Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Tredje mötet i rad för Carlos Lightning och Tidied ­Accelerator. Vi gör som senast och tar ställning.

Tipsettan

Carlos Lightning vann sin comeback från ledningen på bästa sätt och stod då emot ­Tidied Accelerator. Trots detta tog vi ställning för Tidied Accelerator när de åter möttes i den ­senaste ­starten, men då uteblev duellen då båda galopperade. Tidied ­Accelerator visade dock toppform efter galoppen och det är det som gör att vi åter tror på honom i kampen mot Carlos Lightning – vi räknar helt enkelt med att han plockar ner Carlos Lightning från dödens.

Motbuden

Det är Carlos Lightning som är den givne utmanaren, ja för många kommer han att vara förstahäst i loppet. Övriga får ses som mer eller mindre överraskningar. En som inte fått till det resultatmässigt på länge men som verkar vara formmässigt på gång är Carlos Lightnings stallkamrat For Life som senast spurtade bra

i skymundan i ett V75-lopp.

Skrällbudet

Alvena Nonstop svarade för en stark insats senast. Har haft lite svårt att prestera bra flera gånger i rad på slutet men en luring om han lyckas med det nu.

Spetsbudet

Det är förvånande om Carlos Lightning inte sitter

i ledningen tidigt.

! Statistik­vinnaren

Tidied Accelerator.

V86-2

Loppet

Inget högklassigt lopp trots några fina.

Tipsettan

Mellby Amiral har vilat, är svårbedömd. En jättefin häst som kommer att rusa genom klasserna när det lossnar för honom.

Motbuden

Frankie Ale har fin chans om inte spåret ställer till det.

Skrällbudet

Ejnar Sjöhammar?

Spetsbudet

Just a Dream, Ed Girl?

! Statistik­vinnaren

Frankie Ale.

V86-3

Loppet

Fina tjejer, men man börjar ha sett sig mätt på dem. Långa säsonger för unghästarna.

Tipsettan

Sophias Blush misslyckades med att kvala in till stonas ­största lopp när hon senast slocknade sista biten. Det var henne förlåtet då hon fick en omöjlig resa, med tanke på den höll hon urstarkt. Vi vidhåller att det här lan bli kullens bästa sto nästa år och för oss var det, trots hårt motstånd, inget snack om var tipsettan skulle landa.

Motbuden

My Golden gjorde som vanligt en bra insats senast. Hon är stark men risken finns att det blir dödens igen och de hårda loppen riskerar att sätta sina spår. ­Berlock gör sina artonde start på drygt sju ­månader. Än så länge tycks hon stå pall för den stenhårda matchningen och hon ska räknas tidigt.

Skrällbudet

Många med skrällchans. Queen Annes Lace har läget.

Spetsbudet

Det är frågan om Queen Annes Lace vill släppa, och i så fall vem av de betrodda som är snabbast. Inte helt lätt att lista ut men en liten, liten slant på ­Sophias Blush.

! Statistik­vinnaren

Sophias Blush.

V86-4

Loppet

Kul stayerlopp där många har chansen.

Tipsettan

Abborren är svårslagen om hon är som näst senast. Timo Nurmos hästar agerar ojämnt för tillfället.

Motbuden

Hunch Alo är gedigen och kan eventuellt få ett försprång med hjälp av spåret.

Skrällbudet

Livi Edvards.

Spetsbudet

Öppet, inte avgörande.

! Statistik­vinnaren

Abborren.

V86-5

Loppet

Spets och slut för favoriten?

Tipsettan

Oracle Kronos har varit bra i två raka segrar efter lång vila. Innerspåret är inte optimalt, det hade känts lite lugnare med andraspår, men vi tror att hans spetschanser är goda och har han tagit loppen på rätt sätt borde han vara ännu bättre den här gången, och då är det toppchans igen.

Motbuden

Panter Neo gjorde en bra debut i ny regi senast. Med tanke på att han dessutom hade vilat inför det borde han vara ännu bättre nu. Pine Rolls går från klarhet till klarhet. Han är snabb ut vilket är ett plus i alla lägen.

Skrällbudet

Photo Taxi är fartfylld.

Spetsbudet

Om inte Oracle Kronos kan hålla ledningen är både han och vi som har spikat i en viss fara. Vi tror att han har bra chans att hålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Oracle Kronos.

V86-6

Loppet

En fräsch Polly Frontline är omgångens bästa spik.

Tipsettan

Polly Frontline har alltid varit en mycket bra häst men tidigare har hon agerat ojämnt. Som hon sett ut i de senaste starterna är det svårt att se ­henne förlora från perfekt ­läge. Nu kan man äntligen förutsätta att hon är i ordning inför varje start, det har man inte kunnat göra förut.

Motbuden

Citrin gör sin 24:e start för året men formen verkar fortsatt sitta. Hon har gått framåt mycket under året. Gynnas dessutom av strykningen av Alexis Boko och är nu en ännu hetare utmanare.

Skrällbudet

Många speediga. Adena Boko med en bra ryggresa?

Spetsbudet

Citrin är snabb ut och är i första hand den som kan ställa till det för Polly Frontline, som ändå är klar spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Polly Frontline.

V86-7

Loppet

Öppet sprinterlopp som det kan bli drag i.

Tipsettan

Nero Capar ser fin ut, har bra form och dessutom ett perfekt läge. Han visar väl ingen riktig vinnargnista men det här loppet kan han absolut vinna, antingen från ledningen eller med en bra ryggresa.

Motbuden

Digital Darling var överlägsen senast men gick i ledningen då, nu måste hon runda ett helt fält. Det känns som att hon måste kunna gå barfota igen för att ha reell chans. Parodie har utvecklats mycket och forstätter att göra det. Läget är chansartat men löser det sig blir hon farlig.

Skrällbudet

Pinot Ribb brukar inte dra så mycket streck.

Spetsbudet

Effe Roc är snabb ut men vi förväntar oss att han släpper ledningen. I kraft av spåret är Nero Capar favorit att få överta men det finns flera startsnabba hästar som kan tänkas utmana.

! Statistik­vinnaren

Cosmo M.L.

V86-8

Loppet

Lättare motstånd för Increades Workload, ändå ­ingen lätt uppgift. Vi streckar många, ja faktiskt alla.

Tipsettan

Increased Workload har inte vunnit på ett tag men formen sitter. Läget är inte bra men över lång distans betyder det inte lika mycket. Increased Workload vann från liknande läge på aktuell distans i slutet av juli och besegrade då flera av kvällens konkurrenter.

Motbuden

Ballero tänker vi inte släppa. Senast blev det fel för honom och formen sitter fortsatt. Licence Holder har utvecklats under säsongen. Han är tidig här, trots att han inte såg som bäst ut senast.

Skrällbudet

Paradiserunner är orutinerad, men det behöver inte vara helt fel i ett skede av säsongen då många av de ärrade börjar att bli slitna.

Spetsbudet

Rafael Blågul öppnade rejält senast.

! Statistik­vinnaren

Increased Workload.