Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

”Panne de Moteur är en favorit i Järvsöfaks-klass och det känns faktiskt motiverat”, tipsar Per Nicklasson.   ”Panne de Moteur är en favorit i Järvsöfaks-klass och det känns faktiskt motiverat”, tipsar Per Nicklasson. Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bergsåker och Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Det här är inte mycket till travlopp.

Tipsettan

Vi gillar Drillbit Ås. Att hon vek sig från ledningen senast var inte mycket att säga om – hon mötte en formidabel Panne de Moteur. Nu är motståndet mycket enklare om vi ska vara övertydliga, att säga att hon möter fem motståndare är att överdriva. Ariel Boko är den som kan mäta sig med Drillbit Ås något sånär, Digital Darling kan det på en bra dag, men dessa inträffar alldeles för sällan, My Golden kunde det på den tiden när hon var en lysande unghäststjärna, men det var ett tag sedan. Nej, det här bör vara spel mot ett mål för Drillbit Ås som blir stor favorit och singelstreck på många system.

Motbuden

Vi har redan nämnt motbuden och av dessa är det alltså Ariel Boko som är klart värst emot. Hon gjorde det bra i årsdebuten och lär ju vara ännu vassare den här gången. Slog Drillbit Ås vid ett möte i november, deras enda möte hittills, men när förutsättningarna är som nu – då Drillbit Ås ser ut att hålla ledningen och Ariel Boko, om hon ska gå för vinst, förmodligen måste göra grovjobbet – ja, då är det svårt att se att Ariel Boko ska kunna skaffa 2–0 i inbördes möten.

Skrällbudet

Digital Darling är fruktansvärt bra när hon är på topp. Det går dock allt längre tid mellan de tillfäl­lena, men senaste starten indikerade uppåtform.

Spetsbudet

Drillbit Ås är mycket startsnabb. Det är första gången hon körs av den här kusken och brasklappen är att han inte får fart på henne – men det har vi svårt att tro. Drillbit Ås tycks kunna sköta mycket själv. Annars kan Digital Darling utmana om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Ariel Boko.

 

V86-2

Loppet

Favoriterna ser ut att rada upp sig i inledningen av V86-omgången.

Tipsettan

Det är inte att rekommendera, att spika årsdebutanter. Men när årsdebutanten är Molle C.D. och har han en så här bra uppgift, ja, då finns det ingen anledning att gardera. Väldigt, väldigt mycket talar för att Molle C.D. leder det här loppet från start till mål. Och skulle han inte komma till ledningen? Då vinner han nog ändå. Vi utgår från att han kommer in i den här säsongen minst lika förberedd som inför den förra (se: ”tänk på att”).

Motbuden

Mugger M.M. var hygglig senast men har egentligen inte så mycket bättre chans än någon annan i ett lopp som är väldigt jämnt om man undantar Molle C.D. Pine Cool har inte vunnit på länge men har visat uppåtform i tre starter efter uppehåll. Knifetown Action borde i och med sin startsnabbhet få en bra resa. Kalle gynnas mycket om tempot blir hårt eftersom han alltid håller farten hela vägen hem.

Skrällbudet

Altai? Långsökt, men han var bra senast.

Spetsbuden

Det ser väldigt bra ut för Molle C.D. i spetsstriden. Knifetown Action kanske kan utmana om man chansar och trycker av honom för fullt.

! Statistik­vinnaren

Molle C.D.

 

V86-3

Loppet

Det här är ett ganska fint lopp där de flesta av del­tagarna är rätt så vana vid att möta varandra.

Tipsettan

Finanical Dust svarade för en mycket bra årsdebut, tillika debut i ny regi senast. Motståndet är lite enklare den här gången och hade det inte varit för spåret hade han varit ett allvarligt förslag till singelstreck. Man kan fundera på att spika honom nu också.

Motbuden

Above All Ås startade långsamt och galopperade dessutom kort. Avslutade dock bra och visade fin form. Kan han bara kliva iväg lite bättre än senast bör han dock dyka upp långt framme. Envious Money var jättefin senast Tuffare förutsättningar nu men med rätt resa lär hon avsluta bra.

Skrällbudet

Vi har ju helgarderat loppet, så … Dats Okey?

Spetsbudet

Quick on the Draw är nästan garanterat snabbast.

! Statistik­vinnaren

Kirikou.

 

V86-4

Loppet

Ny stark spik, tyvärr även detta troligen en rätt klar favorit.

Tipsettan

Harvey Tornado galopperade senast. Normalt sett är han trav­säker och rätt så startsnabb. Som vi läser loppet har han rätt bra chans att få överta ledningen tidigt, sedan är han svårslagen. Han har bra chans även med andra resor.

Motbuden

Bakom Harvey Tornado är det jämnt. Mr Looba Looba går alltid bra i Sverige. Vi tippar honom tidigt även om den senaste insatsen i Finland inte var bra. Maranello är ett bra motbud om han kan undvika att bli fast, och om han hittar ut, inte får en allt för jobbig resa. Han tål även att göra en hel del själv. Tricky Track är fin, räknas alltid.

Skrällbudet

Yaw Damper gick förbättrat senast.

Spetsbudet

Global Oasis släpper till Harvey Tornado?

! Statistik­vinnaren

Harvey Tornado

 

V86-5

Loppet

Ingen stor sport och klar risk för ny favoritseger.

Tipsettan

Monterey har blandat och gett lite men det är fin häst som är bra för klassen när han är i form. I årsdebuten var han fin. Skulle han nå ledningen här – han gör det inte av egen kraft men kan bli släppt dit – är nog loppet över om han är som senast.

Motbuden

Trottningen är en av dem som kan tänkas ta emot Monterey i spets­rusningen. Hon har också årsdebuten avklarad och gjorde även hon en bra insats. Prince di Poggio går starkt varje gång men har nu ett spår som riskerar att innebära en tung resa. Royal Apanage är ­bästa ­hästen, han var grymt bra i sin näst senaste start i september i fjol, men desto sämre i årsdebuten.

Skrällbudet

Ross Laday från ledningen eller rygg ledaren?

Spetsbudet

Ross Laday är snabbast. Släpper till nr 3 eller 4?

! Statistik­vinnaren

Royal Apanage.

 

V86-6

Loppet

Det troliga scenariot påminner om det i V86-1 – att favoriten håller ledningen och sedan kontrollerar loppet under minsta möjliga dramatik.

Tipsettan

Alla som följer travet hyf­sat noga har knappast kunnat undvika de välförtjänta superlativen fick efter sin senaste start. Han vann från dödens då. Nu ser det ut att bli betydligt lindrigare. Det är knappast någon i Sverige som tar en längd på Panne de Moteur. Han måste vara sjuk eller liknande, eller så måste något oförutsett inträffa för att han ska förlora detta. Han är en favorit i Järvsöfaks-klass och det känns faktiskt motiverat.

Motbuden

Miss Sue V. fick runda på 1.19 i ledningen senast. Hon travade sedan slutrundan på 1.11 och det är ju snabbt, men hon borde definitivt ha vunnit för att få godkänt. Trots det känns hon värst emot den här gången. Hon bör trots spåret långt ut kunna hitta en vettig position, och är troligen snäppet vassare när hon får smyga med i ryggar. Beer Summit var den som vann loppet som Miss Sue V. ledde senast. Det var starkt av honom att plocka längder sista biten.

Skrällbudet

Up Date Hoss är en häst som alltid kämpar väl.

Spetsbudet

Panne de Moteur.

! Statistik­vinnaren

Panne de Moteur.

 

V86-7

Loppet

Fördel Robert Bergh som har två lägesgynnade ­hästar med i ett jämnt lopp.

Tipsettan

Mr Q.L. har inte startat på länge men vi tror att han är redo för en bra

insats direkt i ny regi. Han är så startsnabb att han mycket väl kan hålla ledningen, men då stallkamraten Amiral d’Inverne är en av utmanarna i spetsstriden är det ingen skräll om man är nöjda med ryggen på denne. Mr Q.L. har trots allt inte startat på länge och kan må bra av en snäll resa i comebacken.

Motbuden

Amiral d’Inverne är som sagt en tänkbar ledare av loppet, men han är ett hett segerbud oavsett. Chip Dealer har sett bra ut i båda årets starter. Senast avslutade han vasst bakom O.P.’s Flirt. Av dessa två tillmäter vi Chip Dealer bättre chanser, även om vi inte vill avfärda O.P.’s Flirt helt heller. Bearhawaii är bästa hästen för dagen, han var ju mycket fin när han spurtade till lätt seger i ett tufft V75-lopp senast. Det är lättare emot nu motståndsmässigt, men spåret, att han är lärlingskörd och att viktigare uppgifter väntar honom, gör att man kan misstänka att han får ett ganska snällt lopp den här gången.

Skrällbudet

Kanske, kanske Windess med en maxresa.

Spetsbuden

Någon av nr 1–4 med fördel, tror vi, för nummer 2.

! Statistik­vinnaren

O.P.’s Flirt.

 

V86-8

Loppet

En ny stark favorit avslutar omgången?

Tipsettan

Britt Palema gynnas av att det är bilstart den här gången. Bra uppgift eftersom de värsta konkurrenterna har sämre lägen.

Motbuden

Walmanns två är värst emot vid form.

Skrällbudet

Queen Annes Lace?

Spetsbudet

Fortuna Sund. Sen?

! Statistik­vinnaren

Britt Palema.

Per Nicklasson
Senaste nytt