Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Unghästarna matchas stenhårt numera – med bara åtta deltagare, av ojämn standard, blir det allt tydligare att det snart finns fler storlopp och storloppsförsök än det finns hästar.

Tipsettan

Angelo var en av kullens absolut bästa ­hästar i fjol men den tuffa säsongen tog nog på honom, i år har det i alla fall bara blivit nio starter och ingen seger. I säsongens elfte timme kan det dock vara dags. Motståndet är inget han räds om formen sitter och läget är perfekt. Normalt sett har Angelo toppchans att leda runt om men då framgångarna uteblivit i år väljer vi att gardera med två hästar, fast det tog emot lite.

Motbuden

On Track Piraten var också en av kullens bästa ­hästar i fjol, men även han var segerlös i år – fram till senast då han i ett storlopp i tyska Hamburg helt plötsligt slog till och besegrade Europas bäste treåring Brad de Veluwe. Med det i ryggen är On Track Piraten ett hett bud. Man ska dock tänka på att On Track Piraten inte brukar vara riktigt lika vass när tränaren kör själv. Ett tredje streck tycker vi att det är värt att kosta på oss, trots att Indescribable har det sämsta läget är hon så pass bra att även hon platsar på lappen.

Skrällbudet

Nelle Käck är främst den av övriga som kan över­raska, men i ärlighetens namn har vi svårt att se att det ska gå utanför vår trio, det är inte så att vi tvingats pruta bort någon direkt.

Spetsbudet

Angelo är den givna spetsfavoriten.

! Statistik­vinnaren

Angelo.

V86-2

Loppet

Tvååringar.

Tipsettan

Re Doc har inlett karriären fantastiskt bra, kan vara stenklar här. Men han är ung och färsk och det kan komma reaktioner på hårda lopp tidigt i karriären.

Motbuden

Västerbo Loveboat har sämsta läget men blir ändå en tuff utmanare till Re Doc. Det är en ruggig ”lunk” och härlig styrka i Västerbo Loveboat som tog den senaste segern från dödens, med krafter kvar. 16,9 full väg på det sättet av en tvååring är starka papper – och en insats som räcker i alla gäng, men återigen: även här är det risk att tuffa lopp sätter sig på psyket hos en ung häst, även om vi inte tror att risken är så stor i just Västerbo Loveboats fall. Dollar Boko fick en fin resa senast. Nu är det mycket hårdare emot men han har förbättrats undan för undan och från det här läget kan han bli ett bud, speciellt om de två favoriterna skulle etablera en duell sinsemellan. Neutron Broline är en mycket fin häst som kan utmana om han får en smygresa samtidigt som favoriterna får lite tyngre resor, alternativt om han skulle få bestämma en bit i spets.

Skrällbudet

Bandit Hornline har bra kapacitet. I debuten vann han utan att trava som allra bäst men visade fin skalle då han höll undan ändå. Senast blev det galopp ­direkt. Bästa intrycket gav han näst senast då han satt fast med krafter kvar i ett lopp som vanns av Re Doc. Fungerar han fullt ut kan han utgöra ett hot.

Spetsbudet

Svårt när det är orutinerade hästar men Neutron Broline har nog bra chans att hålla ut de övriga.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Loveboat.

V86-3

Loppet

En bevisat formstark mot några jokrar.

Tipsettan

Good Speed är i ett härligt slag, är den

i loppet som har den klart bäst bevisade formen. Den givna tips­ettan och kanske även ett spikförslag.

Motbuden

Order by Mackie har inte startat på drygt tre månader men har varit i ordning efter tävlingsuppehåll tidigare. Hon älskar ledningen och skulle hon nå dit kan det hålla hela vägen. Den som kan sätta käppar i hjulen för Order by Mackies spetsjakt är Inhibited. Denne kapable men ojämne herre är snudd på oslagbar om han skulle nå ledningen och ha en bra dag. Men det är lite för sällan det sistnämnda sker.

Skrällbudet

Får vi nämna två? För då säger vi Black Francis Boy och Middle East. Överpace krävs dock för båda.

Spetsbudet

Inhibited eller Order by Mackie.

! Statistik­vinnaren

Good Speed.

V86-4

Loppet

Många bra för klassen men vi tar ställning utan ­minsta lilla tvekan.

Tipsettan

Rebellion ser ut att ha potential att kunna bli en av de bästa fyraåringarna i landet nästa år. Tål grovjobb.

Motbuden

Vi streckar sju hästar på vårt chanssystem.

Skrällbudet

Starbec’s Holiday.

Spetsbudet

Nummer 1, 6 och 7 är alla startsnabba.

! Statistik­vinnaren

Rebellion.

V86-5

Loppet

Ett jättefint stolopp där det ska bli spännande att se ett koppel talangfulla damer mäta sina krafter.

Tipsettan

Chichina Boko vann överlägset från ledningen näst senast, och slog då både Quadrille och Define’em. Näst senast spurtade hon bra och hade då Caddie Heart efter sig i mål. Så enkelt är det dock inte, att hon bara besegrar dessa igen.

Motbuden

Quadrille ­spurtade vasst efter defensiv styrning i det loppet som Chi­china Boko vann. Senast höll hon starkt efter tung slutrunda. Define’em fick inte riktigt chansen i sitt möte med Chichina Boko och Quadrille. Senast tog hon sin första seger på ett mersmakande sätt.

Skrällbudet

Ametrin är nog väl så bra som de fyra främsta. Formen?

Spetsbudet

Att döma av det hästarna hunnit visa i form av startsnabbhet är det Chichina Boko och Örbäckens ­Marion som kommer att göra upp.

! Statistik­vinnaren

Caddie Heart.

V86-6

Loppet

Kan etablerad häst ta 20 meter på en på uppgång?

Tipsettan

Thula Sana har två raka på övertygande sätt.

Motbuden

Famous Dream har i år

tagit steget in i ­eliten bland de fyraåriga ­stona. Men räcker det för att vinna detta?

Skrällbudet

Pave the Way.

Spetsbudet

Max Vox knapp favorit?

! Statistik­vinnaren

Thula Sana.

V86-7

Loppet

Omgångens bästa spik återfinner vi här.

Tipsettan

Hyacint är ingen av Åke Svanstedts mer kända hästar men här är hon stenklar, ja vi tror faktiskt det. Mycket talar för att hon tidigt sitter i ledningen och då bör segerchansen vara typ 90-procentig under normala omständigheter. Skulle hon tvingas till ett lopp i ryggar är det även då bra chans.

Motbuden

Hyacints stallkamrat Anastacia Trot fullföljde bra mot hårdare motstånd senast. Spurtar ner många med en fin smygresa. Broadway Starlet är en tuffing.

Skrällbudet

Woody Bisa, men det krävs tur för att hitta ut.

Spetsbudet

Hyacint är den klara spetsfavoriten. Avena ­Goldinia som visade fin form senast är den som möjligen kan hota. De andra startsnabba hästarna borde släppa utan strid.

! Statistik­vinnaren

Anastacia Trot.

V86-8

Loppet

Ingen brukar vilja göra grovjobbet – här finns det två som gärna gör det.

Tipsettan

Oolong har levt på sin fanstatiska inställning då han alltid haft problem med ­aktionen (läs: fräschören?).

I come­backen nyligen var han mycket finare än han någonsin varit, samtidigt som han visade att kämpaglöden är intakt. Om han inte får en alltför tung inledning kan han mycket väl kämpa ner allt även om det skulle bli dödens en stor bit av loppet.

Motbuden

King Tilly lever högt på sin styrka men har även förbättrat snabbheten. Medeldistans kan ändå vara

i kortaste laget.

Skrällbudet

Future Love kan bli aningen underskattad.

Spetsbudet

Photoshop, som trivs ypperligt i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Oolong.

Senaste nytt