Aftonbladet
Dagens namn: Maurits, Moritz
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Spets och slut?

Tipsettan

Efter en svacka var fina Kimono Pearl kraftigt förbättrad senast. Det var den ”gamla” Kimono Pearl vi fick se. Motståndet är inte hårdare den här gången, och utgångsläget är dessutom bättre. Om hon kan freda sig i spetsrusningen, bra chans att hon kan det, tror vi att hon leder runt om, förutsatt att ingen får frispel och trycker hårt på henne tidigt i loppet.

Motbuden

Kimono Pearl är inget dåligt spikförslag men vi väljer att ta kostnaden och dubbla med Believe Me på stora systemet. Hon är mycket startsnabb men får svårt att ta en längd på Kimono Pearl. Kan Believe Me bara hitta en bra rygg att smyga i kan hon dock speeda mycket bra. Med en passande resa är hon väl så bra bakifrån som i ledningen. Twigs Voici har full form. Bear With Me gör bra lopp hela tiden och borde få vinna snart. Engla Håleryd är nog bästa hästen, men efter att ha varit bra länge var hon lite sämre senast plus att hon har ett urtrist läge nu.

Skrällbudet

Rose Hill Dream hade fin form tidigare i vintras men efter några svaga insatser är hon svårbedömd nu.

Spetsbudet

Om vi inte hade trott på Kimono Perl i spetsstriden hade vi nog inte tippat henne heller.

! Statistik­vinnaren

Kimono Pearl.

 

V86-2

Loppet

Låg klass med några få undantag.

Tipsettan

Indian Shore galopperade för tre starter sedan. I övrigt har han visat fin form under en längre tid. Det här är ett passande motstånd för honom att ­kunna kröna sin fina form med en seger.

Motbuden

Det finns tre kapabla hästar i loppet men ingen av dem är något att hålla i handen. Både Alfas Dimitri och Grandseigneur blandar och ger men är starka när de får till det. Peak State Kronos har vilat väldigt länge.

Skrällbudet

Nova Burge har visat full form i de senaste starterna.

Spetsbuden

Vem tar ledningen? Den som har svaret på den frågan har ett litet försprång gentemot de andra spelarna. Vi har inte lyckats lösa gåtan än. Men om Peak State Kronos är i ordning efter sin långa vila borde han ­vara en eftertraktad rygg.

! Statistik­vinnaren

Grandseigneur.

 

V86-3

Loppet

Tunt lopp även om det innehåller några bra hästar.

Tipsettan

Corleone Shark var heroisk senast. Det är den typ av lopp som kan sätta sig i benen på en häst, men om han tagit det på rätt sätt har vi svårt att se vem som ska kunna stå emot honom den här gången då upp­giften som sådan är enklare.

Motbuden

Tre hästar (av åtta i loppet…) kommer från Stefan Melanders stall. Dessa utgör de främsta utmanarna till Corleone Shark. Främst då High Stage och Cutting Edge som vi upplever som två jämn­goda hästar vars dagsform brukar avgöra vem som är bäst. Eftersom Melanders hästar matchas som de gör pendlar de också väldigt mycket i form, så att avgöra vem av dem som är bäst för dagen kan man nog bara de som jobbar med hästarna dagligen – om ens de – göra. Garderar man ska absolut båda två med. Foot on the Gas har inte varit på topp på länge och ser ut att vara en häst som skulle behöva en paus, men kanske kan han tända till med ny kusk.

Skrällbudet

Angel France gillar lång distans. Om det blir körning mellan några de betrodda kan hon komma in i matchen till slut. Det dåliga läget spelar inte så stor roll nu när det är lång distans och litet fält.

Spetsbuden

Peter’s Lucky Day är snabbast första biten men lär släppa till första bästa. Kanske är det fördel High

Stage i den kampen.

! Statistik­vinnaren

Corleone Shark.

 

V86-4

Loppet

Kallblod på V86-kupongen tillhör ovanligheterna.

Tipsettan

Lome Oda har varit bra i Sverige tidigare. Hon kommer med två raka segrar och full form från Norge.

Motbudet

Fröyu Oda är också en norsk häst som alltid gör bra lopp i Sverige.

Skrällbudet

Varning för Ekke Ålj.

Spetsbudet

Lome Oda.

! Statistik­vinnaren

Bro Viking.

 

V86-5

Loppet

Tre hästar ser ut att höja sig men vi streckar bara två.

Tipsettan

Fuzz är inte lika formstark som för en månad sedan, det känns inte helt rätt att tippa honom, Men uppgiften som sådan är för bra för att vi ska gå emot honom; motståndet är enklare och läget snudd på perfekt. Det handlar nog om huruvida han kan ta emot Persos Smokie den första biten. Men det tror vi att han kan, annars hade Fuzz aldrig fått tipset.

Motbuden

Persos Smokie har bättre form. Blir det som vi tror, att han får svar, måste han också vara den klart bättre hästen. Tricky Track är i bra form? Missgynnad av distansen?

Skrällbudet

Digital Blasphemy blir farlig vid överpace.

Spetsbudet

Vi sätter en slant på Fuzz.

! Statistik­vinnaren

Persos Smokie.

 

V86-6

Loppet

Tredje raka för storfavoriten? Troligen.

Tipsettan

Om Ocean Brodde är som i de senaste starterna har vi svårt att se honom förlora. Trots att han blir jätte­favorit är han en bra spik i enkelt gäng.

Motbuden

Fem vid gardering?

Skrällbudet

Colour of Virtue.

Spetsbudet

Ocean Brodde tidigt?

! Statistik­vinnaren

Ocean Brodde.

 

V86-7

Loppet

Claes Boko är alltid en attraktion.

Tipsettan

Det finns två faktorer som man inte kan bortse från när det gäller Claes Boko. Först och främst att han inte var som allra bäst senast, man bör alltid behandla en häst som kommer från en sämre insats med viss försiktighet. Sedan läget. Det är ju inte dåligt på något sätt med innerspår bakom bilen, men när man är trolig favorit och förmodligen inte kan försvara ledningen, ja då är man ju en alltid i viss fara. Men om vi förutsätter att Claes Boko är på topp igen och att det löser sig – att han hittar ut eller rentav håller ledningen – ja då har han ju toppchans.

Motbudet

Abborren var lysande senast då hon vann trots tung resa. Det borde bli tuffare att vinna den vägen den här gången, speciellt som hästarna sällan är så bra två gånger i rad. Men hon är förstås ett givet streck.

Skrällbudet

Vi tror att Long Night blir lite bortglömd denna gång.

Spetsbuden

Digital Darling och Cayenne Käbb är normalt startsnabbast, med fördel den förra i kraft av spåret.

! Statistik­vinnaren

Claes Boko.

 

V86-8

Loppet

Med tre streck har vi förhoppningsvis täckt in det som behövs.

Tipsettan

Define’em har utvecklats undan för undan och blivit en gedigen tävlingshäst, men hon kan aldrig ha varit finare än senast. Löser det sig bara hyggligt borde det vara bra chans att hon spurtar ner det här gänget.

Motbuden

Sugar Neo var favorit

i det lopp ­Define’­em vann senast men var väl inte som allra bäst den ­dagen. Normalt sett säljer hon sig dyrt om hon når ledningen och får bestämma en bit. Xanthis Alicia blir bättre och bättre. Läget är helt okej.

Skrällbudet

Vi slår till med Örbäckens Marion.

Spetsbudet

Livacious Lindy är snabbast första biten. Det är inte

säkert att hon vill släppa men om hon gör det är det Sugar Neo som troligen får överta.

! Statistik­vinnaren

April Margera.

Per Nicklasson