden

Officer Kronos, godkänd senast. Quease gick förbättrat senast.

Skrällbudet

Laurentius Romeo, om han får till det.

Spetsbudet

Nadir Grif? Juanita?

! Statistik­vinnaren

Officer Kronos.

V86-5

Loppet

Två hästar höjer sig, men det finns några luringar.

Tipsettan

Go Johnny Gogogo tvingades till hårt tempo i ledningen, att han inte orkade riktigt ­hela vägen var honom förlåtet. Han är svårbedömt startsnabb i voltstart men kliver säkert i väg bra.

Motbuden

Perfect Power är loppets finaste häst, och troligen även den ­bäste. Tufft att slå Go Johnny Gogogo med en tyngre resa, men långt ifrån omöjligt. Cobol Queen rankas trea på spåret men egentligen tycker vi att Pave the Way är tredjehäst efter dennes fina insats senast. För hans del vankas dock ett lurigt fjärdespår som, även om han trampar iväg, kan innebära att han blir över den första biten.

Skrällbudet

Sith Lord, på att han är bortvald av förstekusken.

Spetsbudet

Gissning: Go Johnny Gogogo.

! Statistik­vinnaren

Prey Frontline.

V86-6

Loppet

Okända hästar, inga stjärnor, men ett roligt lopp.

Tipsettan

Satisfied la Marc har varit ute mot de ­bästa i treåringskullen och även om han inte räckt riktigt där har han visat att han är en bra häst. Äldre mot­ståndare nu men det borde ­inte betyda så ­mycket, snarare känns mot­ståndet ganska mycket ­enklare.

Motbuden

Manstone’s Classic orkade inte från dödens senast, men det är det inte många som gör på lång distans. Vi tror att formen är lika fin som i föregående starter.

Skrällbudet

Umbria fick inte chansen i comebacken. Hon är bra för klassen när hon är på topp.

Spetsbudet

Flera som kan öppna. Vår tipsetta Satisfied la Marc är en av dem. De andra är hästarna med nummer fem till åtta. Kanske är Dean on Line allra snabbast men på läget har Satisfied la Marc absolut chansen.

! Statistik­vinnaren

Manstone’s Classic.

V86-7

Loppet

Jämnt spellopp som är svårt att läsa/lösa.

Tipsettan

Lyckliga Lotta kunde inte nå ledningen senast men vi tror att hon kan göra det nu i stället. Får hon ­bestämma en bit blir hon svår­slagen. Hon är dock inte spetsberoende, men når hon inte ledningen är ­risken att hon blir fast på inner­spår.

Motbuden

Southwind Tequila har ett intressant smygläge. Får hon spara speeden har hon visat att hon snudd på ­flyger över ett upplopp. U.Bergs Tricksie har tuffat till sig rejält. Vi höjer inte på ögonbrynen om hon ­skulle lyckas slugga sig förbi även med en dödens­resa. ­Clara R.C. är en fin travare som har vilat och därför är svårtaxerad inför detta.

Skrällbudet

Waypoint kan mäta sig med samtliga om det inte strular för mycket från det svåra utgångsläget.

Spetsbudet

Lyckliga Lotta är absolut vår favorit.

! Statistik­vinnaren

Clara R.C.

V86-8

Loppet

De bästa har dåliga spår, några andra lägesgynnade dunkel form. Någon av dem får väl ändå till det?

Tipsettan

Noir de Cherie är en härlig kämpe, men inte bara det utan över lag en mycket bra travare. Senaste två insatserna har skrikit toppform.

Motbuden

Polly Frontline är loppets största talang. Hon gjorde inte sin första start för året förrän i juli och fick till att börja med inte till det. Senast, i årets fjärde start, var hon dock dunderfin. ­Platinium Shine är också mycket bra för klassen men det finns faktiskt Åke Svanstedt-hästar som inte har dokumenterad toppform. Det här en – av få …

Skrällbudet

O.U.Glide hade toppform i somras. Fick sedan stå över lite men har nu lopp i kroppen. Stark spurtare.

Spetsbudet

Electra Sund är snabb nog att hålla ledningen. Om hon släpper är Platinium Shine den troliga ledaren.

! Statistik­vinnaren

Polly Frontline.

Senaste nytt