Aftonbladet
Dagens namn: Tekla, Tea
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: KANAL75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång med jackpott-miljoner i potten på Solvalla/Åby.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Låga odds på dansk seger i den här V86-premiären, som vi ändå får kalla det.

Tipsettan

Orali såg jättefin ut när han hade lekstuga hemma i Danmark senast. Normalt är det lite hårdare papper i Sverige, men den här gången

inte så mycket hårdare. Orali har ett perfekt läge. Man kan inte säga

att kusken kan köra hur som helst och ändå vinna, men det är nog bra chans från de flesta positioner.

Motbudet

Jaguar Broline var mycket bra i comebacken. Hade han dragit ett bättre spår hade vi fått fundera hårt och länge på om vi inte skulle dubbla med honom, men med det här läget blev beslutet lätt.

Skrällbudet

Leader Tom med en smygare längs sargen?

Spetsbudet

Når Vinnalt Herkule spets är han en het utmanare.

! Statistik­vinnaren

Vinnalt Herkule.

V86-2

Loppet

Fina hästar, men hårt tagna, ger i slutändan ganska låg klass.

Tipsettan

Cayenne Käbb gjorde en rätt så bra insats i onsdags. Han ser aldrig hundra ut men det kändes som om han såg aningen sämre ut senast. Vi kanske inbillar oss – vi ger honom ju trots allt tipset – men är inte säkra på att han klarar täta starter. Där­emot är ju läget perfekt.

Motbuden

Miss Beniss fullföljde bra senast men vi tror ändå inte att hon är på topp. Macho Gossip agerar, med ålderns rätt, lite ojämnt numera, men när han får till det är han alltjämt bra för klassen. Digital Darling är den ständiga outsidern. Long Night är en av många i loppet som inte ser ut att ha formen på topp. Han kan ändå inte räknas bort. Indigo Broline rankas ner på läget men är kanske den häst som visat bäst form på slutet, även om det gått sex veckor sedan han senast startade. Lite längre uppehåll för den här sköre herren behöver dock inte vara någon nackdel.

Skrällbudet

Licence Holder? I fall vilan gjort honom gott?

Spetsbuden

Cayenne Käbb är svår att ta en längd på. Motståndet är inte hårdare än att han borde prova i ledningen. Digital Darling är den som kan utmana normalt sett. Miss Beniss kan också öppna.

! Statistik­vinnaren

Indigo Broline.

V86-3

Loppet

Flemming Jensen har rejält laddat på Åby denna kväll.

Tipsettan

Seronera flög fram över upploppet senast. Hon är snabbare ut än stallkamraten Wink Spot och kan mycket väl få överta ledningen tidigt. Inte för att den positionen är ett måste, men då hon ser ut att få bestämma i den positionen blir hon mycket svårfångad.

Motbudet

Wink Spot är kanske bättre häst än Seronera, men hon kan bli över från start och även om det löser sig lär hon knappast syna stallkamraten om denna sitter i ledningen. Även om distansen är en fördel för Wink Spot kan det bli svårt att plocka ner Seronera. Spik eller två streck kan vara lösningen men vi tar några till.

Skrällbudet

The Editor, på att hon kan få en perfekt resa.

Spetsbuden

The Editor bör vara snabbast första biten. Sedan tror vi att Seronera får överta, om kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Priscilla Spin.

V86-4

Loppet

Mycket fint stolopp där Perfect Cash är den som förgyller mest.

Tipsettan

Att Perfect Cash är en blivande kanon har vi förstått, men att hon är så bra som hon visade senast hade vi nog inte riktigt fattat. Ingenting verkar kunna stoppa henne – varken grovjobb eller dåliga lägen. Trots spåret är hon ett spikförslag, även om vi avstår.

Motbuden

Sugar Neo är kanske bäst med en ryggresa men här är hon klar spetsfavorit. Det finns ingen på framspår att släppa till. Får hon bestämma kan hon hålla undan. Inari D.E. gjorde en fin insats senast, visade att hon kommer att tjäna bra pengar framöver. Bear Glide kan bättre än senast.

Skrällbudet

Fast Agnes har farten som krävs.

Spetsbudet

Sugar Neo.

! Statistik­vinnaren

Perfect Cash.

 

V86-5

Loppet

Håller Åbys lopp högre klass än Solvallas? Känns så.

Tipsettan

Royal Trophy är en mycket in häst som gör det mesta rätt. Innerspåret

kan han näppeligen förvalta till att hålla ledningen men om det bara löser sig längs vägen är det bra vinstchans.

Motbuden

Roxy Hill är tillsammans med Royal Trophy bästa hästen och därmed given på kupongen. Vi streckar även Canavaro As som har fin form och är vår spetsfavorit. Vi gissar att han kör där men skulle han släppa bjuds ju luckan via open stretch, och det behöver inte vara fel det heller.

Skrällbudet

Antagonista är inte helt att lita på och dessutom svårbedömd efter uppehåll. Han visade dock fin kapacitet i hårda gäng i höstas.

Spetsbudet

Canavaro As.

! Statistik­vinnaren

Royal Trophy.

V86-6

Loppet

Treåringslopp.

Tipsettan

M.T.James inledde karriären med fyra raka segrar innan han galopperade i fjolårets sista start. Han visade väldigt fin startsnabbhet i fjol och det är fram­förallt det som talar för honom här: att han troligen kan ta hand om ledningen. Sedan avgörs mycket av huruvida han får vara ifred i den positionen eller inte.

Motbuden

Al Dente var riktigt stark senast. Officer C.D. har gjort tre starter och varit bättre för varje gång. ­Vissa hästar stannar, av olika anledningar, i utveckecklingen redan så tidigt i karrären, men Officer C.D. är ­inte en av dem. How Amazing Tooma och Ronato för­tjänar också att nämnas, plus vårt skrällbud nedan.

Skrällbudet

Vi tycker att Victor A.U. är en fin häst. Det känns lite svårt att sätta in honom i det här sällskapet, då många av de andra mött varandra en hel del har Victor matchas i andra lopp.

Spetsbudet

M.T.James om han är som i fjol.

! Statistik­vinnaren

M.T.James.

V86-7

Loppet

Utan tvekan bra V75-klass på det här loppet.

Tipsettan

Paramount är ett spikförslag trots den kvali­ficerade konkurrensen.

Spetschansen är god och det är det som gör att vi håller honom snäppet högre än de övriga.

Motbuden

Hairspray kan också öppna fort men tar sig inte förbi Paramount. Kan hon ha tur och slinka ner i bra position kan hon utmana till slut. Nimbus C.D. är vindsnabb, får han inte för långt fram blir han mycket farlig.

Skrällbudet

Pelikan Trio är bättre än raden. Hon var svag näst senast men bra i skymundan efter galopp senast. Har ett perfekt läge nu, får troligen rygg ledaren.

Spetsbuden

Paramount svarar ut Hairspray. Pelikan Trio borde vilja släppa. Handsome Knight är snabb ut men får svårt att ta emot Paramount, som är vår spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Pelikan Trio.

V86-8

Loppet

Vi avslutar med en spik.

Tipsettan

Amiral d’Inverne har haft toppform länge. Det finns, efter den

senaste fina insatsen, inte mycket som tyder på att den ska vara

i vikande. Han möter hästar som i kunnande matchar honom men det som för oss gör att han känns som ett bra spikförslag, är att han troligen tar hand om ledningen.

Motbudet

Navigator Sib kan mycket väl öppna så bra att han får rygg ledaren. Sedan beror mycket på huruvida luckan uppenbarar sig, och om den gör det tidigt nog för att han ska hinna utmana. Jämnt sedan mellan hästarna tre till sju i ranken.

Skrällbudet

Foot on the Gas visade toppform senast.

Spetsbudet

Amiral d’Inverne.

! Statistik­vinnaren

Wannabe Kemp.

Per Nicklasson