Aftonbladet
Dagens namn: Ture, Tyra
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Det var inte många som villa vara med och fira V86

1 år (loppets namn).

Tipsettan

Trots att det bara är sex hästar med i ­loppet är det inte helt lättlöst. Pitch Command behövde en jäkla ­massa starter i år för att ­hitta formen men senast satt den, då han var ­magnifik som överlägsen segrare, i ett förvisso ­ganska dåligt lopp. Är han lika fin igen blir han svårslagen även mot detta lite hårdare motstånd.

Motbuden

Mellby Sambuca är både startsnabb och speedig. Vi tror att de bästa scenariot för hans del är om Baht Launcher tar ledningen och svarar den, varpå Pitch Command får gå i dödens. I så fall kan Mellby Sambuca speeda till seger. För Baht Launcher är det spets eller rygg ledaren och en smygresa som gäller. För Global Kitten, som knappast är snabb nog att ­kunna hålla ledningen, ser det ut att bli antingen rygg ledaren eller tredje invändigt. Hon har bra platschans (­observera att det bara är två platser när det är sex deltagare) men för att vinna måste hon ha en del tur.

Skrällbudet

Vi gillar Cruise Speed men hon vinner ­sällan. Här kan hon i alla fall spara speeden i det längsta och vid överpace är det inte helt omöjligt, men dröm­resa krävs.

Spetsbudet

Baht Launcher är nästan omöjlig att ta en längd på. En av få som kan klara det är Mellby Sambuca. Men vi tror inte det, utan det här blir mer en fråga om taktik; huruvida Baht Launcher vill ha ledningen, där han trivs, eller om han vill släppa. Och i så fall är det nog bara Pitch Command som kan bli aktuell att ­släppa till. Dels för att denne är den som annars kan ­tänkas trycka upp tempot, dels för att chansen att få en lucka i tid är större för Baht Launcher om han släpper till Pitch Command än vad den är om han släpper till Mellby Sambuca.

! Statistik­vinnaren

Baht Launcher.

V86-2

Loppet

De två bästa har lite luriga lägen, därför och endast därför kan andra blanda sig i de hela.

Tipsettan

Mellby Venus gör det debut i ny regi.

Motbuden

Uranium är urstark.

Skrällbudet

Exotic Sund.

Spetsbudet

I stort sett alla på framspår är startsnabba men Blanka Vlasic är spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Uranium.

V86-3

Loppet

Vi spikar i ett lopp som annars kräver sin en hel del garderingsstreck.

Tipsettan

Fine Open Mind Bi har uppträtt omoget men kanske börjar det lossna. Vi tycker i alla fall att han uppträder stabilare senast. Han fick en snäll resa då och gick i mål med en hel del krafter kvar. Motståndet var ungefär detsamma då som nu. Den här gången tror vi att han laddas för spets och når han dit måste det vara bra chans.

Motbuden

Prince Lu rankas upp från fint läge. Yes We Can räknas trots det dåliga läget. Laurentius Romeo får en fin smygresa. High Bypass är en av de bättre i loppet och räknas även om det är risk för vingel.

Skrällbudet

Navigator Sib kan slå till igen med en bra resa.

Spetsbudet

Vår tanke är att Open Mind Bi får överta tidigt.

! Statistik­vinnaren

Open Mind Bi.

V86-4

Loppet

Småtrevligt lopp utan att det når några stora höjder.

Tipsettan

All Gentle Man har verkligen inte haft någon flyt

i loppen på slutet. Hans tur nu?

Motbuden

Define’em är en fin travare med bra kunnande.

Skrällbudet

Ugo du Niel?

Spetsbudet

Halvlurigt. Vi säger ­fördel All Gentle Man.

! Statistik­vinnaren

Rayon Lascaux.

V86-5

Loppet

Bra lopp med många lovande hästar.

Tipsettan

Drew Brees hade ­inte sin bästa dag näst senast men har i övrigt visat väldigt fint kunnande för klassen. Vi tror att han kan ­öppna ganska mycket ­bättre än han visat hittills. Om det sedan räcker till ledningen är svårt att veta, men det är ­inte avgörande för Drew Brees del.

Motbuden

Ametrin har varit lovande hela tiden och har i de senaste starterna varit lite förbättrad. Porthos Amok har utvecklats mycket de senaste månaderna.

Skrällbudet

O.P.Q.C. är en av många läckra hästar i loppet.

Spetsbudet

De som visat mest startsnabbhet är Simb General Lee och Strosa, men det troliga är att det i slut­ändan ändå är andra hästar som gör upp om ledningen. Drew Brees och Ametrin kanske?

! Statistik­vinnaren

Json Savage.

V86-6

Loppet

Jättefina ston, men inget bra lopp när det bara är åtta deltagare, även om det inte ser helt lättlöst ut.

Tipsettan

Miss Beniss kommer från seger i Breeders’ Crown-finalen där hon slog de allra bästa fyra­åriga stona i landet. Förmodligen var hon toppad till det och man kan inte räkna med att hon är riktigt lika vass nu. Hon har å andra sidan gjort bra insatser hela säsongen så jätte­oroliga behöver nog vi spelare inte vara. Från ledningen har hon visat sig vara svårslagen, frågan är om hon ­lyckas försvara den. Vi avger ett smått tveksamt ”ja” men är oroliga för att Citrin i första hand kan över­flygla Miss Beniss.

Motbuden

Parodie var ingen stjärna från början men är kanske det sto i kullen som utvecklats mest av alla under den senare delen av säsongen. Dessutom verkar hon vara på fortsatt uppgång – den senaste insatsen var ­inget annat än grym. Indescribable radar upp fina insatser och är utan tvekan värd att få vinna ett lopp i lite skarpare konkurrens. Oavsett resa tror vi att hon är med in på linjen den här gången.

Skrällbudet

Pomona Wibb är en häst som kan, eller i alla fall har kunnat, mäta sig med de allra bästa. Men om Parodie har utvecklats mycket har Pomona Wibb inte utvecklats alls, känns det som. Senast gick hon i alla fall starkt efter galopp och skulle hon vara helt på topp kan hon som sagt räcka.

Spetsbudet

Det ser ut att stå mellan Miss Beniss och Citrin, med fördel för Miss Beniss.

! Statistik­vinnaren

Miss Beniss.

V86-7

Loppet

Bra lopp men vem rör Pine Rolls från spets?

Tipsettan

Pine Rolls var femstjärnig senast. Vi som tidigare upplevt honom som vek får totalt revidera hästen. Inte för att vi tycker att vi haft fel, utan för att han utvecklats enormt. Innerspår är perfekt för den här startsnabbe herren. Visst är vi lite oroliga för att någon ska ­kunna snuva honom på ledningen men inte mer än att vi ­utan tvekan spikar honom på vår V86-kupong.

Motbuden

Stein Daylight har visat kunnande att matcha bättre hästar än så här, han har dessutom visat att han tål tuffa upplägg. Från sjundespår bakom bilen är dock risken överhängande att det blir alltför tufft. Prey Frontline gick en bra tid senast och har även före det visat toppform och hög kapacitet för klassen. Bolt gör fina lopp hela tiden. Inför det senaste hade han vilat lite och om han tagit det på rätt sätt kan  han ha gått ytterligare framåt i form. Rico Follo är en av dem som kan vara med och köra om spets. Har vilat kort.

Skrällbudet

Captivating Ås var favorit senast men då var det ­lättare emot. Han har formen för att duga även i det här sällskapet.

Spetsbudet

Pine Rolls. Annars vet vi inte, även om det finns ­några andra som också kan öppna raskt.

! Statistik­vinnaren

Pine Rolls.

V86-8

Loppet

Även detta ett lopp av bra klass.

Tipsettan

Burning Line Gral vann sånär ett V75-lopp senast men han tvingades till lite för hårt tempo i ­ledningen och orkade inte riktigt stå emot, han be­fäste ändå sin toppform. Nu lär han inte nå ledningen men det gör inte så mycket då han är lika bra bakifrån. Att vi spikar honom är dock mer en nödlösning än en bekräftelse på att vi tror jätte­mycket på honom.

Motbuden

Dragon Tooma var den som snuvade Burning Line Gral senast. Fick en perfekt resa då, bör få en fin ­resa, vilket är det som krävs.

Skrällbudet

Shepard har varit formstark länge. Luring trots spåret.

Spetsbudet

Många startsnabba men Democrat brukar fronta

i de flesta gäng och har nu ett perfekt spår.

! Statistik­vinnaren

Dicey Spicey.