Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Svanstedt, Svanstedt hela dan! Eller i alla fall stora delar av dan, med början i V86-1.

Tipsettan

Herbie Ås var senast med i treåringarnas största lopp, ­Kriteriet. Han fick visserligen inget med sig från det loppet men han gick ändå bra i skymundan. Det finns flera hästar i det här loppet som kan matcha honom i kapa­citet, men tack vare ­läget som bör kunna förvaltas till tidig ledning tycker vi att det är jättefördel för Herbie Ås.

Motbuden

Indigious höll strålande senast efter att ha tvingats till en mycket tung inledningsrunda. Problemet för hans del är att han ser ut att tvingas till grovgörat även den här gången. För att lita till att någon annan ska ta på sig den rollen … nja, risken är att ingen gör det och att det då blir ett taktiklopp som kan innebära att det blir omöjligt att plocka in längder i snabb avslutning. Pine Cool har bra chanser att få loppet i rygg på ledaren. Det innebär minst bra platschans, men även en chans att kunna utmana om segern ifall luckan dyker upp i tid. Red Adair Superb är svårbedömd men rankas före kapabla duon Bubba Sting, som har ett svårt spår, samt A.Hannibal som har lite dunkel form.

Skrällbudet

Bubba Sting var i våras en häst som såg ut att ­kunna etablera sig i kulltoppen. Så har det inte riktigt blivit – ännu. Han såg dock fin ut senast och känslan är att han så småningom ändå tar klivet in bland de bästa. Här hade han varit tidigare om det inte varit för spåret.

Spetsbudet

Herbie Ås.

! Statistik­vinnaren

Indigious.

V86-2

Loppet

I  en favoritbetonad omgång garderar vi ett annars klart tänkbart spikförslag.

Tipsettan

Pine Rolls har sett bra ut under en lång tid och nu börjar han på ­allvar löpa upp till detta. De två senaste ­segrarna har tagits med lätthet och avslöjat en ny­­vunnen hårdhet. Han bör bli svår­slagen från ledningen, en position som ser ut att vara vikt för honom.

Motbuden

Vi vänder oss mot den hårda matchningen av Southwind Tequila men hon verkar klara den hyggligt, även om det inte spritter om henne på samma sätt senast som tidigare. Vid överpace bör hon ändå, tack vare sin snabbhet, bli farlig i spurten.

Skrällbudet

Cobol Queen tappade fina pengar utan egen förskyllan senast. Formen såg fortsatt fin ut. Rygg ledaren nu?

Spetsbudet

Pine Rolls.

! Statistik­vinnaren

Pine Rolls.

V86-3

Bra lopp, ändå en Svanstedt-dubbel?

Tipsettan

Bailey Sweet Grim vann som väntat lätt senast. Nu är det betydligt hårdare motstånd som väntar men från ledningen blir ­Bailey Sweet Grim svår att komma till tals med. Även bakifrån är segerchansen god.

Motbuden

Gabriella Palema gick barfota senast och var överlägsen. Ska inte dras för stora växlar på det efter­som motståndet var svagt men intrycket var till­talande. Vilda Gamble galopperade bort en tätplats på upploppet senast. När det lossnar för henne på ­allvar kan hon bli riktigt bra.

Skrällbudet

Rowena Ravenclaw kommer att vinna inom kort.

Spetsbudet

Som vi läser loppet tar Gabriella Palema tidigt ledningen, men sätter inga käppar i hjulen när stall­kamraten Bailey Sweet Grim vill överta.

! Statistik­vinnaren

Gabriella Palema.

V86-4

Loppet

15 hästar i listan, två från Svanstedt som gör upp?

Tipsettan

Beckman har aldrig varit bättre, och tycks bara bli bättre i sin nya regi.

Motbuden

Global Manhattan är den givne utmanaren till stallkamraten.

Skrällbudet

Elles W.Phedo?

Spetsbudet

Knifetown Action?

! Statistik­vinnaren

Ottens Vigo.

V86-5

Loppet

Då var det den tiden på året då … när tvååringarna ska (tvingas) ut. Många av dem långtifrån färdiga, ­vilket i sin tur ger tråkiga galoppfyllda lopp. Varför på V86? Även om det här på förhand ser ut att vara ett hyggligt lopp.

Tipsettan

Donna di Quattro är en av många i loppet som börjat karriären ­lovande.

Motbuden

Backfire har gjort tre bra insatser. Re Doc har vunnit två av tre starter men var minst ­lika bra senast då han fick segerraden bruten. Sally Hill har aldrig förlorat. Läget är förstås riktigt bra.

Skrällbudet

Vi streckar fem hästar. Fly the World minst streckad?

Spetsbudet

Svårt att bena ut en spetsstrid när det gäller så här orutinerade hästar. Donna di Quattro körs säkert bestämt trots åttondespåret.

! Statistik­vinnaren

Sally Hill.

V86-6

Loppet

Det ser väldigt bra ut för favoriten.

Tipsettan

Bäst i Sverige är nog att ta i, men topp-tre är nog True Advantage för dagen bland svensktränade ston. Nu möter hon ­hingstar och valacker men det innebär inte att motståndet är hårdare. Som hon var senast tror vi att hon vinner det här loppet även om hon skulle tvingas till dödens hela vägen.

Motbuden

Bakom den stora favoriten är det två hästar som ­höjer sig – Hard Cider och Bagley. Hard Ciders ­chanser är nog att komma före True Advantage i ­starten. Från ledningen är Hard Cider en svår häst att slå för i stort sett alla hästar i klassen. Bagley hoppas nog att Hard Cider ska hinna före True Advantage och dessutom svara denna. Hårdkörning i täten är ­Bagleys möjlighet att komma in i loppet på allvar.

Skrällbudet

Man får leta länge för att hitta något vettigt skrällbud. Royal Neo har tidigare skrällvunnit från samma ­läge då han vann ett V75-lopp i Eskilstuna i mars i år då han fick en resa i rygg ledaren. Samma resa finns det vettig chans att det blir nu också.

Spetsbudet

True Advantage har lärt sig att öppna allt bättre. Om hon kan hålla ut Hard Cider torde vägen mot ledningen­ ligga öppen.

! Statistik­vinnaren

Hard Cider.

V86-7

Loppet

Jättefint lopp.

Tipsettan

Occhione Jet vinner inte alla lopp han deltar i men så länge han är så bra som han varit i alla starter då han stått på benen, ja då är han både svår att ­tippa emot och svår att slå. Här avgörs ­mycket i starten. Kommer han till ledningen är det toppchans. Gör han det inte är han bara en av flera som kan vinna.

Motbuden

Disco A.E. var grymt bra senast. Han är en ­komplett häst som även från dödens, om det nu skulle bli så, lär strida hela vägen in i mål. Attorney ­Hanover är vårt drag i loppet. Han såg spänstigare ut ­senast än vad han gjort tidigare och avslutade vasst ­efter sen lucka. Fawkes är Åke Svanstetds styrning i ­loppet. Hästen vann lekande lätt efter en resa i ­draget ­senast. Going for Gold Zaz är bra men formen ­verkar vara lite frånvarande. Senast orkade han inte fullfölja sista biten utan några egentliga ursäkter.

Skrällbudet

Bon Frecia har formen som krävs för seger. Han är spetsfavorit inledningsvis. Sedan får vi se om han släpper eller väljer att svara. Är en outsider oavsett taktik.

Spetsbudet

Inte säkert, långtifrån, att Bon Frecia vill släppa ledningen till Occhione Jet.

! Statistik­vinnaren

Occhione Jet.

V86-8

Loppet

Spets och slut eller många om budet?

Tipsettan

Polly Frontline har ­varit urläcker i de två senaste starterna. Visser­ligen blev det inte full pott senast men avslutningen var ändå av allra bästa märke. Har hon en bra dag är hon snabb nog att svara ledningen. Det som oroar är lite är de täta starterna för en häst som dragits med en hel del ­fysiska problem.

Motbuden

Ska man gardera ska man i första hand göra det med tre hästar. Opportunity och Oceano di Venere var etta och tvåa när de möttes senast. På spåren är det knapp fördel Opportunity dessa två emellan även nu. Scarlet Tabac felade senast men såg formstark ut.

Skrällbudet

Det är alltid på sin plats att varna för Madame Nicole.

Spetsbudet

Många snabba men Polly Frontline håller spets?

! Statistik­vinnaren

Global Nelly.

Senaste nytt