Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Fint lopp med många bra hästar.

Tipsettan

Overtaker by Sib är ruggigt fin för dagen. Senast lämnade han en så pass bra häst som Ghetto Blaster när han rundade till seger via spåren på slut­rundan. Han är ett spikbud men läget gör att vi vill ha med ett par ”backup”-streck.

Motbuden

Xman Kemp var en liten överraskning senast och så pass bra att han mycket väl kan duga även i detta lite tuffare sällskap. Läget är helt okej med rygg på startsnabba hästar och Xman Kemp bör ta rygg på Anne’s Song som är en intressant gäst från Finland. Vi har sett hennes senaste starter men i dessa har hon ­inte laddats, känslan är dock att hon kan öppna snabbt om man trycker av henne. Hon är lite svårbedömd förstås, i sin Sverigedebut men så här fina hästar ­brukar duga alla länder i klassen. Vi sätter stopp efter tre streck vilket känns lite otryggt eftersom vi är svaga för både Pampas S.I.R. och Mellby Vartgtass. Den senare har inte levt upp till åtminstone våra förväntningar men gör nu intressant debut för Sveriges ledande travtränare Åke Svanstedt.

Skrällbudet

Oregon Trail är ojämn men duger om han är i form.

Spetsbudet

Check in Blågul är snabb ut. Med Robert Bergh vet man aldrig men känslan är att han borde vilja släppa. Till Anne’s Song?

! Statistik­vinnaren

Diamond of Ace.

V86-2

Loppet

Oviss spetsstrid ger ett öppet lopp.

Tipsettan

Broadway Starlet var inte som allra bäst senast men har fått ta igen sig lite och den insatsen kan mycket väl ha varit en tillfällighet. Spåret är såklart bra men huruvida hon kan hålla ledningen blir bara en gissning från vår sida – och ett tydligare svar än ”kanske” vågar vi inte ge.

Motbuden

Andoverandout är en mycket fin travare som har visat rejäl startsnabbhet. Formen är ett frågetecken när hon nu, efter ett par månaders vila, gör debut i ny regi.

Skrällbudet

Ashado Boko blir inte mycket streckad men får plats på vår kupong. Läget är förvisso snudd på iskallt men formen är mycket bättre än raden visar.

Spetsbudet

Andoverandout är favorit men det är många som kan öppna, och kanske vill Andoverandout smyga.

! Statistik­vinnaren

Digital Darling.

V86-3

Loppet

Tre streck kan vara i tunnaste laget.

Tipsettan

Manstone’s Classic spurtade till lätt seger efter en drömresa senast. Läget med bakspår kan te sig halv­taskigt men med ­tanke på att han har rygg på startsnabba Gigant Girl ser det ut att kunna bli bra.

Motbuden

Canal Skater har varit bra i stort sett hela året, men kanske lite extra bra i de senaste två starterna. Future Love är en mycket fin häst. Formen är lite dunkel. Spåret – både och.

Skrällbudet

Black Photo har bra läge och bra kusk.

Spetsbudet

Om Future Love ska lyckas hålla ledningen ­måste det ske med hjälp av den så kallade ”solfjäders­effekten”. Kanske kan hans räddning bli att startsnabba ­Gigant Girl har spåret bredvid honom – det brukar vara ­svårare att ta sig förbi då. Och med hennes hjälp ­kanske Future Love kan hålla övriga ifrån sig också.

! Statistik­vinnaren

Canal Skater.

V86-4

Loppet

Lärlingslopp gör det hela ytterligare lite lurigare.

Tipsettan

Trans Atlantic är stark. Får han det att stämma ­bättre än senast kan  han trampa runt allt.

Motbuden

Charles Boko kan också bättre än senast.

Skrällbudet

April Margera är ofta underskattad.

Spetsbudet

April Margera?

! Statistik­vinnaren

April Margera.

V86-5

Loppet

Ett mycket fint lopp, på alla sätt och vis.

Tipsettan

Yank Kemp kunde vinna senast sedan ­trolige vinnaren ­galopperat kort före mål. Yank Kemps insats var ändå mycket bra, precis som i stort sett alla hans ­tidigare insatser.

Motbuden

Full Forward blev trött senast, men det var henne mer än för­låtet. Före det hade hon ­svarat för två finfina insatser. My Ovi är en häst som vi fattat tycke för. Han har fått ge sig från ledningen två gånger i rad, trots starka insatser. It’s ­Amazing stumnade till slut senast, men det var ändå en bra ­insats han gjorde.

Skrällbudet

Kan Rafael Blågul nå samma tid som senast?

Spetsbudet

Om man laddar med Resplendent Caviar har vi svårt att se någon ta en längd på honom. Johan Roc är nog snabbast av övriga, men han har ju ett dåligt läge.

! Statistik­vinnaren

Yank Kemp.

V86-6

Loppet

Nytt kul spellopp i en rolig omgång.

Tipsettan

Digital Ink höll bra med tanke på resan senast. Han har tagit några hjälpsteg från start tidigare och risken är att han gör det igen och därmed inte kan svara spets. Skulle han få aktionen att stämma från start tror vi att han kan hålla ut de övriga. Vi går på den känslan och spikar Digital Ink.

Motbuden

Salsa Knight galopperade senast. Innan det hade han tagit två mersmakande segrar. Salsa Knight är en av dem som utmanar vår spik om ledningen. Devdas T.J. möter hårdare motstånd nu, men duger nog.

Skrällbudet

Skott från halva plan … Girlpower Dynamite.

Spetsbudet

Diplomat Sund är nog snabbast, men han spår långt ut på vingen. Digital Ink har bra spetschans – om han får det att fungera från start.

! Statistik­vinnaren

Bobbery.

V86-7

Loppet

Tufft för tilläggshästarna trots att de på pengarna står bra till.

Tipsettan

Uranium är stark som få i klassen.

Motbuden

Pay Attention har toppform.

Skrällbudet

Noir de Cherie.

Spetsbudet

Provar Lollo Tilly i spets trots att hon var lite sämre senast?

! Statistik­vinnaren

Anastacia Trot.

V86-8

Loppet

Omöjligt för tilläggshästarna med så många bra på start.

Tipsettan

Tidied Accelerator rådde inte på Carlos Lightning senast men vi tror på revansch.

Motbuden

Carlos Lightning är ett givet motbud. Nimbus Hackstable är på topp.

Skrällbudet

Caliber T.T. om tempo.

Spetsbudet

Fördel Carlos Lightning.

! Statistik­vinnaren

Tidied Accelerator.

Senaste nytt