Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Snabblopp med gamla ärrade kämpar och ett intressant nytillskott.

Tipsettan

Big Sky Hurricane är en femårig valack som är ny från USA där han gått vassa tider, ­vilket i och för sig är svårt att översätta till svenska förhållanden. Vi vet i ärlighetens namn inte mycket om honom men har på omvägar hört att han jobbar bra för sin nye tränare, och vad Stig H Johansson tycker om hästen kan ni ju ­läsa i onsdagens Sportbladet. Motståndet i Sverige­debuten kunde definitivt ha varit hårdare, för att vara så hög klass är det här ett ganska dåligt lopp.

Motbuden

Milton Zet har både läge och form som talar för honom. For Life orkade inte sista biten senast men gjorde det ändå bra efter att ha fått dra upp spurten själv.

Skrällbudet

Cayenne Käbb gör intressant comeback. Man ska inte begära några stordåd av honom efter lång vila – har inte startat sedan i augusti i fjol – men Cayenne Käbb har ett hjärta av guld och det är inte omöjligt att hans fina vilja kan ta honom hela vägen även om han normalt sett borde behöva loppet.

Spetsbudet

Pomona Wibb är snabb ut om man trycker av ­henne. Invändigt försöker nog Milton Zet svara. Hur startsnabb är Big Sky Hurricane?

! Statistik­vinnaren

For Life.

V86-2

Loppet

Bra lopp med många fina hästar.

Tipsettan

Comeonhill travade egentligen alldeles för fort första varvet senast och det var med ­tanke på det oerhört starkt av honom att hålla undan till seger på en topptid. Nu är det 500 meter längre distans vilket betyder att han inte har råd att ligga på lika hårt om han ska hålla undan.

Motbuden

Quadrille kan nog bli ett av kullens bästa ston i år. När det nu är årsdebut kan man dock misstänka att hon får en snäll resa, vilket och för sig kan bli bra. Drew Brees är en kapabel herre som hittills varit svår att räkna på. Vid segern senast var han fin men därefter har han varit struken, dock inte för något allvarligt.

Skrällbudet

Många som kan skrälla. Nakoda Goj med maxresa?

Spetsbudet

Lutar åt Comeonhill.

! Statistik­vinnaren

Quadrille.

V86-3

Loppet

Ser upplagt ut för en duell, men vi undrar om det ens blir hårt …

Tipsettan

Ragata är en enormt fin häst som gjort precis allting rätt i de tre starter hon gjort. Det blev ett tufft lopp senast men hon har fått tre veckor på sig att ta igen sig och det borde räcka. Hon har rygg på värsta konkurrenten Fly the World från start och det är perfekt för Ragata som antingen kan rygga denna loppet igenom eller, om denna skulle köras till ledningen, ta sig fram och syna henne i dödens, Ragata verkar tuff och bra nog att kunna klara även detta jobbiga upplägg.

Motbuden

Fly the World har vi trott på tre gånger i rad, med bra utfall. Den här gången blir hennes verkliga ­elddop. Om hon lyckas ta skalpen även på Ragata kan vi nog fastslå att Fly the World är kullens bästa treåriga sto så här långt på säsongen, i alla fall bland Sol­valla-hästarna. Nissan Broline är en fin märr som hade uppvisning senast. Det var mot mycket, mycket lättare motstånd än detta men vi tror att hon duger en bra bit även här, fast läget är skräp.

Skrällbudet

Unique Julia har visat fin uppfattning. Har ett bra ­läge och en bra kusk.

Spetsbudet

Fly the World ses med bra chans att sitta i ­ledningen tidigt.

! Statistik­vinnaren

Ragata.

V86-4

Loppet

Ett jämnt lärlingslopp.

Tipsettan

Meadow Match har bra form. Hon borde kunna ­öppna bra. Skulle hon nå ledningen är det inte otroligt att loppet är över.

Motbuden

Staro Family visade toppform senast.

Skrällbudet

Lass Liberte?

Spetsbudet

Är det kanske Meadow Match som är favorit?

! Statistik­vinnaren

Staro Fantastic.

V86-5

Loppet

Vår tipsetta är ett tänkbart spikförslag.

Tipsettan

Peak State Kronos är en mycket fin travare. Han blommade aldrig på allvar i fjol även om han avslutade säsongen bra. I årsdebuten avslutade han på ett sätt som antyder att han kommer att få en fin säsong i år. Motståndet är passande den här gången och är han så bra som vi tror har han toppchans. Vi vill ändå se honom i någon start till innan vi litar fullt ut på honom.

Motbuden

Alfas Dimitri är högkapabel men ser inte alltid fräsch ut. Varina du Lys gillar distansen.

Skrällbudet

Siksika Girl ser mycket formstark ut.

Spetsbudet

Oberdan Tab är nog snabbast, men troligen villig att släppa. Frågan är till vem.

! Statistik­vinnaren

Alfas Dimitri.

V86-6

Loppet

Sju deltagare …

Tipsettan

Amazing Man visar hög kapacitet. Om han öppnar som senast är det svårt att se någon kunna utmana honom om ledningen. Blir han bara inte för pigg och lägger bort ­krafter i onödan bör han bli svårfångad.

Motbuden

Bakom Amazing Man är det jämnt. Corniche har en del galopper i raden men har i övrigt visat bra kapacitet. Breakbumper var godkänd senast då han efter att ha fått bestämma i ledningen var chanslös att stå emot Fly the World. Ivar Sånna har två raka på bra sätt. Innerspåret riskerar att bli en fälla, även om Ivar i ett litet fält inte kommer att hamna speciellt illa till under några omständigheter. Däremot är risken stor att det ändå blir för långt fram om detta, vilket kan förväntas, utvecklas till ett taktiklopp. Gimeheaven Sisu var framgångsrik i fjol och också helt godkänd i årsdebuten. Han borde inte vara sämre med det loppet i kroppen. Muirfield är en fin travare som det kan lossna för vilken dag som helst.

Skrällbudet

Återstår bara en häst att nämna och det är Bear­hawaii, som väl får ses som loppets enda riktiga skrällbud i den betydelsen att han är den som har ­visat minst och har klart sämst segerchans.

Spetsbudet

Amazing Man får ses som klar spetsfavorit, även om Muirfield öppnade vasst senast. Den senare ­släppte dock utan strid senast och borde göra det igen om han skulle nå först i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Ivar Sånna.

V86-7

Loppet

Ett ganska så trevligt spellopp.

Tipsettan

Om inte Xman Kemp hamnar alltför illa till bör han ha bra chans. Formen är på topp.

Motbuden

Future Love fick en bättre resa än Xman Kemp senast och kunde tack vare det dra det längsta strået. Chansen att han åter får den bättre resan av de två är uppenbar. De två förstnämnda höjer sig en aning. Där bakom är det jämnt. Pascal Zet bör inte nonchaleras. Face Facts har överraskat varje gång på slutet och visat form att matcha tuff konkurrens. Playboy C.H. är i första hand ett bud tack vare det ­fina spåret.

Skrällbudet

Air Gunner var fin senast. Kan vara både riktigt bra och riktigt dålig. Han är ofta en luring, som här.

Spetsbudet

Nelle Käck är snabb ut. Han eller Pascal Zet till ledningen? Vill Future Love ha ett ord med i laget?

! Statistik­vinnaren

Future Love.

V86-8

Loppet

Kul stolopp.

Tipsettan

Malin Tilly är bra men har gått från nolloppet till att möta dessa tuffa hästar på bara ett par månader.

Motbuden

Det är bara att strecka på rätt så bra, förutom dem vi streckar finns ett par tre till med chans.

Skrällbudet

Celebrity Marke?

Spetsbudet

Malin Tilly?

! Statistik­vinnaren

Malin Tilly.